My sie juz z Axanna pogodzilysmy na privie, a ja na spokojnie mam potrzebe jeszcze raz wyjasnic, nie po to by sie klocic tylko po to, by pocwiczyc sie w pisaniu zrozumiele, bo wiem, ze nie zawsze pisze zrozumiale, i troche wytlumaczyc jak to bylo, bo na to co Axanna napisala nie moge sie zgodzic, a wiec;
Axanna napisał(a):
Przepraszam ze sie wetne, ale "winowajcom" to sie ma na mysli Axanne? [To jeszcze kapke skrobne, bo sie rzecz tak ma, ze Smoku kompletnie nie zrozumiales, gdy mowiles, ze Agnieszce chodzi o inny kontekst - gdyby tak bylo, nikt by sie nie spieral.
b.k.
Cytuj:
Sprawa jednak sie tak ma, i dobrze ze sie ona przyznala, to sie chwali - ze agnieszkas caly czas promowala (dosc agresywnie) oodawanie "chwaly Panu" poprzez tanczace na rurach chrzescijanki i nie bylo to wieki temu, tylko nie wiem czy miesiac minal.
Nie wiem czy mozna nazwac to promowaniem z mojej strony, to ktos inny wstawil link z artykulem o "tancach na rurze na chwale Pana", poniewaz nie wierzylam, ze ktos moze uprawiac taniec erotyczny (tez mi sie tak skojarzylo, bo o formie gimnastyki nic nie wiedzialam) i nazywac, ze jest na chwale Pana sprawdzilam i znalazlam linki video gdzie byla to gimnastyka jak tez podaje definicja,ktorej kawalek zacytowalam. Wstawilam link i napisalam, ze "dla mnie to jak akrobatyka". Wykasowano to od razu, wiec wstawilam potem drugi jeszcze ladniejszy, moim i innych zdaniem. Poniewaz nie widze w gimnastyce nic zlego to uwazam, ze moze byc i na chwale Pana automatycznie, po prostu. To nie mialy byc tance publiczne , ani w zborze tylko zajecia fitnes w salach gimnastycznych dla pan.
Cytuj:
Osobiscie nie widze zadnego powodu, by myslec, ze zmienila zdanie
nie zmienilam zdania i nadal uwazam, ze w linku, ktory podalam nie bylo nic niewlasciwego, a gimnastyki nie uwazam za cos zlego.
Cytuj:
, wrecz przeciwnie, dopiero dzis miala pretensje ze komus sie "kojazy".
nie mialam pretensji tylko stwierdzam fakt jak jest.
Cytuj:
To nikt inny tylko ona wysuwala teksty o "dla czystych wszystko czyste"
bylo tak, juz tlumaczylam.
Cytuj:
i ublizala sprzeciwiajacym sie ze sa faryzeuszami i legalistami.
to nie jest prawda! nigdy nikogo nie nazwalam legalista (nie pamietam zebym kiedykolwiek uzyla tego slowa, dopiero od niedawna wiem co ono znaczy), ani faryzeuszem, w innym temacie napisalam, ze ktos postapil po faryzejsku, ale to nie bylo zwiazane z tym tematem i nie ma potrzeby o tym mowic. Zreszta moje posty mozna sobie poczytac.
Cytuj:
Nie zmienilam zdania co do tego, ze nie uwazam tej gimnastyki za cos zlego
chyba tu chodzilo o mnie !? tak jak wyzej napisalam, nie zmienilam zdania co do tej gimnastyki , ze jest to cos zlego. Nie promuje tez, nie rozdaje ulotek , nie namawiam, sama tego nie czynie, nawet nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje, wypowiedzialam tylko swoje zdanie przy okazji dyskusji.
Cytuj:
To znaczy inni tez o to sie wyklocali, ale czemu trzeba udawac ze nie ona i ze juz tego nie powtorzy itp., kiedy ona byla jedna z najbardziej aktywnych i agresywnych osob w tej sprawie.
ze bylam agresywna to zgodzic sie nie moge, a aktywna mozna powiedziec, ze bylam , tak jak i tu tlumaczylam o co mi chodzi.

Cytuj:
Mowiono do niej, ze to gorszy innych, ale odskakiwalo, ze ja tez gorszy, bo maja skalane umysly, faryzeusze, ze taniec na rurze oddaje Bpgu cvhwale, bo sie wpatrujac w zawinieta na ruze polnaga chrzescijanke dobrze jest podziwiac "jak wspaniale ich Bog stworzyl"...
to tez nie jest prawda, mowiono, ze gorszy, ale co ja mialam zrobic ?, ze kogos gorszy moje zdanie ? mnie tez gorszyly dziwne komentarze o ktorych juz wspomnialam. Dziewczyna ktora tanczyla nie byla pol naga, byla w t-shircie i krotkich spodenkach(stroj gimnastyczny), wiec widac bylo rece i nogi, byla na bosaka.
Cytuj:
Ja tam niczyjej "krzywdy" nie chce, ani tez nie mialam zamiaru nikogo "dotykac"... jezeli cokolwiek mowilam, to jedynie w nadziei (slabiutkiej co prawda) na upamietanie, a nie zeby wyrzadzic komus bol... Nie zacieram rece przed kompem, ze zaraz ja jej pokaze, choc widze niestety ze tylko tak jestem odbierana... i podejrzewam ze przez wszystkich, albo prawie wszystkich. Przykre.
Upamietalam sie juz dawno, obiecalam, ze wiecej takiego linka nie wstawie, skoro innych gorszy i nie wstawiam.