Nie chodzi o to, że chodzisz systematycznie, ale "chadzasz zawodowo" poproszona przez Twoje zwierzchnictwo, sama o tym pisałaś:
http://ulicaprosta.lap.pl/forum/viewtop ... 87&start=0
wiek dziecka jest jak najbardziej odpowiedni moim zdaniem do tego, co Ci zaproponowałam, pojęcie jako takie o świecie już posiada i jako taką "siatkę pojęć" również, więc masz się do czego odnieść w porównaniach
zastanawiam się tylko, czy jest sens bycia na całych takich obrzędach...może fragment wystarczy
- i oczywiście w obecności któregoś z rodziców oraz bez uczestnictwa w poszczególnych zachowaniach typu klękania wtedy, gdy wszyscy, itp. niech sobie postoi i poczuje na własnej skórce jak traktowany jest widz w takich miejscach, to też czegoś ją nauczy...
czy Ty boisz się tego?
może wolisz kontunuować na priv? ale może ktoś bardziej doświadczony to przeczyta i poradzi Ci coś trafniejszego;
...ja mam tylko 10 lat doświadczeń w pracy z dziećmi w wieku szkolnym...
może być też tak, że nie masz zwyczajnie ochoty żeby chodzić do tego kościoła na mszei nie chcesz, żeby Twoja córka tam chodziła - powiedz jej o tym, powiedz, że chodziłaś, bo był to Twój obowiązek zawodowy, który kłóci się z Twoimi przekonaniami osobistymi! ale są w życiu sytuacje, kiedy nikt nas nie pyta o przekonania i trzeba wykonać polecenie pracodawcy...
wyraź jej jasno i zaproponuj powrót do rozmowy za jakiś czas...
-a pytałaś czego ona się spodziewa po tej wizycie? czego oczekuje? może chce pozyskać koleżanki, które od niej się odsunęły? może można te pragnienia zamienić na coś bardziej konstruktywnego?
"Ilu więc nas jest doskonałych, tak myślmy. A jeśli o czymś inaczej myślicie, i to wam Bóg objawi. Jednak w tym, do czego doszliśmy postępujmy według jednej miary i to samo myślmy"(Flp 3:15-16 Uwspółcześniona BG, wyd. Wrota Nadziei)
Welcome to Elijahnet!"NA WIEKI JHWH SŁOWO TWOJE TRWALE ZASIADŁO W NIEBIOSACH" [interlinia Ps.119:89]