Cytuj:
Długie monotonne, głośne granie piosenek religijnych, ma doprowadzić słuchacza do otępienia umysłu, aby później przyjął wszystko co będzie głoszone! Historia w Kościele znowu się powtarza, jeśli nie ma DUCHA Świętego trzeba wprowadzić BAŁWANY aby ludzi przyciągnąć!
Manipulacja i sekciarstwo.
Cytuj:
Wiele osób czyta tych co krytykuja K.Hagina ,T.L.Osborna ,Beni Hinna oraz ogląda i czyta wszystkie paszkwile na ich służbe a sami ani razu nie zapoznali sie z nauczaniami ani Hagina ani Osborna i t.p.
Dziwne bo ja czytałe nauczanie BH i oglądalem filmu na jego stronie i mnie odrzuca, zarówno, to co mówi i to co się dzieje na ekranie, a do tego dodać jeszcze to wciskanie jakiś bransoletek i figurek orła za jedyne ileś tam dolarów z sugerowaniem, że to jakiś talizman, po jego wykładzie Słowa. Pooglądajcie chociaż jedno do końca to zobaczycie co będzie wm chciał sprzedać na koniec.
Albo mowa o tym ze jak sie zdeklarujesz wysyłać "jedyne 30$ miesięcznie" to bedziesz błogosławiony, że im więcej dasz tym bardziej będzie Bóg ci błogosławił.
Zrobili z Boga przekupnego kogoś, kto od ilości mamony dodaje więcej błogosławieństwa. To chore, ja się dziwie, że tego oni nie widzą, ale ja wiem i mogę powiedzieć jedno, że to jest manipulacja i duch sekciarski, miesza w głowach nieświadomych osób.
Aż mi żal... i powtarzam TO JEDYNIE PO OBEJRZENIU FILMÓW I SŁUCHANIU NA STRONIE BH, a nie jakieś paszkwile (typowe dla sekty, oskarżenie krytykujących o paszkwilanctwo), a znane słowa mówią: "PRAWDZIWA CNOTA KRYTYKI SIĘ NIE BOI"
Cytuj:
Ja jestem osobą z poza Spichlerza ale brat w wierze jestem . Pastor Stepanov to naprawde równy gościu... Przedewszystkim jest LUDZKI i ciepły. Słuchałem nieraz jego kazań przez radio, bardzo mi pomagały. Ludzie z Lublina wypowiadają się o nim równie ciepło. Mój pastor też bardzo lubi Pastora Stepanova... Ja tutaj niemam zamiaru GLORYFIKOWAĆ człowieka... ale tak jak rodzicom oddaje się szaczunek a nawet CZEŚĆ " czcij OJCA i matke swoją". Czemu macie ale do ludzi ze spichlerze skoro oni czczą swojego tate zgodnie ze słowem " CZYCIJ OJCA i matke..." Pastor Andrzej to taki tata duchowy który czasem pogłaszcze i przyrżnie klapsa. Jasne jest Ojciec w Niebie zgadza się to przedewszystkim Jedyny prawdziwy Ojciec, tylko ,że On sam daje nam ludzi starszych z doświadczeniem jak MÓJ PASTOR hehehe , równierz takich jak pastor Andrzej czy też BENNY HINN którego bardzo szanuje i CIESZE się na maksa ,że przyjedzie Będzie naprawde ELEGANCKO...
To jest straszne do czego tam dochodzi i jak mózgi są wypierane. Nowe guru? I to słownictwo, jakieś pomeczowe pseudokibiców.
Cytuj:
Możliwe ,że jeszcze będzie u nas w TV... Pastor Godowa z Wody Życia jest blisko celu założenia TV Chrześcijańskiej
A czy ten pastor i tamten kościół, coś ma wspólnego ze Spichlerzem ? Cytuj:
Pastor jest kims wiecej niz bratem w kosciele. pastor to ustanowiony przez Boga urzad w kosciele i nie powinnismy traktowac pastora jak brata. Jesli tylko widzisz w nim dar Bozy, to bedziesz go tak traktowala, jesli nie, to pozostanie on dla ciebie tylko bratem - wersety znajdz sobie w ksiazce "ty i twoj pastor".
Dobrze zeby opinie chrzescijan kreowaly ludzie ktorzy naprawde sa na swieczniku, ktorzy niosa odpowiedzialnosc i daja sobie rade ze sluzba, przynoszac owoce dla Krolestwa. ...
Jak otępiałym trzeba być żeby nie znać słów Chrystusa który mówi:
Mat. 23:8-11
Ale wy nie pozwalajcie się nazywać Rabbi, bo jeden tylko jest - Nauczyciel wasz, Chrystus, a wy wszyscy jesteście braćmi. Nikogo też na ziemi nie nazywajcie ojcem swoim; albowiem jeden jest Ojciec wasz, Ten w niebie. Ani nie pozwalajcie się nazywać przewodnikami, gdyż jeden jest przewodnik wasz, Chrystus. Kto zaś jest największy pośród was, niech będzie sługą waszym,