www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pn cze 16, 2025 5:10 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So gru 29, 2007 12:03 am 

Ptrzebuje nieba !!!! Gzegos co ma mi byc dane /!?Wiem jestem nawrocony nie dawno chwieje sie jak noworodek (tez nie chodzi i mowi i .....)niech ktos mi pomoze

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 29, 2007 9:59 am 

Karmisz się Słowem?
Zmieniasz swoje życie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 29, 2007 7:41 pm 

Staram sie karmic slowem nie wszystko rozumiem duzo czytam i mam tak jakos od euforii do przygnebienia czy to tak jest normalnie ?//

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 29, 2007 7:48 pm 

A co konkretnie wywołuje Twoją euforię, a co przygnębienie? I czy taka huśtawka nastrojów jest od czasu Twego nawrocenia, czy zdarzała się wcześniej?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 29, 2007 9:18 pm 

Mam problem ze skupieniem sie gdy czytam slowo Boze nie moge sie skupic mam wrazenie ze cos mi ucieka czuje sie wtedy przygnebiony .Gdy mysle o Egipcie to sie tam widze to tak jakbym tam byl nie wiem czemu Egipt akurat nawet sie zastanawiam czy to normalne czy cos sie mi miesza .To takie dziwne jest dla mnie a moze ja mam cos z psyche ??Te stany powoduja euforie i dolki

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: re
PostNapisane: So gru 29, 2007 10:39 pm 

Pan jest moim... napisał(a):
Staram sie karmic slowem nie wszystko rozumiem duzo czytam i mam tak jakos od euforii do przygnebienia czy to tak jest normalnie ?//

Ja tez tak mam,wydaje mi się że już dużo rozumie i jeden werset ,jedna myśl powoduje, ża mam mętlik w głowie nie wiem czy wrócić do kk czy zostać protestantem czy jeszcze dalej szukać. Masz tu linka do biblii on-line-bardzo fajnie się to czyta w takiej postaci. http://www.biblia.poznan.pl/Biblia.htm

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N gru 30, 2007 12:38 pm 

Proponuję zastanowić się, czy nawrócenie do Pana zawiera decyzje i działania zrywające ze starym grzesznym życiem, w tym z praktykami okulistycznymi. Bez pokuty i jednoznacznego zerwania z grzechami, które potrafią skutecznie usidlać nas wszystkich trudno mówić o radości i pokoju Bożym. Z drugiem strony, niemowlęta w Chrystusie mogą mieć swego rodzaju naturalne huśtawki wynikające z braku dojrzałości i długotrwałego trwania w Panu. Przez podobieństwo do naturalnego niemowlęctwa, powinny korzystać usilnie z Bożego 'sutka'. Aż się uspokoją i nauczą doświadczać Bożego odpocznienia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N gru 30, 2007 5:45 pm 

Mam problem ze skupieniem sie gdy czytam slowo Boze nie moge sie skupic mam wrazenie ze cos mi ucieka czuje sie wtedy przygnebiony .Gdy mysle o Egipcie to sie tam widze to tak jakbym tam byl nie wiem czemu Egipt akurat nawet sie zastanawiam czy to normalne czy cos sie mi miesza .To takie dziwne jest dla mnie a moze ja mam cos z psyche ??Te stany powoduja euforie i dolki

Należy zdać sobie sprawę z tego co się stało w naszym życiu, gdzie byliśmy przed nowozrodzeniem.
Jam jest Pan Bóg twój który wywiódł cię z Egiptu, z domu niewoli. Gdy w dzieciństwie wypowiadałem te słowa zawsze zadawałem sobie pytanie – dlaczego mam mówić o sobie, że wyprowadziłeś mnie z Egiptu, Boże przecież ja nigdy nie byłem w Egipcie, to co mówię nie dotyczy mnie, chyba jest kłamstwem. Teraz z perspektywy mogę powiedzieć że jednak tam byłem. I byłem tak mocno związany przez szatana, że tych więzów nie uważałem za coś złego gdyż nawet ich nie widziałem bo niewola była moją naturą gdyż w niej urodziłem się (rodzice byli pełnowartościowymi niewolnikami). Teraz mogę powiedzieć że tak zwane „święta i wszystkie obrządki martwego chrześcijaństwa ” stoją na straży niewoli w ziemi egipskiej, ich zadaniem jest czynić z człowieka pełnowartościowego niewolnika. Ale Pan Bóg jest dobry i z czasem da odczuć niedolę (ból istnienia) niewoli (w obcej ziemi). I posłał Pan anioła z bożą mądrością który dał wyjście przez Krew Baranka
Wyjścia12,13-14 Krew będzie wam służyła do oznaczenia domów, w których będziecie przebywać. Gdy ujrzę krew, przejdę obok i nie będzie pośród was plagi niszczycielskiej, gdy będę karał ziemię egipską. Dzień ten będzie dla was dniem pamiętnym i obchodzić go będziecie jako święto dla uczczenia Pana. Po wszystkie pokolenia - na zawsze w tym dniu świętować będziecie.
Zdać należy sobie sprawę że powiedziane są rzeczy ze względu na tych którzy mają dostąpić zbawienia, Duch Święty sprawia że słowo to staje się dla nas Rehma.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 07, 2008 10:54 pm 

Spokojnie:))
Wg mnie to normalne, okrzepniesz.
Mysle, ze powinienes przede wszystkim zadbac o swoja obecność na nabożeństwach. Nie rezygnuj ze wspolnoty ze swiętymi.

Niedawno przezywałam ok. 2- tygodniową euforię, czułam się podobnie jak po wylaniu Duchem sw.
Wszystkich chciałam nawracać, moje mysli były zajęte wyłącznie głodem nawracania innych, ja nie rozumiałam tego stanu. Ciagle jednak towarzyła mi mysl, ze jeśli stan ducha ten jest od Pana, to po prostu przyniesie owoce.
Nie przyniósł. Podobnie jak gwałtownie „wzrosłam” – upadłam :)
Podobnie jak euforycznie przezywałam radosc z niesłychanego poczucia obecności Pana, rozpaczałam z powodu upadku :)
Jestem jednak Bogu wdzieczna za te doswaidczenie. To było takie: „uwaga !”
Nasza wiara nie może wypływać z uczuciowości. Nie może się opierac na nas.
Rzetelną podstawą jest Słowo.
Kiedys znajomy pastor powiedział mi, ze jego czestą modlitwą jest proszenie Pana: uwolnij mnie od siebie samego.
Inna sytuacja. Przy mnie, wrecz trzymając mnie za reke, umierał człowiek. Modliłam się o niego. Gdzies w głębi serca jednak oczekiwałam jakiegoś szczególnego namaszczenia. Jakiegoś odczuwalnego, mocnego powiewu Ducha sw. Nic takiego się nie stało, poza jednym - byłam bardzo spokojna.
Człowiek ów umarł z imieniem Jezus na ustach. Chwała Bogu!

Jesczse do Tuni.
Idż za Jezusem. Nie przyjmuj jako optyki kim mam być: Katolikiem czy Protestantem.
To nie jest właściwy wybór. Tuniu, jest tylko jedna droga do Ojca- Jezus, zbawienie mamy wyłącznie w Nim. Właściwie rozumiem twoje pytania, kim mam być, bo w chwilach ciezkich prób i ja oglądałam się za siebie i wypominałam Bogu smakowite jedzenie jakie zostawiłam w Egipcie.
Niech cie Bóg błogosławi i posila. Przeciez wiesz, Komu zaufałas.

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1