www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest So cze 21, 2025 5:55 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn mar 04, 2013 8:00 pm 

No to ja się pewnie jeszcze wiele od Ciebie Prostaku nauczę :D Bo z tym przyjmowaniem krytyki i karcenia...hmmm - jeszcze mam problem'
Dobrze, że jesteś.Witam serdecznie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn mar 04, 2013 9:19 pm 

Tak Prostaku, na pewno i my się z chęcią od Ciebie będziemy uczyć, a też narzędzie jakieś do poszturchania lekkiego sobie Waść przygotuj. Jak trzeba to i Ty szturchaj (torebki nie polecam, ze względu na V Mojż. 22:5) :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt mar 12, 2013 4:39 pm 

Witam!

Nazywam się Mateusz. Obecnie mieszkam i studiuję w Bydgoszczy.
"Wierzący" jestem odkąd pamiętam, chrzest przyjąłem dość wcześnie, bo już w 2000 roku.
Od urodzenia chodzę do Kościoła Zielonoświątkowego, więc widziałem rozwój fascynacji ruchem wiary, nauczaniem Ricka Warrena, psychologią chrześcijańską i jeszcze kilkoma innymi "ciekawy" naukami. Obecnie chodzę do takiego "spokojnego" zboru, który w oficjalnym nauczaniu unika tych różnych zwiedzeń.
Mam jeszcze trochę ciekawych przemyśleń dotyczących mojego błądzenia i powrotu do Boga przez ostatnie 15 lat, ale szczegółowo opiszę to w innym temacie, żeby tutaj nie zajmować miejsca.
Na stronę ulicaprosta trafiłem na przełomie 2011 i 2012 roku, szukając informacji o nauczaniach Ricka Warrena, Billa Hybelsa i ich współpracownikach, które obserwowałem w praktyce przez około 1,5 roku. Zainteresowały mnie również wszystkie przeczytane artykuły, szczególnie "Autorytet w Kościele" i "Na fundamencie apostołów i proroków".

Pozdrawiam wszystkich użytkowników. Mam nadzieję, że wiele się od was jeszcze nauczę.

"Tak mówi Pan Bóg: Nie z waszego powodu to czynię, domu Izraela, ale dla świętego imienia mojego, które bezcześciliście wśród ludów pogańskich, do których przyszliście." Ks. Ezechiela 36:22, BT.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt mar 12, 2013 7:03 pm 

Widzę, że Pan kolejnego człowieka tu przyprowadził - Z Krętej na Prostą :wink:
Witam Cię serdecznie bracie. Pozdrawiam w imieniu Jezusa Chrystusa.

Albowiem przyjdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swoich upodobań nazbierają sobie nauczycieli, żądni tego, co ucho łechce, i odwrócą ucho od prawdy, a zwrócą się ku baśniom. Ale ty bądź czujny we wszystkim, cierp, wykonuj pracę ewangelisty, pełnij rzetelnie służbę swoją.
2Tym. 4, 3-5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 27, 2013 2:58 pm 

Witam serdecznie. Mam na imię Krzysiek i mieszkam w Warszawie.
Odszedłem od kościoła tradycyjnego w zeszłym roku i z dnia na dzień jestem co raz bardziej zafascynowany tym co niesie słowo boże. Również w 2012 zajrzałem pierwszy raz na ulicę prostą, kiedy to szukałem odpowiedzi na nurtujące pytania dot. "prawdy", byłem pod wrażeniem ilością ciekawych materiałów (wiele z nich mam jeszcze w planie do przeczytania) i argumentami odnoszącymi się właśnie bezpośrednio do pisma świętego. Przyznam że nie znalazłem podobnej witryny gdzie mógłbym znaleźć tak treściwy, prosty język który jest poparciem słowa bożego. Dzięki!
Są jeszcze osoby w mojej rodzinie które bardzo chciałbym naprowadzić na właściwą drogę ale najpierw muszę wyrzucić z siebie to co mam złe i narodzić się na nowo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 28, 2013 6:31 pm 

Witam cię serdecznie Krzysztof

Udało ci się znaleść wartościowe forum, sam zawdzięczam dużo ludziom z ulicy prostej, którzy z chęcią poswięcają swój czas i siły aby pomuc tym którzy chcą poznać prawdę na podstawie Słowa Bożego i żyć tą prawdą, którą jest Chrystus.

Może z biegiem czasu twoja rodzina będzie miała chęci poznać żywego Chrystusa i pragnienie relacji z Nim czego ci najmocniej życzę.

Nie poddawaj się w modlitwie, nawet jakby mialo trwać to długi czas. Niech twoja cała ufność będzie w Nim, odwróć się od grzechu a Bóg da ci nowe życie..

Pozdrawiam
Pax.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt maja 07, 2013 2:12 pm 

Witam serdecznie wszystkich :)

Mam na imie Jarek, pochodze z Kluczborka kolo Opola, a obecnie mieszkam w Newcastle.uk Mam 36lat, zone i dwojke uroczych maluchow :D
Na prosta trafilem ze 2 lata temu, od tamtego czasu, stala sie ona moim kompendium wiedzy dotyczacej wspolczesnego Kosciola.
Mam juz pare watkow z tego forum za soba, i musze przyznac (i uscisnac se dlon), ze swietnie trafilem :mrgreen: Pozdrawiam :wink:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt maja 07, 2013 6:23 pm 

:lol: No to i my ściskamy Ci serdecznie prawicę.Witajcie wszyscy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt maja 10, 2013 3:52 pm 

Witam Cię również serdecznie i życzę owocnego czasu na forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So maja 18, 2013 3:11 pm 

Mam na imie Marcin ,jestem kaznodzieją , ewangelistą i teologiem w Kosciele Zielonoswiatkowym

Kocham Jezusa, gdyby nie on to juz dawno byłbym nic nie wart.

