www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pn cze 16, 2025 2:42 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 12, 2006 11:02 pm 

Blanko,Michał czekał na ciebie.A on,biedaczek netu nie ma za często.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 7:20 am 

ojej...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 11:25 am 

Setnik

Cytuj:
Pestki , ależ cała nauka o nasieniu węża - o tym że cała ludzkość jest rozdwojona jedni to potomkowie z urudzenia szatana (węża) , a drudzy to te prawidłowe nasienie ,

No ,cóz w tym co Branham mówi o nasieniu Węża ,to potrzeba spojrzeć do Biblii aby sie utwierdzić tak,czy tak .Ja przychylam si,e do tego co on powiedział .Przyznaje ,że kiedy przeczytałam o wężu byłam zdziwiona ,ale od czego jest Biblia? Może ty tego jeszcze nie wiedzisz ,ale Żydzi jakoś temu sie nie dziwia.

Ja jeszcze wierze- o czym Branham nie mówi- że Eden nie był na tej ziemi. i to co wiąże sie z Eden ,kryje w sobie tajemnice.

W samym słowie Eden - masz ;Wieczność i Sąd i Podstawa,
Isajasz prorokował o Jeszui Mesjaszu; narodzi sie wam Syn-Ojciec AD-Wieczności ,Czy widzisz czy słyszysz by tak Jezusa nazywano?
Wszelki Sąd powierzył Synowi -On jest Sędzia .I Podstawa -Fundament
Paweł powiada Innego Fundamentu nie ma.

To tylko cząstka tego co wiem ,a ile jeszcze kryje w sobie?

Cytuj:
cała nauka dotycząca kobiet ,że kobieta do stworzenie drugiej kategorii , a mężczyzna nigdy by nie zgrzeszył - dlatego Bóg stworzył kobietę by ta mogła upaść , cała ta legalistyczna nauka na temat obcinania włosów noszenia spodni itp , itd - czyli jeśli obcinasz włosy , nosisz spodnie nie możesz mieć Ducha Świetego

I cóz ,dziwi cie to? Przeciez Wszyscy tak nauczaja -patrz temat "czy kobieta może nauczac :) :cry:
No cóż ,i Mojzesz w czyms niedopisał i nie wszedł z Jozue i z Kaleb'em
ale to wcale nie umniejszyło tego kim Branham był ,On otrzymał Objawienie tajemnic Bozych i to co miał wykonac wykonał ,tak jak Mojzesz ,który miał Wyprowadzić i wyprowadził .

Co do włosów ,to?
do dzisiaj zdania są podzielone ,ale owszem mozesz to naswac legalizmem podobnie jak Zabraniam kobiecie nauczac i 'niech milczy'

Obecnośc Ducha Swietego ?kto by niechciał Go mieć ,nawet Szymon zabiegał o Niego ,mimo ,że był "Wielki"

Branham dobrze poznał ,ze Pomazanie Duchem to jeszcze nie wszystko ,ze Zapieczetowanie Duchem jest Potwierdzeniem przyznania sie Boga do mojej -twojej wiary.

Cytuj:
oraz rodzynki w stylu ze statki UFO są kierowane przez aniołów którzy przygotowują świat na sąd

Nie wiem gdzie to czytałeś ? ale czy wiesz ,że w Biblii jest sporo miejsc ,gdzie mozesz zobaczyc ich obecnośc ;mówi o tym Dawid ,Mojzesz
Psalmy .No ,jest o tym wiele .
A ty nie wierzysz w UFO ,czy ze kieruja nimi aniołowie?
>>>>
A co z siedem wieków koscioła?

http://biblia.phorum.pl/index.php

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 3:29 pm 

Wow- to Ty już i w ufo wierzysz, i na dodatek Dawid o tym pisał...Aniołowie w statkach kosmicznych, no całe archiwu X. :roll:
Ciekawe jak rozpoznajesz, kto jest z nasienia wężowego, a kto z tego dobrego i jakie wynikają z tego implikacje wg Ciebie?
Wybacz Oliwko nutkę ironii, ale dziewczyno- wszystko Ci się pomieszało. Science fiction z elementami gnozy, mistyka i manipulacje Słowem Bożym...demonologia i przekonanie, że posiadłaś wszystkie tajemnice świata.
Coraz bardziej jestem ciekawa , do jakiego kościoła Ty należysz? :?:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 4:45 pm 

Grazyna

Dziewczyno ,dlaczego uważasz ,ze COS nie jest mozliwe i to tylko dlatego ,że ty nie masz wiary .Czy JHWH nie jeździ na Herubach ?

