Herkules
Cytuj:
A rzekł jej Jezus zapewniając, że Izraelici według ciała nie będą oddawali czci Bogu ani w Jerozolimie ani na Syjonie. Nie mówił, że Izrael, który powstał w Palestynie w 1948 roku, będzie nawrócony w pewnym czasie przed powtórnym przyjściem Chrystusa, dlatego że On powiedział: "nie będziecie", co oznacza - aż do końca świata. Nowy Testament przenosi terminy etniczne, takie jak np. Izrael, Jerozolima czy Syjon, na Kościół jako wspólnotę wierzących, podobnie jak w wielu wersetach NT świątynia symbolizuje lud Boży.
>>>>>
Rz 11:1 Br "Pytam więc:
Czyż odrzucił Bóg swój lud? Żadną miarą. Ja przecież też jestem Izraelitą, pochodzę od Abrahama i przynależę do pokolenia Beniamina."
Rz 11:2 Br "
Nie odrzucił Bóg swego ludu, tego, który już przedtem poznał. Czyż nie wiecie, co mówi Pismo o Eliaszu, o tym, jak się uskarżał przed Bogiem na Izraela?" Herkulesie nieuskarżaj sie na Israela .
Jeśli nie Israel to kto ?
To im dano obietnice, im dano poznać tajemnice .
A to ze sie potkneli nie znaczy ze przepadli , bo Paweł tez był Żydem .
Tak Israel
powstał z martwych w 1948 roku ,zapomniałes co Ezekiel powiedział o zgromadzeniu Usłych kości , o obleczeniu skóra i o Daniu im Ducha.?
>>>
Cytuj:
J. Dunkel.
W poprzednim poście podałem Ci jego artykuł pt. "Izrael w proroctwach". Czytałem też inne publikacje adwentystyczne oraz uczestniczyłem w kursie KSB
-
Cytuj:
Seminarium Apokalipsy i Księgi Daniela.
>>>>>
Zatem ,nie Słowo ma u ciebie pierwszeństwo ,ale ty bronisz tego czego cie człowiek nauczył ,boisz sie ze ....?
Budujesz na piasku?
>>>>
Cytuj:
Najpierw synagoga żydowska prześladowała pierwotnych chrześcijan, a potem Kościół rzymski prześladował heretyków (np
>>>>
Synagoga przesladowała
Żydów ,którzy poszli za JAHszua Mesjaszem "zrodzonym"z
Żydówki służebnicy YHVH .
Kim, dla ciebie sa chrzescijanie ,skad sie wzieli ?Przesladowano pierwszych
Żydów ,Żydów!
>>>
Lud Boży symbolizowany przez Niewiastę, który wydał na świat Jezusa, jest kontynuatorem narodu izraelskiego, który
przestał jednak być ludem Bożym z powodu odrzucenia Go jako swego Zbawiciela.
>>>Bój sie Boga co ty gadasz!
Nooo ,SZATAN to juz nie wie , czego sie imac ,byle tylko Israela unicestwic .
Nic z tego ,herkulesie ,jak napisano .
Jeśli ktoś zerwie moje przymierze z ....
Jr 33:20 Bw "
Tak mówi YHVH: Jeżeli zdołacie zerwać moje przymierze z dniem i moje przymierze z nocą, by nie było ani dnia, ani nocy w ich właściwym czasie,"
>>>>>
24 «Czy nie zauważyłeś, co ten lud mówi: "YHVH odrzucił dwie rodziny, które wybrał"7. Tak więc gardzą moim ludem, jak gdyby już nie był narodem dla nich. 25
To mówi YHVH: Jeżeli nie istnieje moje przymierze z dniem i nocą, jeśli nie ustaliłem praw nieba i ziemi, 26 wtedy [rzeczywiście] odrzucę potomstwo Jakuba i Dawida, mojego sługi, tak że nie wezmę z jego rodu panujących nad potomkami Abrahama, Izaaka i Jakuba. Odmienię bowiem ich los i zlituję się nad nimi».
>>>>>
Iz 26:14 BT "Umarli nie ożyją, nie zmartwychwstaną cienie, dlatego że Tyś ich skarał i unicestwił i zatarłeś wszelką o nich pamięć."
Iz 26:19 BT
"Ożyją Twoi umarli, zmartwychwstaną ich trupy, obudzą się i krzykną z radości spoczywający w prochu, bo rosa Twoja jest rosą światłości, a ziemia wyda cienie zmarłych."
Iz 59:10 BT "Jak niewidomi macamy ścianę i jakby bez oczu idziemy po omacku. Potykamy się w samo południe jak w nocy, w pełni sił jesteśmy
jakby umarli."
>>>>
Ez 38:8 Bw "Po wielu dniach otrzymasz rozkaz, w
latach ostatecznych przyjdziesz do kraju uwolnionego od miecza i do ludu
zebranego z wielu ludów na górach izraelskich, które długo były spustoszone; wszyscy oni wyprowadzeni spośród narodów, mieszkają bezpiecznie."
Ez 38:16 Bw "Wyruszysz przeciwko
mojemu ludowi izraelskiemu jak obłok, aby okryć ziemię; a w dniach ostatecznych stanie się, że poprowadzę cię przeciwko mojej ziemi, aby poznały mnie narody, gdy na ich oczach okażę się świętym na tobie, Gogu."
>>>>
Ez 37:3 Bw "I rzekł do mnie: Synu człowieczy, czy ożyją te kości? I odpowiedziałem: Wszechmocny YHVH, Ty wiesz."
>>>>
Oz 6:2 BT "
Po dwu dniach przywróci nam życie, a dnia trzeciego nas dźwignie i żyć będziemy w Jego obecności."
>>>.przemyśl to.