www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pt cze 20, 2025 10:30 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 524 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So sty 09, 2016 12:10 pm 

Witajcie
Myślę, że "pogląd", o którym mówisz to wyznanie, że TYLKO w Jezusie ( JHWH Jest zbawieniem) Pomazańcu, który przyszedł w ciele i umarł za moje grzechy - jest zbawienie, z naciskiem na "tylko".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So sty 09, 2016 12:16 pm 

wujcio napisał(a):
Jakie wyznanie, albo nie wyznawanie jakiego podglądu, będzie uznane za "prawowierne", co ( który pogląd ) spowoduje, iż wierzący w Jezusa będą uznani za nieprawowiernych ? Ale to pytanie nie w tym wątku, to tak przy okazji.
Tak jak w cesarstwie rzymskim, wujciu. Jezus jako JEDYNA DROGA do Ojca [Jan 14:6]. Jezus jest jedynym Panem [I Kor. 8:6]. To będzie problem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt sty 12, 2016 8:51 pm 

Przeczytałem i mnie to poruszyło. Jeżeli to prawda to jest to straszne:

"W Afryce jest dużo targów, gdzie można kupić różnorakie "lekarstwa". Na jednym chciano mi za 100 dolarów sprzedać części ciała albinosa. Przekonywano, że potem będę szczęśliwy do końca życia. Słyszałem historie, że zmarłych ludzi się proszkuje i robi z nich "lekarstwa". Nie wiedziałem natomiast o tym, że kupuje się dzieci, by je następnie uśmiercić i robić z ich główek "lekarstwa". Początkowo nie za bardzo wierzyłem w to. Potem jednak sprawdziłem i to jest prawda.

Opowiem panu inną historię. Spotkałem kiedyś świetnych muzyków w mieście Bobo-Dioulasso w Burkina Faso. Jeden z nich opowiedział mi, że jego wujek, któremu nie wiodło się w życiu, miał sen, w którym usłyszał, że jeśli chce mieć lepsze życie, musi zabić jedno swoje dziecko. Wtedy, jak mi opowiadał ten muzyk, wujek zabił najbrzydszą córkę. Od tego czasu wszystko mu się w życiu odmieniło. Nawet jeśli to jest nieprawdą, to oni tacy są i w ten sposób myślą."

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... wek/kqfqdm

Przypomniał mi się fragment z Biblii, w którym czytamy, iż jeden z królów Izraela składał swojego syna na spalenie w ofierze Molochowi.

Przyp.9:10

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 22, 2016 8:37 am 

A to ci historia:D Putin zaprasza Żydów , by emigrowali do jego kraju:D

http://o2.pl/hot/zaskakujaca-decyzja-pu ... 684505729a

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 22, 2016 8:56 am 

http://www.planeteplus.pl/dokument-dron ... ojcy_44758

Wstrząsający dokument o bezkarnym używaniu przez USA dronów, do zabijania każdego, kogo podejrzewa się o terroryzm. Po WTC mają zielone światło na takie działania, wszędzie. Póki co głównie w Pakistanie. A do obsługi zatrudnia się najlepszych graczy komputerowych, chłopców lat 18-20, dla których początkowo jest to świetna zabawa...
W filmie wypowiadają się też przypadkowe ofiary ataków dronów (jest ich wiele), których własny rząd nie chroni przed tym w żaden sposób.

Kiedyś oglądałem Terminatora, dzisiaj widzę to w rzeczywistości. Szok.

"Albowiem nie wstydzę się Ewangelii Chrystusowej, jest ona bowiem mocą Bożą KU ZBAWIENIU każdego, kto wierzy" Rzym. 1:16; www.kuzbawieniu.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz sty 28, 2016 10:47 am 

,

http://www.odwyk.com/biblia-i-narkotyki,2056 - "odwyk" potrzebuje "terapii "

,

https://binitarianizm-biblijny.blogspot.com/ , https://binitarianizm123anihilacjonizm. ... kreca.html

, http://mieczducha888.blogspot.com/2020/ ... ra_27.html ,

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 29, 2016 8:52 am 

Wysłuchałem kawałek, ile dałem radę, całości się nie dało...

Mam chyba jeden wniosek. Rozmawianie o Panu Jezusie Chrystusie, Świętym Bogu w ciele, jakby się rozmawiało o jakimś kolesiu z podwórka, to jest zwyczajna GŁUPOTA.
A co do reszty... Chłopakom potrzeba solidnego studium biblijnego. Mam nadzieję, że kiedyś przyjdzie w nich opamiętanie i będą żałowali, że kiedykolwiek prowadzili tego typu nierozumne dysputy.

"Albowiem nie wstydzę się Ewangelii Chrystusowej, jest ona bowiem mocą Bożą KU ZBAWIENIU każdego, kto wierzy" Rzym. 1:16; www.kuzbawieniu.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr lut 17, 2016 6:24 pm 

Poznajemy po owocach...

"Franciszek upadł na inwalidę. Wściekły krzyczał na ludzi"

http://www.fakt.pl/swiat/wizyta-francis ... 11704.html

On zaś odpowiedział: Błogosławieni są raczej ci, którzy słuchają słowa Bożego i strzegą go. - Ewangelia Łukasza 11:28

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz lut 18, 2016 12:56 pm 

"Spoczynek w Duchu Świętym" (oczywiście nie w tym prawdziwym Duchu Świętym) na katolickich rekolekcjach.