Marzy mi sie koscioł pełen obecnosci ducha św. Jego darów i owoców. Marzy mi sie założenie nowego zboru,zboru gdzie będzie miejsce zarówno dla obcokrajowcow,prostytutek,pijaków jak i dla ludzi zamożnych którzy pragną Boga :) Posługuje w paru darach,ale nie wiem czy warto mowic,wazne że on wie :)

Zgłębiam biblie, Ducha św. Ewangelizuje Polaków ,Turków. Czuje serce równiez serce ewangelii dla Arabów

Nie wiem co wiecej moge dodać :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt maja 24, 2013 7:21 pm 

witam

Żona od 7 lat matka 2 córek od 4 lat:) od 1985 roku należę do KZ a od 2003 jako członek.
Na forum Ulica prosta wciągnął mnie mąż i od 2011 roku zaglądam na forum.
Wieżę w Jezusa w jego śmierć na krzyżu i zmartwychwstanie i czekam kiedy znowu przyjdzie po swój kościół i modlę się każdego dnia abym była gotowa na jego przyjście aby ten dzień nie był dla mnie zaskoczeniem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt maja 24, 2013 10:10 pm 

Witaj na naszej Ulicy :)

zuzetta napisał(a):
matka 2 córek od 4 lat:)
Jednojajowe? Identyczne? :?:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So maja 25, 2013 8:41 pm 

hehe:) nie starsza ma 4 lata a młodsza 1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn cze 03, 2013 10:30 pm 

Cześć! Mam na imię jak ten, którego powszechny kościół uważa za pierwszego założyciela kościoła, Piotr. Urodziłem się, wychowałem i mieszkam w Jeleniej Górze. Dziś o moim rodzinnym mieście zrobiło się w kraju głośno, ze względu na stany alarmowe i ostrzegawcze, miasto walczy z wielką wodą.
Jak większość w naszym kraju - byłem bardzo oddanym rzymskokatolikiem, mającym za sobą trzy sakramenty (chrzest, komunia, bierzmowanie); i już jako 7-latek nieświadomy niczego „zjadłem” to, co nazywane jest w KrK eucharystycznym Jezusem. Gdy tuż po maturze zmarła moja Mama, odszedłem od tej instytucji, „wszedłem” za to w psychologię i inne bzdury humanistyczne. Ożeniłem się z adwentystką dnia siódmego, koleżanką ze szkolnej ławki podstawówki. Na zaręczynach powiedziałem „Boga nie ma”. Żona wyjechała za pracą do Niemiec, tam poznała kogoś, jesteśmy po rozwodzie.
W 1999 r. w Kościele Bożym w Chrystusie poznałem PRAWDĘ, zostałem uwolniony od ducha religijności KrK, oddałem swe życie Jezusowi, narodziłem się z Ducha (Jana 3,5) i zostałem ochrzczony w Duchu Świętym, potwierdziłem swoją wiarę chrztem wodnym. Ze względu na nauczanie - w 2005 odszedłem. Bardzo wtedy się obawiałem, jak to będzie bez ludzi, bez wsparcia człowieka...Szukałem w lokalnym Kościele Zielonoświątkowym, ale tam nie było tego, czego szukałem. I jak to? Tylko Biblia i ja? Paradoks polegał na tym, że poznałem Boże działanie i jeszcze bliżej Jego Słowo, bo wcześniej skupiałem się na działaniach, kazaniach, spotkaniach, grupach modlitewnych, uwielbieniu, Szkółce Niedzielnej jako nauczyciel itd. Obserwując, co się dziś wokół dzieje - dostrzegam jak niewielu jest wierzących, którzy kochają Prawdę, idą na 100% z Bogiem, bez kompromisów. Jest tyle haseł "jezus", a tylko jeden Jezus, którego co dzień odkrywam i dla którego co dzień umieram. Spotykam się w domach z wierzącymi ludźmi, czasem w innych miastach, ale dostrzegam, że stan duchowy jest taki jakiś letni. Ktoś mi powiedział, że dzisiejszy Kościół nie jest godny prześladowania. I chyba miał rację.

Ostatnio edytowano Wt cze 04, 2013 8:38 pm przez Samuel, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt cze 04, 2013 4:03 pm 

Witaj Zuzetto, mamy nadzieję, że w chwilach wolnych od obowiązków domowych, podzielisz się czymś z nam. Życzę Ci zbudowania w Panu i ciekawej, budującej wymiany myśli.

Witaj Samuelu! Ja też pochodzę z KRK (jak nas większość), i KZ też zaliczyłam (jak też większość). Oj, tak, Bóg musi człowieka uwolnić z martwej religii ale to dopiero początek. Jak to ktoś powiedział: najpierw idą głazy, potem duże kamienie, potem małe, potem żwir a na końcu piasek. Tych ostatnich jest najwięcej, bo mało je widać.

Życzę Ci, aby to Forum przyczyniło się konkretnie do Twojego wzrostu duchowego i głębszego poznania naszego Pana Jezusa. :)

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1