Starasz sie zakpic z wszystkiego czego nie widzisz ? zostań przy swoich przekonaniach jesli tak ci wygodniej , może z powodu lenistwa ,moze leku , cóz mi do tego .

Ale dlaczego moja wiara przeraza twoje skostniałe poglady?
Ja słucham co inni mówia i szukam tego w Biblii jesli jestes gnusna i tego nie robisz ,twoja sprawa.
:)

Wiara nie jest sprawa wszystkich. :idea:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 5:28 pm 

:shock:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 8:57 pm 

Oj, przecież przeprosiłam za tę ironię. Aż tak nie kpiłam , przepraszam Cię. No, przyznaję ze wstydem- jakoś w to ufo na cherubach nie wierzę...a i Biblia jak dla mnie nic na ten temat nie mówi. Opis Chwały Bożej jest może dość tajemniczy, ale nadawanie mu takiego znaczenia to już raczej kwestia wyobraźni , a nie poznania. Ja tam bym zostawiła poszukiwania wątków "ufologicznych" w spokoju i skoncentrowała się na tym, co jest mi potrzebne do życia z Panem na co dzień, tu i teraz. Szukanie takich sensacji jeszcze nie przyniosło dobrych owoców.
I co to ma wspólnego z wiarą?
Ja wierzę w Chrystusa, Jezus jest moim Panem. Nieudolnie może, ale jedak staram się Go naśladować. To jest moim celem w życiu. Chcę być Bożą kobietą. Wychować dzieci w Panu.

Kto mądry, niech to zrozumie,
kto rozumny, niech to pozna,
gdyż drogi Pana są proste,
sprawiedliwi nimi chodzą,
lecz bezbożni na nich upadają"
Ks. Ozeasza 13.9

Wiesz, Oliwko- ja tam jestem prosta kobieta. Mi wystarczy mieć pokój w sercu, nie chcę wielkich rzeczy ani nie chcę o nic walczyć. Chciałabym kiedyś stanąć przed Panem i nie wstydzić się za swoje życie.
Wiary mam tyle, ile mam. Tyle, ile dostałam od Pana i tyle mi wystarcza.
:D
A takie poglądy jak te Twoje to ja już gdzieś czytałam...Ten facet to się chyba Daeniken nazywał czy jakoś tak.

Piszesz: Ja słucham co inni mówia i szukam tego w Biblii

Nie każdemu duchowi Oliwko należy wierzyć i nie każdego powinno się słuchać...Bo mam wrażenie, że Ty słuchasz, od razu wierzysz, a potem z Biblii dopasowujesz sobie tylko fragmenty tak, aby pasowały Ci do Twoich wierzeń...

No, nic. Pozostanę sobie z moimi skostniałymi poglądami. Dobranoc! :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 14, 2006 3:27 pm 

Grazyna

Cytuj:
Wybacz Oliwko nutkę ironii, ale dziewczyno- wszystko Ci się pomieszało. Science fiction z elementami gnozy, mistyka i manipulacje Słowem Bożym...demonologia i przekonanie, że posiadłaś wszystkie tajemnice świata.
Coraz bardziej jestem ciekawa , do jakiego kościoła Ty należysz

Cytuj:
A takie poglądy jak te Twoje to ja już gdzieś czytałam...Ten facet to się chyba Daeniken nazywał czy jakoś tak

Popatrz co ty tu wymieniłaś :) i skąd ty to wszystko znasz ,musisz czytać to i owo i jeszcze Deniken :?:

No i problem w tym ,że ani nie znam ani nie czytam tego co wymieniasz.

Poprostu czytam ,patrze modle sie i prosze by mi Jezus Sam powiedział co sie kryje w Jego Słowie .Dlaczego mam nie prosić skoro On Sam powiedział proście ,poznacie itp.

Słucham co inni mówia tak jak słucham co ty ,wy mówicie i nie każdemu duchowi wierze ,zapewniam cie.
Ciagle szukacie jakiegoś kościoła A ja naleze do Jezusa Ukrzyzowanego.

A jestem z tych co to wo oczach ,swiata uchodza za zero.

pozdrawiam :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 15, 2006 12:38 am 

Cytuj:
Cytat:
oraz rodzynki w stylu ze statki UFO są kierowane przez aniołów którzy przygotowują świat na sąd

Nie wiem gdzie to czytałeś ? ale czy wiesz ,że w Biblii jest sporo miejsc ,gdzie mozesz zobaczyc ich obecnośc ;mówi o tym Dawid ,Mojzesz
Psalmy .No ,jest o tym wiele .
A ty nie wierzysz w UFO ,czy ze kieruja nimi aniołowie?

