Cytuj:
twierdzenie, że za przyczyną Jezusa, z woli Jezusa, dzięki Jezusowi czy za pośrednictwem Jezusa komukolwiek odbierane jest pójście do nieba lub ktokolwiek jest zmuszony na "reedukację w niebie" lub nie otrzymają nagrody w 1000-letnim Królestwie - to już czyni z Jezusa kogoś innego, niż Ten Jezus, którego znam.
I.
Zycie i smierc jest pod kontrola Boga.
Pwt 32:39 Bw „Patrzcie teraz, że to Ja, Ja jestem A oprócz mnie nie ma boga.
Ja pozbawiam życia i darzę życiem, Ja ranię i leczę, I z ręki mojej nikt nie zdoła się wyrwać.”
II.
Szatan moze nam zabrac -wczesniej uzyskane-zycie wieczne.
Mt 10:26-30 Bg „Przetoż nie bójcie się ich; albowiem nic nie jest skrytego, co by nie miało być objawiono, i nic tajemnego, czego by się dowiedzieć nie miano.Co wam w ciemności mówię, powiadajcie na świetle; a co w ucho słyszycie, obwoływajcie na dachach;A nie bójcie się tych, którzy zabijają ciało
(
moj dopisek:CI SA POD KONTROLA BOGA)
, lecz duszy zabić nie mogą
(
moj dopisek:ONA NALEZY DO BOGA)
; ale raczej bójcie się tego, który może i duszę i ciało zatracić w piekielnym ogniu
(
moj dopisek:SZATANA).
Izali dwóch wróbelków za pieniążek nie sprzedają, a wżdy jeden z nich nie upadnie na ziemię oprócz woli Ojca waszego.Nawet i włosy wszystkie na głowie waszej policzone są.”
(
moj dopisek;ZYCIE DOCZESNE CZLOWIEKA JEST POD KONTROLA BOGA-BOG DECYDUJE KIEDY UMRZE I JAK UMRZE)
Lk 12:4-10 Bg „A mówię wam przyjaciołom moim: Nie bójcie się tych, którzy ciało zabijają, a potem nie mają co by więcej uczynili
(
moj dopisek: W MOMENCIE SMIERCI ,KONTROLOWANEJ PRZEZ BOGA ,TRACA WLADZE NAD DUSZA WIERNEGO BOGU CZLOWIEKA)
.Ale wam okażę, kogo się bać macie: Bójcie się tego, który, gdy zabije, ma moc wrzucić do piekielnego ognia; zaiste powiadam wam, tego się bójcie
(
moj dopisek:SZATANA).
Izali pięciu wróblików nie sprzedają za dwa pieniążki? Wszakże jeden z nich nie jest w zapamiętaniu przed obliczem Bożem.Owszem i włosy głowy waszej wszystkie są policzone. Przetoż się nie bójcie, nad wiele wróblików wy jesteście zacniejsi
(
moj dopisek;BOG KONTROLUJE ZYCIE DOCZESNE ,SMIERC DOCZESNA PRZYCHODZI ZGODNIE Z JEGO WOLA)
.A mówię wam: Wszelaki, który by mię wyznał przed ludźmi, i Syn człowieczy wyzna go przed Anioły Bożymi.Ale kto by się mię zaprzał przed ludźmi, zaprę się go przed Anioły Bożymi.I każdemu, kto by mówił słowo przeciwko Synowi człowieczemu, będzie mu odpuszczone: ale temu, kto by przeciwko Duchowi Świętemu bluźnił, nie będzie odpuszczone.”
(
moj dopisek:SKLADAJACY SWIADECTWO WIERZACY MA ZAPEWNIONE MIEJSCE Z ANIOLAMI-W CHWILI ,GDY NADEJDZIE KROLESTWO PANA NA ZIEMIE- ,TEN KTO TEGO NIE ROBI TEN TRACI TO MIEJSCE ,BO ZAPARL SIE DUCHA SWIETEGO)
III.
Osadzenie przez Jezusa tych ,ktorzy nie rozroznili "Ciala i krwi panskiej" ,ratuje ich przed potepieniem.
1 Kor 11:29-32 Bg
Albowiem kto je i pije niegodnie,
sąd sobie samemu je i pije, nie rozsądzając ciała Pańskiego.(30) Dlatego między wami wiele jest słabych i chorych, i
niemało ich zasnęło.(31) Bo gdybyśmy się sami rozsądzali, nie bylibyśmy sądzeni.(32) Lecz gdy sądzeni bywamy, od Pana bywamy ćwiczeni,
abyśmy z światem nie byli potępieni
Tekst dotyczy wierzących i świętych i sądu Jezusa ,ktorego skutków święci doświadczają
juz za życia na Ziemi po to ,aby nie mogli być potępieni ze światem-czyli nie utracili życia wiecznego z Panem.
Ostatecznym stadium tego sądu jest zaśnięcie-rodzaj śmierci-moim zdaniem ratunkowej od potępienia wraz ze światem!
IV.
Zasniecie wyjatkowy dar laski Jezusa dla zbawionych
Zasniecie w "sen smierci"-OSADZENIE-
jest darem laski Jezusa dla chrzescijan "ziemskich spiochow" ,aby zatrzymac w nich rosnacy proces odchodzenia od Ducha Swietego ,"deptania Syna Boga"-ABY ZATRZYMAC ICH NA DRODZE DO "ZATRACENIA DUSZY I CIALA W OGNIU PIEKIELNYM",
Niestety
ta laska nie dotyczy wszystkich chrzescijan-TO JEZUS ICH WYBIERA(tych ,ktorych uratuje poprzez zasniecie):
Hbr 6:4-6 Bw
„Jest bowiem rzeczą niemożliwą, żeby tych - którzy raz zostali oświeceni i zakosztowali daru niebiańskiego, i stali się uczestnikami Ducha Świętego,(5) i zakosztowali Słowa Bożego, że jest dobre oraz cudownych mocy wieku przyszłego -(6) gdy odpadli, powtórnie odnowić i przywieść do pokuty, ponieważ oni sami ponownie krzyżują Syna Bożego i wystawiają go na urągowisko.”
Dlatego Pawel wzywa :
Flp 2:12 Bw
„Przeto, umiłowani moi, jak zawsze, nie tylko w mojej obecności, ale jeszcze bardziej teraz pod moją nieobecność byliście posłuszni;
z bojaźnią i ze drżeniem zbawienie swoje sprawujcie.”
Zas Piotr dodaje:
1P 4:17-18 Bw
„Nadszedł bowiem czas,
aby się rozpoczął sąd od domu Bożego; a jeśli zaczyna się od nas, to jakiż koniec czeka tych, którzy nie wierzą ewangelii Bożej?(18 ) A jeśli
sprawiedliwy z trudnością dostąpi zbawienia, to bezbożny i grzesznik gdzież się znajdą?”
Niech Najwyzszemu Panu Jezusowi bedzie chwala i czesc i dziekczynienie ,ze daje Swoja laske zbawionym ,ktorzy nie chca byc czujni i posluszni Duchowi Pana i wielu ratuje od ognia wiecznego poprzez sad "ziemskich prob" ,a jesli zechce to takze poprzez "zasniecie w smierci" .