www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Cz cze 19, 2025 9:51 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr maja 18, 2016 11:51 am 

@Ewa
Też witam w imieniu Pana Jezusa Chrystusa w tym wirtualnym świecie :D

Skrupulatnie prześledziłem Waszą stronę, i jestem pod pozytywnym wrażeniem ze względu na Twoje świadectwo i tej kobiety której ciąża była zagrożona, była namawiana do aborcji, a mimo to urodziła zdrowego syna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr maja 18, 2016 6:50 pm 

Witaj Ewo-Smoczko.
Bardzo poruszające świadectwo. Myślę, że może pomóc wielu osobom. Pozdrawiam cię serdecznie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr maja 18, 2016 7:39 pm 

szelka napisał(a):
Bardzo poruszające świadectwo. Myślę, że może pomóc wielu osobom.

Dziękuję, Szelko, jeśli znasz takie osoby, lub kiedyś poznasz i myślisz, że moje świadectwo może się im przydać, to śmiało przekazuj dalej. Również serdecznie pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt cze 14, 2016 6:45 am 

Zgodnie z zasadami panującymi na tym forum, witam się z wszystkimi forumowiczami. Mam na imię… a niech zostanie ten Renegat (synonimy: apostata, odstępca, zdrajca, zaprzaniec, heretyk, kacerz, kolaborant). Mam 46 lat, urodziłem się w rodzinie katolickiej, w której nie było zbyt wielkiego nacisku na przestrzeganie zasad „wiary katolickiej”. Więc i moja „wiara” była malutka. Przeważnie uaktywniała się w niedzielę na jakieś 40 minut. Owszem wierzyłem w Boga, ale jakoś nie mogłem Go połączyć z krk. I tak, patrząc na sposób życia pasterzy krk i owoc ich wiary, w pewnym momencie zostałem ateistą. Ateistą wojującym z Bogiem na wszelkie możliwe sposoby. Ponieważ nie miałem żadnego doświadczenia z chrześcijaństwem ewangelicznym, mój obraz Boga był ściśle powiązany z krk. Dlatego wszystko, co dotyczyło upadków, chciwości, afer, zbrodni historycznych reprezentantów krk, było tylko wodą na młyn moich argumentów przeciw Bogu. Do tego dochodziły tragedie, cierpienia, choroby panujące na tym świecie i byłem w pełni usatysfakcjonowany. Myślałem: przecież trzeba być niespełna rozumu, aby wierzyć w dobrego, kochającego, miłosiernego Boga, o którym mówi się w kościele (krk).
I mimo mojej arogancji, pychy, zajadłości w zwalczaniu Go, jakieś trzy lata temu Bóg zaczął do mnie przemawiać. Rozpisywać się nie będę, ponieważ to był proces. Efekt jest taki, że zrozumiałem, iż to ja jestem nędznym nikczemnikiem, niezasługującym na żadne błogosławieństwo, jakie każdego dnia od Pana mego otrzymuję. A jeszcze niedawno uważałem się za dobrego człowieka. Sumienie jednak zaczęło mnie na każdym kroku oskarżać. Zobaczyłem, że każdego dnia, w każdej chwili skazuję się na zatracenie myślą, mową i uczynkami. A jednak Bóg umiłował mnie i to przed założeniem świata, a później przyszedł na ziemię, stał się człowiekiem, aby oddać za mnie swoje życie, bym mógł zostać uratowany od niechybnej śmierci. Bo to nie On, lecz ja powinienem zawisnąć na tym krzyżu.
Pan w tym samym momencie dotknął się mojego syna. W domu nie było łatwo. Moja żona zaczęła być nieufna i bała sie o nas, bo poczytała w necie o ruchach zielonoświątkowych, zobaczyła, że ludzie dziwnie padają na ziemię. Nie przyjmowała argumentów, że ja z tym nie mam nic wspólnego. Była przerażona. Póki byłem tylko chrześcijaninem internetowym (słuchałem kazań Pawła Jurkowskiego, czytałem fora internetowe: ulicaprosta, oblubienica, chlebznieba itp.), było w porządku. Ale kiedy znaleźliśmy zdrową społeczność (nie było to łatwe w gąszczu herezji, jakie dziś są w zborach), atmosfera zagęściła się. Na początku zostałem nazwany przez bliskich sekciarzem. Po chrzcie zostałem już zdrajcą i judaszem. To powiedzieli mi w wigilię teście i szwagier (ksiądz krk). Oczywiście zostałem jeszcze oskarżony o złe wychowanie syna, który ze mną ochrzcił się mając 21 lat. Argumentowali to w ten sposób, iż przez to, że sam nie chodziłem do kościoła i dzieci nie prowadzałem, syn (córa jeszcze za młoda) wpadł w te same sidła herezji, co ja.
Na początek tyle. Jeszcze raz witam się z Wami i chciałbym tylko jeszcze zaprosić wszystkich, którzy szukają społeczności świętych i mieszkają w pobliżu miasta Brzeg (opolskie) do naszego zboru. Naszym pastorem jest Jacek Kosztowniak. Naszymi gośćmi są m.in. Waldemar Czerniejewski, Waldemar Świątkowski, Zbigniew Krystoń, Marek Grzela. Ostatnio zaproszenie otrzymał (i przyjął) również Paweł Jurkowski, więc może niedługo nas odwiedzi.