Cytuj:
Poprostu czytam ,patrze modle sie i prosze by mi Jezus Sam powiedział co sie kryje w Jego Słowie .Dlaczego mam nie prosić skoro On Sam powiedział proście ,poznacie itp.

Czy mam rozumieć,że to o UFO też z objawienia?????????
Jeśli tak,to na nic nasze gadanie i argumentowanie,bo z objawieniami się nie da dyskytować.
To ja tu jak kto gupi po nawróceniu pokutowałem z takich pogladów a tu proszę-całkiem niepotrzebnie się okazuje. :wink:
Oliwko,oszczędź nam,proszę......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 15, 2006 7:18 pm 

Oliwko- zanim się nawróciłam do Pana interesowałam się twórczością pana Daenikena, fakt. Wiem coś niecoś o mistyce i fantastyce :wink:
Ale od kiedy poznałam Pana, odrzuciłam to wszystko jako śmieci.
Zastanawia mnie tylko,czemu Ty, osoba wierząca jesteś skłonna poszukiwać takich rzeczy, takich sensacyjek i czemu to niby miałoby służyć.
Wierzysz duchowi, który Ci wmawia, że kobiety mogą nauczać, wierzysz duchowi, który podsuwa Ci wizje ufologiczne, wierzysz w nasienie wężowe, w które wierzył Branham- czy chcesz mi powiedzieć , że to wszystko było od Ducha Swiętego? :shock:
Twoje credo brzmi- jestem godna, jestem dzieckiem Króla, znam swoje prawa! ( to też już gdzieś słyszałam...).
I to myślenie- z naciskiem na m o j e prawa, na to k r ó l o w a n i e
w Chrystusie musiałam kiedyś odrzucić jako...śmieci. Bo w takim myśleniu jest pułapka- kto w nią wpada, robi się pyszny, szuka swego , nadyma się "poznaniem".
Pan chce , abyśmy byli pokorni. Abyśmy nie wynosili się jeden nad drugiego. Dla równowagi są w Piśmie jeszcze słowa: "abyście mówili: sługami nieużytecznymi jesteście...".
Ta cała "godność" to nie jest żadna godność, tylko chęć samorealizacji, próba dowartościowania się.

Co do kościoła- ja też należę do Chrystusa. Ale należymy do różnych społeczności, one mają swoją nazwę. Nawet te , które szumnie głoszą, że są "ponaddenominacyjne" już przez samą to określenie gdzieś się "szufladkują".

Zdradź nam więc, jak się nazywa społeczność, do której należysz. Czemu to ukrywasz? Wstydzisz się swojego zboru? :?:

Ja przez kilka lat należałam do Kościoła Bożego w Chrystusie. Potem próbowałam się związać z Kościołem Zborów Chrystusowych, ale chyba trochę mi nie wyszło.
A Ty?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 15, 2006 9:57 pm 

Ja stawiam w 95% na Spichlerz. :roll:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 16, 2006 4:16 pm 

Adam

Spichlerz :?: a co to takiego :D
Adam ,a ty nie wierzysz ,że tu i tam lata UFO? czy nie pisze o tych na okręgu nieba, przeciez rzeczy widzialne są odbiciem tego co niewidzialne ,

Grazyna

Cytuj:
Twoje credo brzmi- jestem godna, jestem dzieckiem Króla, znam swoje prawa! ( to też już gdzieś słyszałam...).
I to myślenie- z naciskiem na m o j e prawa, na to k r ó l o w a n i e
w Chrystusie musiałam kiedyś odrzucić jako...śmieci. Bo w takim myśleniu jest pułapka- kto w nią wpada, robi się pyszny, szuka swego , nadyma się "poznaniem".
Pan chce , abyśmy byli pokorni. Abyśmy nie wynosili się jeden nad drugiego. Dla równowagi są w Piśmie jeszcze słowa: "abyście mówili: sługami nieużytecznymi jesteście

Dlaczego musiałaś odrzucic ,dlaczego śmieci .Powiedz jakie masz Zwyciestwo W Mesjaszu Kim jesteś z Jego Łaski.

Mówisz o pokorze ,a co rozumiesz przez pokore ,czy to samo co Jeszua ,On był Pokorny i Cichy ,Co to znaczy dla nas :?:

Jaka masz nauke w swojej denominacji ,czy słyszy sie to co wszędzie-co w katolickim?

