Witaj,
EmiGrant napisał(a):
Być może zbyt poważnie i nerwowo podszedłes do tego co napisałem.
Owszem, podszedłem poważnie, ale jakoś nie zauważyłem, żeby aż nerwowo.
EmiGrant napisał(a):
Gdy piszesz "Kościół jest własnością Pana, a owce znają Jego głos." niepokoję sie z kolei ja, czy Ty nie nazbyt optymistycznie podchodzisz do stanu Kościoła obecnie. Bo za pozwoleniem, ...ale jesli owce /czy wszystkie owce/ znaja Jego głos to dlaczego nabożeństwa przemienia sie w występ zespołu rockowego, dlaczego biskupki lesbijki postulują zdejmowanie krzyży z kosciołów, dlaczego odkrywa sie, że Koran i Biblia to jedno a pierwsi chrześcijanie to to samo co przeprawiający sie na pontonach nielegalni imigranci, dlaczego do kościołów wprowadza sie szamanizm i psyhoanalizę Freuda, dlaczego nauczyciele protestanccy majacy rzesze zwolenników odkrywaja nagle, że są jednym i tym samym kosciołem z Państwem Watykańskim i przechodzą pod kuratelę najwyższego urzędnika Stolicy Piotrowej w Rzymie lub twierdzą że Jezus się mylił gdy mówił, że nie można dwom panom służyć i powinno sie pozostawić na kierowniczych funkcjach osoby znane z niszczenia Kościoła i poszczególnych wierzacych jako agenci tajnej policji komunistycznej?
Ja miałem na myśli Kościół, który jest własnością Pana, a nie ludzi podających się za Kościół i będących własnością kogoś zupełnie innego.
EmiGrant napisał(a):
Chętnie bym wiec Cię zapytał co nazywasz "słyszeniem Jego głosu"? I gdzie w Twoim mieście mógł bym takich słyszących głos Pana spotkać? Przyjadę.
Skoro narodziłeś się na nowo i masz Ducha Świętego, to powinieneś wiedzieć, o czym mówię. Owce znają Jego głos.
EmiGrant napisał(a):
Prosił bym wiec o pokierowanie mnie do dyskusji na tym Forum o sytuacji w Korei Północnej o ile taka miała już tu miejsce lub do ludzi interesujących sie tym tematem.
Nie prowadzimy tutaj dyskusji politycznych, jeśli o to Ci chodzi. Chyba, że sytuacja w Korei ma jakiś związek ze Słowem Bożym w sensie proroctw - jak w przypadku Rosji, Turcji czy Iranu. Ale nie wydaje mi się.
Pozdrawiam