Cytuj:
Jak słuchać głosu Ducha Świętego ?
Ja tego nie wiem. Biorę Biblie do ręki, czy też przypominam sobie różne wersety i tak staram się postępować.
Pozdrawiam wujcio ! i tak trzymać ! od czegoś trzeba zacząć
takie powiedzenie można zastosować:"jak nie wiesz od czego zacząć, zacznij od Słowa Bożego" i to skutkuje dużo zależy w jakich okolicznościach się człowiek znajduje, czy grozi mu niebezpieczeństwo lub inne ryzyko, Bóg jest jak Ojciec, który na nas patrzy 24 na dobę nie robi nam monitoringu, choć czasami by się przydało

ale dogląda nas jak Pasterz owce, nie wiem czy to prawda, ale ponoć jak owca wpada w depresje, to leży na plecach i ciężko jej wstać, może ktoś był pasterzem albo widział czy ma wiedze na ten temat, to mógłby się wypowiedzieć, lecz do czego zmierzam, gdy potrzebujemy pomocy i lecimy zawsze do ludzi lekceważąc Pana, to jak ma do nas mówić..? jak i tak Go nie posłuchamy, a owca jak już leży na plecach to reaguje tylko na głos swojego Pasterza a on ja podnosi Amen..?
Inna sprawa zachodzi, gdy modlimy się źle, jaka jest zła modlitwa ?
gdy szukamy korzyści dla siebie, wiecie taka pijawka co mówi tylko daj daj ! a sama nic w zamian nie da od siebie, słowo Boże mówi tu o porządliwościach gdzie się czyta: prosicie a nie otrzymujecie gdyż źle prosicie chcac zużyc to na pożądliwości swoje ja bym jeszcze powiedział słyszeć chcecie a nie słyszycie...chcąc zużyć..itd. Wiecie że Bóg pysznym się przeciwstawia a pokornym Łaske daje, dlatego najlepiej zacząć od Lustra Słowa, które wyraźnie pokaże co jest nie tak
pamiętam jak na początku mojego nawrócenia chciałem bardzo aby Bóg do mnie mówił i robiłem tak otwierałem na byle jakim miejscu i uważałem że już Pan do mnie mówi

śmiechu warte, a wiecie dlaczego tak robiłem ..? bo raz rzeczywiście tak się stało, że bardzo mnie dotkneło Słowo przy takim przypadkowym otwarciu.. no i człowiek jest głupi bo myślałem. że jak raz tak Bóg do mnie przemówił, to to będzie standard, a efekt był taki. że o mało nie wróżyłem z Biblii. siadałem sobie każdego dnia i tak sobie mówiłem ciekawe co Bóg ma dziś do powiedzenia i ciach otwierałem biblie, w namaszczeniu i powaga wielka czytałem wskazówki na dziś przyznaje to było żałosne

aż razu pewnego podczas modlitwy z braćmi i siostrami modliłem się i nagle w całym sobie i naokoło siebie usłyszałem głos który tylko powiedział : kocham cie miałem wtedy otwarte oczy, byłem wtedy zrezygnowany, bo już wiedziałem że nie mogę z Biblii wróżyć, bo Bóg brzydzi się wszelkim przejawem wróżbiarstwa i zapłakałem najpierw pod wpływem miłości Bożej która się na mnie wylała po tych słowach, a potem nad sobą ,że na siłę chciałem, aby Bóg do mnie mówił , próbowałem Boga dostosować do moich potrzeb wykorzystując Go, a On zamiast mnie doprowadzić do porządku, wyznał swoja miłość, nie wiem czemu teraz o tym pisze, ale chce powiedzieć że Bóg jest zawsze wierny, tylko my nie chcemy dostosować się do Jego potrzeb względem nas, bo myślimy i wydaje sie nam że Go dostosujemy do nas do naszych wyobrażeń czy oczekiwań. Bracie Siostro jeśli tak myślisz pokutuj i zmień swoje myślenie. oddaj Bogu na ofiarę swoje oczekiwania i wyobrażenia, a będąc wolnym od tego doświadczysz Wolności w Chrystusie ! czasami żona oczekuje czegoś co na dany czas przerasta męża jej, żono oddaj te oczekiwania Panu Jezusowi
mąż oczekuje od żony zbyt wiele z czym ona sobie nie radzi i co ją przybija i wprowadza w depresje, mężu złóż ten ciężar oczekiwań względem żony przed Chrystusem Jeśli chcemy się podobać Jezusowi i być blisko Niego zrobimy to, a wtedy On sam Pan Najwyższy zaskoczy nas samych tym, co przygotował w Swojej Dobroci.