Czy dorosłaś do pełnoletności Mesjasza czy jesteś niewolnikiem grzechu ,czy moze powtarzasz tj.cytujesz Słowo ,ale zycie biegnie torem katolickiej nauki.

'szuflatkowanie" no właśnie ,kto cie zaszuflatkował i po co?

Cytuj:
Ja przez kilka lat należałam do Kościoła Bożego w Chrystusie. Potem próbowałam się związać z Kościołem Zborów Chrystusowych, ale chyba trochę mi nie wyszło.
A Ty?

To naprawde trzeba mieć dobre rozeznanie ,między tymi Nazwami -a powiedz jaka tam nauka czym sie róznia ?czy w którymś nie grzesza?
bo ja to bym chciała tak wiesz ,doskonale :) ale to chyba trudno. :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 16, 2006 7:03 pm 

A pospolitych i babunich baśni unikaj................

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 16, 2006 8:53 pm 

Oliwko,przed nawróceniem byłem gorliwym wyznawcą tzw. paleoastronautyki a Daeniken był moim naczelnym guru.Widzę,że teraz jest twoim,choć jak piszesz,nie znasz go.
Ja wybrałem Jezusa i Jego Słowo.Ty jak widzę,wybierasz cokolwiek i nazywasz to Jego Słowem.
Zostałaś uwiedziona nauką kłamców.
Zaczynam się zastanawiać,czy jesteś wogóle w Chrystusie,....no bo tyle bredni na jednego człowieka. :shock:

Fakt,skoro jesteś z Wrocka,to możesz nie wiedzieć co to Spichlerz,choć to dziwne,bo twój zbór(czy nie jest to jakiś tam apostolski kościół,czy jakoś tak?) dość blisko trzyma się ze Spichlerzem.
Jeśli jesteś w tej społeczności,o której myślę,to się nie dziwię,że masz takie poglądy.Znam trochę ludzi stamtąd.Nieźle pogięci przez różnych pseudoproroków z Anglii i innych oszołomów.
Mam nawet takie jedno śmieszne proroctwo dotyczące przebudzenia w oddawaniu przez świat tego,co zabrał wierzącym.Głupoty,że hej.Nic się nie spełniło i ci ludzie zamiast takiego ''proroka '' przegonić jeszcze udowadniają,że on od Pana.Żałosne i tyle.
Czy to twoje pastwisko?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 17, 2006 4:08 pm 

Adam

Oliwko,przed nawróceniem byłem gorliwym wyznawcą tzw. paleoastronautyki a Daeniken był moim naczelnym guru.Widzę,że teraz jest twoim,choć jak piszesz,nie znasz go.
Ja wybrałem Jezusa i Jego Słowo.Ty jak widzę,wybierasz cokolwiek i nazywasz to Jego Słowem.
Zostałaś uwiedziona nauką kłamców.
Zaczynam się zastanawiać,czy jesteś wogóle w Chrystusie,....no bo tyle bredni na jednego człowieka.

Cytuj:
Fakt,skoro jesteś z Wrocka,to możesz nie wiedzieć co to Spichlerz,choć to dziwne,bo twój zbór(czy nie jest to jakiś tam apostolski kościół,czy jakoś tak?) dość blisko trzyma się ze Spichlerzem.

Mój zbór ,twój zbór i co jeszcze?

Cytuj:
Jeśli jesteś w tej społeczności,o której myślę,to się nie dziwię,że masz takie poglądy.Znam trochę ludzi stamtąd.Nieźle pogięci przez różnych pseudoproroków z Anglii i innych oszołomów.

A jakie ja mam poglądy ,a jakie ty masz poglądy?
Pogieci ? a ty nie jesteś pogięty jaki twój jezyk ,jak ty sie zachowujesz ile ty masz lat?

Cytuj:
Mam nawet takie jedno śmieszne proroctwo dotyczące przebudzenia w oddawaniu przez świat tego,co zabrał wierzącym.Głupoty,że hej.Nic się nie spełniło i ci ludzie zamiast takiego ''proroka '' przegonić jeszcze udowadniają,że on od Pana.Żałosne i tyle.
Czy to twoje pastwisko?

Jesteś niedojrzały ,opryskliwy ,- pogonic chcesz kogos ? DOROŚNIJ
ty i lis zachowujecie sie jak "prawdziwi"maczo :!:

Moje Pastwisko ,to Słowo JHWH ,ale to jest dla tych ,którzy maja WIARĘ
Lisie przeszkadza ci ,że jestem kobieta ,przeszkadza ci ,że jestem stara ,co jeszcze ,twoja meskość obnazy?

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1