Cytuj:
Po prostu nie wierzę, że Żydzi będą mieli jakiś dodatkowy czas po przyjściu P. Jezusa, aby przyjąć Go jako Mesjasza.
Nie bedą mieli ,a dlaczego?
Cytuj:
Nie będzie im dany inny dodatkowy znak oprócz tego, który otrzymali. Znak Jonasza.
Owszem ale to nie o ten Czas chodzi.
Cytuj:
Zbawienie jest dostępne na równych zasadach dla wszystkich (najpierw Żyd potem Grek) i nie jest to przez oglądanie, ale przez wiarę.
Po cześci , ponieważ ci co byli Zbawieni od choroby swojej rózwnież OGLADALI Zbawienie .
Cytuj:
Ponieważ w dniu przyjścia Pana wszystko ulegnie Odnowieniu. Puste pudełko po czekoladkach to nasz wszechświat, o czym wcześniej pisałem
Cytuj:
Jarek napisał
Stare pudełko po czekoladkach, owszem bedzie wyrzucone i będzie nowe, jednak Jezus "dał się wczesniej upchnąc w ciało" gdy objawił sie na ziemi jako człowiek,
>>>
Owszem, Bóg w śmierci Chrystusa usmiercił całe dzieło stworzenia, nie po to aby budować po staremu, ale aby w Jego zmartwychwstaniu otworzyć droge do nowego dzieła, nie w "ciele i krwi" ale w Duchu Świetym.
puste pudełko po czekoladkach ? Jarek pieknie Jezus/WSZYSTKOŚĆ, dał sie upchnać W Ciało/pudełko po czekoladkach .
bardzo trafne.
http://biblia.phorum.pl/index.php