www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest N cze 15, 2025 9:45 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 25, 2010 8:14 pm 

Witaj Makesz :)

Mam bardzo miłe wspomnienia i ciekawe świadectwo związane z Kazachstanem. Tym bardziej się cieszę, że jesteś z nami. Buduj się i bądź dla nas zbudowaniem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 25, 2010 9:14 pm 
Smok Wawelski napisał(a):
Witaj Makesz :)

Mam bardzo miłe wspomnienia i ciekawe świadectwo związane z Kazachstanem. Tym bardziej się cieszę, że jesteś z nami. Buduj się i bądź dla nas zbudowaniem.

Opowiedz mi, podziel sie ze mna. Ciekawa jestem. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 25, 2010 9:53 pm 

Kiedyś nie wyobrażałem sobie, że można głosić kazania bez wcześniejszego przygotowania. Nie twierdzę, że przygotowania są złe, ale pewna siostra pochodząca z Kazachstanu powiedziała m, że u niej w zborze bracia po prostu otwierali Biblię i mówili kazania pod natchnieniem Ducha Świętego odbierając od Pana "na bieżąco" to, co mają powiedzieć. Wtedy bezpieczniej się czułem, mając przynajmniej w punktach napisane to, co mam zamiar powiedzieć. Nie mówię tutaj o "lepszości" kazań głoszonych bez przygotowania - po prostu nie miałem jeszcze wtedy takiego prowadzenia, jak bracia z Kazachstanu mieli według owej siostry. Do momentu, gdy Pan Bóg sam "odebrał" mi kartki i zacząłem odbierać od Niego "na bieżąco", co Duch mówi do kościoła. Dlatego mam bardzo miłe skojarzenia z Kazachstanem. Niech Bóg błogosławi tamtejszych chrześcijan. I wszystkich innych. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 25, 2010 10:28 pm 
Kiedyś nie wyobrażałem sobie, że można głosić kazania bez wcześniejszego przygotowania. Nie twierdzę, że przygotowania są złe, ale pewna siostra pochodząca z Kazachstanu powiedziała m, że u niej w zborze bracia po prostu otwierali Biblię i mówili kazania pod natchnieniem Ducha Świętego odbierając od Pana "na bieżąco" to, co mają powiedzieć. Wtedy bezpieczniej się czułem, mając przynajmniej w punktach napisane to, co mam zamiar powiedzieć. Nie mówię tutaj o "lepszości" kazań głoszonych bez przygotowania - po prostu nie miałem jeszcze wtedy takiego prowadzenia, jak bracia z Kazachstanu mieli według owej siostry. Do momentu, gdy Pan Bóg sam "odebrał" mi kartki i zacząłem odbierać od Niego "na bieżąco", co Duch mówi do kościoła. Dlatego mam bardzo miłe skojarzenia z Kazachstanem. Niech Bóg błogosławi tamtejszych chrześcijan. I wszystkich innych. :)

Kiedy to bylo!!!
Wydaje mi sie (nawet wiem) ze sytuacja sie zmienila. Tam tez sie zmienia na wzor zachodnij. Ze smutkiem obserwuje te zmiane wsrod wielu moich znajomych. Wszedzie post-modern church.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 27, 2010 9:16 am 
http://www.youtube.com/watch?v=qHAhRRHH ... re=related

dla Rozy i Kristiny. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 27, 2010 9:20 am 
Witaj Makesz (...) Buduj się i bądź dla nas zbudowaniem.
Amen. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 27, 2010 3:59 pm 

Dziękuję Agnieszko.Piekny prezent.Dziękuję.Bardzo :D :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2010 9:14 pm 

Ja też dziękuję :)
Bardzo :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2010 9:01 am 
A tu jest dla ciebie Ago, fragment, tak po prostu, bez zadnych "zadnich mysli" :)