I powiedział do niej Jezus: Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we mnie wierzy, choćby i umarł, będzie żył. (Ewangelia Jana 11:25)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt cze 14, 2016 2:03 pm 

Witaj Renegat w gronie „heretyków” :D

Życzę błogosławieństwa Bożego i mądrości, bo szanuję ludzi jakich wymieniasz, jednak pamiętać musimy że są jedynie ułomnymi śmiertelnikami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt cze 14, 2016 4:48 pm 

Witaj Renegacie ! :D
PS.
Pozdrowienia dla małżonki. Nie tylko ona przeżywa takie sytuacje i związany z tym "strach".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt cze 14, 2016 5:06 pm 

Witaj przyjacielu wśród swoich :) Pozdrawiam serdecznie :wink:

Albowiem przyjdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swoich upodobań nazbierają sobie nauczycieli, żądni tego, co ucho łechce, i odwrócą ucho od prawdy, a zwrócą się ku baśniom. Ale ty bądź czujny we wszystkim, cierp, wykonuj pracę ewangelisty, pełnij rzetelnie służbę swoją.
2Tym. 4, 3-5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt cze 14, 2016 7:47 pm 

Witaj Renegacie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr cze 15, 2016 12:22 pm 

Witaj Renegacie. Zapraszamy. Czuj się jak u siebie. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr cze 15, 2016 1:03 pm 

Witam wszystkich. Pokój Wam. Trafiłam tutaj szukając dobrych wykładów na tematy eschatologiczne. Znalazłam na You Tube :) I tak wątek po wątku znalazłam Ulicę Prostą.
Jestem narodzoną na nowo chrześcijanką. Kocham Słowo Boże. Pan Jezus Chrystus jest moim Zbawicielem i Panem.
Pozwólcie, że porozglądam się po Forum. :)

Nie ma takiego problemu, którego wielki Bóg nie może rozwiązać. Nie ma zbyt wysokich gór, których nie może On poruszyć. I nie ma burzy zbyt ciemnej, której Bóg nie może uspokoić. Nie ma smutku zbyt głębokiego, którego On nie może ukoić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr cze 15, 2016 1:17 pm 

Witaj. Rozglądaj się do woli :wink: Pozdrawiam serdecznie

Albowiem przyjdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swoich upodobań nazbierają sobie nauczycieli, żądni tego, co ucho łechce, i odwrócą ucho od prawdy, a zwrócą się ku baśniom. Ale ty bądź czujny we wszystkim, cierp, wykonuj pracę ewangelisty, pełnij rzetelnie służbę swoją.
2Tym. 4, 3-5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr cze 15, 2016 1:28 pm 

Witaj, Perło. Piękny bukiet. I biel. Skojarzyło mi się z Oblubienicą. Czyli eschatologicznie. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn cze 20, 2016 8:49 am 

Hej ;) nazywam się Dawid lat 29 mąż jednej wierzącej żony i ojciec dwójki dzieci.
Nawróciłem się w 2008r. we wspólnocie Odnowy w Duchu Św. po około 5latach będąc w tej wspólnocie przeszkadzało mi bardzo brak chrztu, brak wieczerzy, śmianie się z katolików a jednocześnie ich udawanie(branie u nich ślubów czy chrzest dzieci itp.),ekumenia pełna parą, i wiele innych rzeczy, aż w końcu Pan przemówił wyraźnie do mnie i mojej żony że mamy wyjść z tej wspólnoty i się przeprowadzić, co nie było dość łatwe, ale dostaliśmy słowa że jak zostaniemy to staniemy się jak Aaron, który uległ pod presją innych i ulepił cielca.
Tak że teraz mieszkamy z rodziną w Strzelcach Opolskich,(zapraszam chętnych do odwiedzin) tutaj razem z innymi założyliśmy nowy zbór, nie wielki ok 20 osób, mamy łaskę Bożą spotykać się codziennie na modlitwach, służyć w więzieniach(u nas są aż 2) jak i w szkołach, przyjmujemy bezdomnych ludzi do domu i głosimy im Chrystusa, stawiamy na codzienne uświęcenie się i walczymy najmocniej o małżeństwa, wielu to się nie podoba, ale my nie uznajemy rozwodów i ponownych małżeństw i dzięki Panu i Jego działaniu mamy mocne świadectwa, gdzie np. jedna siostra po 2 latach mieszkając z innym mężczyzną za granicą wróciła do męża gdy ten się nawrócił i dziś są szczęśliwym małżeństwem, albo inny brat czeka na żonę w pełnej wolności i łasce Bożej choć ta ma innego męża. Dziękuję Bogu że postawił mi tych ludzi i mogę być w tym zborze, choć jak wszędzie są różne problemy, to choć nie lubię tego miasta to wiemy z żoną że mamy tu mieszkać i służyć;) Pozdrawiam wszystkich i błogosławię w imieniu Jezusa

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz cze 23, 2016 8:56 pm 

Witaj serdecznie,

Liczę na interesujące wpisy i ciekawe dyskusje :)

Pozdrawiam
R

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt cze 24, 2016 11:39 am 

Chwała Panu za Ciebie , niech wiele łaski ku pomocy małżeństwom będzie udziałem waszym. :D

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1