"Tracili przytomność, zachowywali się niczym ogłupieni". Rodzice zaniepokojeni rekolekcjami

Najciekawsze jest to, że "sceptyczni" dziennikarze poprosili o wypowiedź w tej sprawie między innymi... bioenergoterapeutę.

http://www.tvn24.pl/omdlenia-i-halucyna ... 271,s.html

"Tak mówi Pan Bóg: Nie z waszego powodu to czynię, domu Izraela, ale dla świętego imienia mojego, które bezcześciliście wśród ludów pogańskich, do których przyszliście." Ks. Ezechiela 36:22, BT.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 03, 2016 8:52 am 

W sieci pojawił się filmik, który wpierw mnie rozbawił ( nie ukrywam ) a później pobudził do zastanowienia i refleksji. To, że nie przepadam za nauczaniem Artura Cerońskiego to mało powiedziane ale myślę, że są pewne granice, których przekraczać się nie powinno gdy tworzy się jakiś materiał na Jego temat albo na temat kogokolwiek, to nie ma znaczenia o jakiej osobie byśmy mówili tak mi się wydaje. Gdzie zaczyna się ironia, a gdzie naśmiewanie się z człowieka? Takie pytanie krąży mi po głowie. Taka twórczość według mnie, to droga donikąd i „stąpanie po bardzo cienkim lodzie”– zresztą oceńcie to sami.

https://youtu.be/vJ62oJo1JN8

Albowiem przyjdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swoich upodobań nazbierają sobie nauczycieli, żądni tego, co ucho łechce, i odwrócą ucho od prawdy, a zwrócą się ku baśniom. Ale ty bądź czujny we wszystkim, cierp, wykonuj pracę ewangelisty, pełnij rzetelnie służbę swoją.
2Tym. 4, 3-5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 03, 2016 10:30 am 

Czy to nie jest szyderstwo?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 03, 2016 2:38 pm 

Takie prezentowanie "nauczycieli" to rzeczywiście droga donikąd. Myślę, że ludzie, którzy ostrzegają przed fałszywymi naukami/prorokami/nauczycielami nie powinni zniżać się do pewnego poziomu. Jeżeli ostrzegać to z całą powagą - bez wyśmiewania. Szyderstwo z fałszywych nauczycieli - moim zdaniem - trafia rykoszetem w tych, którzy przed nimi ostrzegają: przestają być traktowani poważnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 03, 2016 4:11 pm 

No trochę słaby ten pomysł z filmem. Po pierwsze nie wypada się tak śmiać z ludzi, tym bardziej wierzących, choćby nie wiem jak swoim życiem zapierali się Pana, który ich odkupił. Po drugie, zwiedzenie to nic śmiesznego. To istotny problem, którego świadomi są wszyscy z wyjątkiem zwiedzionych, więc nie warto skłaniać do niepoważnego myślenia o nim.

"Tymczasem archanioł Michał, gdy z diabłem wiódł spór i układał się o ciało Mojżesza, nie ośmielił się wypowiedzieć bluźnierczego sądu, lecz rzekł: Niech cię Pan potępi." (Judy 1:9)
"Wszelka gorycz i zapalczywość, i gniew, i krzyk, i złorzeczenie niech będą usunięte spośród was wraz z wszelką złością. Bądźcie jedni dla drugich uprzejmi, serdeczni, odpuszczając sobie wzajemnie, jak i wam Bóg odpuścił w Chrystusie." (Efezjan 4:31-32)

A z pozabiblijnych źródeł, to znalazłem kiedyś coś takiego. Chyba warto się tego trzymać:

Załączniki:
12294719_10153316729684366_917826326169496854_n.jpg
12294719_10153316729684366_917826326169496854_n.jpg [ 88.31 KiB | Przeglądane 11894 razy ]

"Tak mówi Pan Bóg: Nie z waszego powodu to czynię, domu Izraela, ale dla świętego imienia mojego, które bezcześciliście wśród ludów pogańskich, do których przyszliście." Ks. Ezechiela 36:22, BT.
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 03, 2016 5:51 pm 

Mnie ten filmik nawet nie rozbawił. Może dlatego, że jako charyzmatyk poczułem się wrzucony do jednego worka ze wszystkimi, których autor nazywa charyzmatykami, i których przedstawicielem najwyraźniej jest dla autora p. Artur Ceroński. To świadczyłoby o ignorancji autora filmu.

Po drugie, zwiedzenie to rzeczywiście nic śmiesznego. Najlepszym określeniem mojego odczucia na temat filmiku byłoby chyba zażenowanie.

Po trzecie, nie znajduję z Słowie Bożym nawet cienia sugestii, żeby zwodzicieli "zabijać śmiechem". Owszem, jest ironia ("arcyapostołowie" na przykład), ale żartów z pogrzebu robić nie należy.

Nie idźcie tą drogą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt mar 29, 2016 9:10 pm 

CZAS CHWAŁY

http://www.czaschwaly.pl/

Zwróćcie uwagę an idee i patronat.

Przyp.9:10

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 524 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1