Przyjaciel
Tak pieknie i duchowo napisałes ,ze jak widze wszystkim mowe odjeło.
Jest to naprawde dojrzałe wyłuszczenie tematu, troche mnie zastanawia owe "poznawanie " i przekazywanie ducha ,no ale moze wiesz wiecej anizeli ja.
Zapewne nie jedna żona pragneła by tak dojzałego meża ,ale niestety zycie nas nie rozpieszcza ,on pan i władca ona uległa ,w innym razie bunt.
I tak jak to pisze Grażyna ,
Cytuj:
To bardzo smutne, co piszesz. To znaczy, że kobieta, która ugrzęzała w związku z niedojrzałym i nieodpowiedzialnym mężczyzną nie ma szans na duchowy rozwój ani wypełnienie swego powołania w Panu. Bo przecież taki stan może trwać całymi latami, anawet kilkanaście , czy - dziesiąt lat
...
A cóż jesli są dzieci którymi trzeba sie opiekowac i trzymac lejce bo inaczej powóz poniesie.A tu słyszysz ,żono masz byc uległa bo tak napisano.
>>>>>
przyjacielu
Cytuj:
Mowa Piotra skierowana jest do kobiet majacych mezow duchowych , w ktorych mieszka Duch Swiety ,a ktorzy nie wypelniaja woli Boga.
Ktorych umysl nie jest przemieniony ,nie jest podporzadkowany Bozemu Umyslowi (Logos w grece przede wszystkim oznacza Umysl).
Takie kobiety Piotr wzywa do walki o swoich mezow PRZEZ ULEGLOSC ,aby byly ulegle dla nich-dla ich dobra,dla ich rozwoju- bo wtedy jest szansa na ich nawrocenie na droge posluszenstwa Bogu.
Pisałeś wcześniej o tych ,którzy byli narodzeni na nowo ,ale Duch w nich nie zamieszkiwał.
Tu mówisz o tych w których Duch zamieszkuje ,ale oni nie maja przemienionego umysłu i są nieposłuszni .
Zechciej wytłumaczyc jak ty odrózniasz jedno od drugiego
czy nie jest tak ,że nowonarodzony dojrzewa Mesjasz w nim sie Kształtuje i taki człowiek jest dojzały -pełnoletni ,czyli on wydaje rodzi dojrzałe orginalne ziarno ,któe ma w sobie Zycie.
Nie moge połapac sie w tych rozgraniczeniach -jak ty odróznasz w kim mieszka Duch a kto jest tylko narodzony -czy zbawiony.
http://biblia.phorum.pl/index.php