Henryk napisał(a):
Smok Wawelski napisał(a):
Jak Noe z rodziną i jak Lot z rodziną. Tak mówi Pismo i nie chodzi o żadne dogadzanie ciału.
Arka symbolizuje dzieło Mesjasz w życiu wierzącego, Sodoma i Gomora symbolizuje miejsce przebywania niewierzącego w dzieło P. Boga które dokonało się przez Pana Jezusa.
Skąd wziąłeś tę symbolikę? Podaj jakiś fragment Pisma, które na taką symbolikę wskazuje. Inaczej uznam tę "egzegezę" za Twoje własne urojenia.
Henryk napisał(a):
A mydlenie oczu o drugiej bliżej nieokreślonej szansie to miraż by zwieść tych ludzi, dzisiaj jest dzień który dał nam Pan nie jutro, bo czy wiesz człowieku, czy w ogóle doczekasz go. Ależ to już było.
Nie przeczytałeś wypowiedzi, z którą polemizujesz, albo w ogóle nie wiesz, o co chodzi. A jeśli nie wiesz, o co chodzi, to po co się odzywasz?
Henryk napisał(a):
Tego typu zwiedzenie jakie reprezentuje Smok. Dzielenie Kościoła czyli Oblubienicy Pana na części. Kk wzbudził już Marię w uwielbionym ciele do nieba. Ciekawe czy żona Smoka jest już całością czy tylko jej częścią?
Sorry, ale kompletnie nie wiem, o co Ci chodzi. Nie każ mi znowu tłumaczyć się z czegoś, czego nie napisałem, a co Ty sam usiłujesz mi wmówić. Nie mogę po raz n-ty pisać o tym samym.
P.S.
A propos zwiedzenia: Czy wierzysz już, że Jezus to JHWH Zbawiciel, który przyszedł w ciele, czy nadal trwasz przy swojej herezji?