Robson napisał(a):
Uparcie i fanatycznie namawiam Was - wspierajmy ile mozemy to co jest dobre i przeciwstawia się zalewowi pseudochrześcijańskiej papki!!
Dawajmy pieniądze na to co popiera zdrową naukę i jest zgodnę z zamysłem Słowa Bożego!!
Wyłudzanie pieniędzy jest obrzydliwe, szantaż dziesięcinowy jest nadużyciem, ale zamykanie się na wszelkie dawanie jest też NIEDOBRE!!
Widzisz Robsonku
Wspieraj i zachęcaj, tylko nie jedna UP ma monopol na prawdę i zbawienie. Zachęcajcie się, to jest to, tylko nie dyskwalifikujcie innych bo Wy myślicie inaczej.
Dla mnie Wasze nauki są niebibliblijne i co? Jeśli UP jest zdrową nauką to macie problem, bo zbyt dużo ludzi po maglu w Waszej społeczności jest poważnie pokiereszowanych. Jak komuś coś się zarzuca, warto robić to przed lustrem.
Nikt z nas nie jest wolny od wad, ale nie czyńcie się kolejną jedynozbawczą instytucją, jedna już jest i wystarczy. Czy ja popeniam błędy? niejednokrotnie, na nich się uczę, a Pan mnie nie zostawia. Ale jak zaczniemy tylko siebie uważać za znających prawdę a innych, mimo świętego życia, ignorować i punktować bo my coś wiemy lepiej, to gdzie zajdziemy?
Powtórzę to co na początku powiedziałem do Robsona: dla mnie jesteś hipokrytą zachęcając do rzeczy dobrej, a potępiając tych, którzy przez zachętę do dziesięciny robią to samo. Ty jedynie nie używasz słowa dziesięcina, bo się nie zgadza z Waszym nauczaniem.
A jeśli chodzi wspieranie tego co służy Bożym celom, to kościół - lokalna społeczność, mimo że nie jest to Local Church, jednak służy Bożym celom. Babtystyczny, Zielonoświątkowy, czy np. Miecz Ducha w Kalisz też.