2 Kor. 2.
(5) Jeżeli zaś ktoś smutek sprawił, to nie mnie, lecz po części - by nie przesadzać - wam wszystkim. (6) Niech już takiemu wystarczy kara, wymierzona przez większość spośród was. (7) Raczej wypada teraz wybaczyć mu i podtrzymać go na duchu, aby nie popadł ów człowiek w rozpaczliwy smutek. (8) Dlatego napominam was, abyście jego sprawę rozstrzygnęli z miłością. (9) W tym też celu napisałem, aby was wypróbować i aby się przekonać, czy we wszystkim jesteście posłuszni. (10) Komu zaś cokolwiek wybaczyliście, ja też /mu wybaczam/. Co bowiem wybaczyłem, o ile coś wybaczyłem, uczyniłem to dla was wobec Chrystusa, (11) ażeby nie uwiódł nas szatan, którego knowania dobrze są nam znane.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2010 1:01 pm 
Dziekuje Makesh, bardzo dobry fragment.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2010 3:34 pm 
Chcialam sie z Wami pozegnac i prosic o wykasowanie mojego konta. W sumie pisalam Adminowi, przy rejestracji, ze nie potrzebuje pisac na forum i bede sie trzymac regulaminu, a tu sie tak "rozpasalam". Tak jak obiecalam, nie chce Wam psuc forum i przyszlam w pokojowych warunkach, ale niestety mi to nie wychodzi, wiec prosze usunac moje konto by mnie nie kusilo pisac tutaj niemerytorycznie. Fora to nie jest rzecz dla mnie. Zreszta wiem to juz od dawna, ale probowalam ...
Zostancie z Bogiem!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2010 5:21 pm 

Aguś,wysłałam Ci wiadomość na priva :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2010 6:10 pm 

Agnieszko, nie widzę powodu do likwidowania Twojego konta. Wszyscy się uczymy, robimy błędy i staramy się poprawiać. To forum jest inne niż wszystkie, bo stawiamy sobie konkretne wymagania. Staramy się eliminować w naszych wypowiedziach kłótliwość, bicie piany, brak kultury, niemerytoryczne dyskusje, brak odniesienia do Pisma i inne elementy, które nie przystoją forum chrześcijańskiemu. Wychodzi nam to raz lepiej, raz gorzej i wszyscy mamy udział w budowaniu tutejszej atmosfery.

Proponuję jednak zostawić Twoje konto. Zawsze będziesz mogła korespondować na priva i wrócić, kiedy będziesz chciała.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2010 6:18 pm 

Staramy się eliminować w naszych wypowiedziach kłótliwość, bicie piany, brak kultury, niemerytoryczne dyskusje, brak odniesienia do Pisma i inne elementy, które nie przystoją forum chrześcijańskiemu.

Która kwestia z wymienionych powyżej odnosi się do Agnieszki?
Kłótliwość,"bicie piany" czy też brak kultury?..no tak zapewne to niemerytoryczne dyskusje wsadzone razem do wora z pozostałymi zarzutami...
Dla mnie forum to forum-każdy może zachować swoje zdanie bez narażania się na potępienie...Ale tu raczej nie :(
Napisz Smoku jasniej,bo Agnieszka i tak już "dobita" jest więc zapewne nie będzie w stanie zrozumieć Twego posta...
Choć zapewne napisałeś go "w dobrej wierze"...
Ale wyraz "eliminować" nie brzmi dobrze,niestety :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2010 7:01 pm 

Róża napisał(a):
Która kwestia z wymienionych powyżej odnosi się do Agnieszki?

PROSZĘ o DOKŁADNE czytanie wypowiedzi ZANIM JESZCZE zaczniemy stukać w klawiaturę.

Staramy się eliminować w naszych wypowiedziach kłótliwość, bicie piany, brak kultury, niemerytoryczne dyskusje, brak odniesienia do Pisma i inne elementy, które nie przystoją forum chrześcijańskiemu.

Napisałem o NASZYCH wypowiedziach i o tym, co STARAMY SIĘ z nich eliminować na tym forum. Proszę nie imputować żadnego "potępiania", bo nikt tutaj nikogo nie potępia za posiadanie własnego zdania. Po prostu trzeba je prezentować zgodnie z regulaminem, na który każdy użytkownik się zgadza w procesie rejestracji. Mam nadzieję, że cały czas jest jasno. A "eliminowanie" dotyczy wad, nie osób - więc nie ma się o co brąchać. 8)

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1