Antyweszko,
Fajnie że napisałaś o Marii Treben. Nie znam jej, nie czytałem żadnej jej książki. Ale czytam co sama napisała o sobie:
Cytuj:
W Święto Matki Boskiej Gromnicznej w 1961 roku zmarła moja zacna Matka. Od tego czasu miałam uczucie, jak gdyby coś zmuszało mnie do zgłębienia wiedzy o ziołach leczniczych. Przychodziły nowe doświadczenia, stopniowo rozwijałam moją znajomość ziół leczniczych, wnikając coraz bardziej w ich działanie. To było tak jakby kierowała mną jakaś wyższa siła, przede wszystkim Matka Boska, wielka orędowniczka wszystkich chorych, wskazując właściwą drogę. Zaufanie Matce Boskiej, adoracja i modlitwy przed jej starym, pięknym obrazem, który w niezwykły sposób dostał się w moje ręce i stał się moją własnością, - to właśnie pomagało mi w każdym wątpliwym przypadku podjąć właściwą decyzję.
https://relaksacyjna.pl/apteka-pana-boga-maria-treben
Właśnie przed tym ostrzegam. Nie przed ziołami, nie mam nic przeciwko herbatce z lipy na przykład
, ale przed siłami które bardzo często za tym stoją.
Ja nie mógłbym komukolwiek polecić książki, gdzie autor przypisuje swoją wiedzę mocom demonicznym, w tym przypadku Królowej Niebios.
Możesz dziękować Bogu, że czytając różne książki o ziołach z dodatkami (czy to Ellen G. White, czy Królową Niebios), nie poszłaś w tę stronę. Czy jednak możemy dać gwarancję na to, że ktoś inny czytając te książki w złą duchową stronę nie pójdzie?
I na koniec jeszcze jedna ważna sprawa. Chyba najważniejsza. To Bóg jest lekarzem i nasze zdrowie i życie jest w 100% w jego rękach. Jeśli Bóg uzna, że choroba jest nam potrzebna, jest ku naszemu dobru, to żadne zioła ani żadne środki chemiczne nie staną temu na drodze. Podobnie z końcem naszego życia w wyniku choroby. Pamiętajmy o tym, żeby czy to zioła, czy farmakologia nie stały się dla nas bogiem...
Więcej o tym mówimy na studium biblijnym
http://www.tiqva.pl/choroba-i-uzdrowienie
"Albowiem nie wstydzę się Ewangelii Chrystusowej, jest ona bowiem mocą Bożą KU ZBAWIENIU każdego, kto wierzy" Rzym. 1:16;
www.kuzbawieniu.pl