Cytuj:
Admin
Proszę Cię, żebyś wskazała konkretne wersety Pisma, o które poprosili pytający. Żadnego kluczenia, robienia uników i "wnioskowania z kontekstów" i żadnego "może oznaczać". Albo zacytujesz konkretne miejsca Pisma potwierdzające wprost Twoje tezy, albo przyznasz, że takie fragmenty nie istnieją. Nie ma żadnej trzeciej opcji. Jesli nie zastosujesz się do niniejszego wezwania, będę musiał wszcząć procedurę dyscyplinarną na podstawie pogwałcenia przez Ciebie Regulaminu Forum w punkcie 5a.
><><
ODO,
Ponieważ nie wskazałaś ANI JEDNEGO fragmentu, który dokładnie i wprost odpowiadałby na postawione pytania:
1. W odpowiedzi na pytanie Smoka dokonujesz wpisywania własnych poglądów w tekst Biblii i nie pokazujesz, gdzie jest użyte określenie "słowo - Jezus - nauka apostołów" we wskazanym przez niego fragmencie.
2. Na pytanie Ernesta H. odpowiedziałaś pytaniem zamiast wskazać miejsca, o które prosił lub napisać, że takich miejsc nie ma.
3. Na pytanie Ani_Iszy odpowiedziałaś nie na temat, wskazując w Liście do Galacjan teksty, które nie mają nic wspólnego z koniecznością osobistej obrony Pawła przed kimkolwiek.
Niniejszym wszczynam procedurę dyscyplinarną na podstawie punktu 5a Regulaminu Forum. Założę Ci osobny wątek w Archiwum i tam będziesz mogła dialektycznie wyginać słowa, dowolnie definiować pojęcia, wpisywać w Biblię dowolne treści, nie odpowiadać wprost na postawione pytania i w ten sposób rozmawiać z każdym, kto będzie miał na to ochotę. Wyjście poza ten wątek będzie karane banicją.
><
-Zatem kolejny do raportu -wszcząć procedurę !
Cytuj:
Jeśli już zwracasz się do mnie, to mów prawdę. Nikt tutaj nie przekształca forum w apologetykę smoczej teologii i dobrze o tym wiesz. Regulamin Forum jest jasny, wyraźny i każdy go może przeczytać. Natomiast Ulica Prosta nie jest miejscem propagującym herezje głoszone pod pozorem dyskusji. Różnica poglądów jest jak najbardziej dopuszczalna, jeśli rozmawiamy uczciwie i na podstawie Pisma. Dialektyka erystyczna nie ma nic wspólnego z taką rzetelnością, o czym dobrze wiesz. A dyskusja z kimś, kto tak naprawdę unika dyskusji po to, żeby uporczywie mnożyć niebiblijne nauki, po prostu nikomu nie służy. Masz poglądy zdecydowanie różne od moich i Twoja obecność na forum jest żywym dowodem na to, że Twój zarzut jest nieprawdziwy.
><><
UCZCIWIE na Podstawie Pisma ? ale decyduje człowiek - co jest uczciwe?
Cytuj:
Chciałbym Ci doradzić, żebyś słuchała Ducha Świętego i czytała Słowo Boże zamiast kierować się presją człowieka. Gdzie jest Duch Święty, tam jest wolność [II Kor. 3:17]. Zostałaś drogo kupiona przez Jezusa i nie dawaj się zniewolić człowiekowi [I Kor. 7:23]. Jeśli Pismo mówi, że konkretne zachowanie jest złe lub nieczyste lub nieprzyzwoite, to Duch Święty Ci to potwierdzi - tylko szczerze proś Pana o odpowiedź. Poczujesz wolność i nie dasz się zastraszyć nawet wtedy, gdy 100 ludzi będzie Ci wmawiało, że to, co jest niebiblijne pochodzi od Ducha.
><Jakie to piekne i szlachetne -TAM gdzie DUCH świety - TAM WOLNOść
- nawet w jamie nawet , w piecu ,nawet w więzieniu
-Jako Wykupiona Krwią JAHszua Mesjasza ,Duch świety mi potwierdza ,
-że TU NA TYM FORUM WOLNOśCI NIE MA
-SłUGO BOZE WTRąCANE śą DO WIęZIENIA a człowiek chce zniewolic
-człowiek który nie potrafi POKAZAC PALCEM w Bibli tego co twierdzi a ni tego co naucza - trójca !?
-Ty który mówisz NIE CZYN TEGO - sam to czynisz ?
-który zamykasz , a sam unikasz zamkniecia ?
-Panie ZAMKNIJ SMOKA !
-Amen
><
Cytuj:
smok POUCZA !?
Odo, ja Cię bardzo proszę, ROZMAWIAJMY NA PODSTAWIE TEGO, CO JEST NAPISANE, A NIE NA PODSTAWIE TEGO, CO NIE JEST NAPISANE. Jest napisane, że Jezus czuł się zmęczony, że odczuwał głód i że odczuwał ból. Nie czytałaś o tym w Biblii? Tworzenie teorii lub doktryn na podstawie tego, że coś NIE JEST NAPISANE w Biblii, jest czystym efektem zwiedzenia niestety. Uciekaj od ludzi, którzy takie rzeczy głoszą.
"A ja odniosłem to do siebie samego i do Apollosa przez wzgląd na was, bracia, abyście na nas się nauczyli nie rozumieć więcej ponad to, co napisano" [I Kor. 4:6].
-TY który innych pouczasz tego czego sam nie przestrzegasz ?
-jakie to subtelne i OBłuDNE
http://biblia.phorum.pl/index.php