www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Śr cze 18, 2025 11:03 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 6:32 pm 

hahahah :D :D :D

rozbawiłeś mnie do łez :)

tak bardzo chcesz, abym wyszedł na idiote :?: :evil:

ja wiem, że Bóg ma władzę najwyższą a nawet do tych wersetów doliczę Objawienie 1:5

tylko się zastanów, co to znaczy, że Bóg ma nad nimi najwyższą włądze- czy to, że kierują się Bożymi wskazówkami w życiu i polityce :?:

Pocztaj o królach babilońskich, o królach za czasów Jezusa a na koniec rozejrzyj się (oglądnij wiadomości) a będziesz miał 3 świadków 8)
w Biblii pisze także: ,,czy nie od Boga pochodzi zarówno dobro i zło"? to też uznasz za kłamstwo szatana??

a moze poprostu wystarczy to inaczej rozumieć

mam Ci podać kilkanaście wersetów mówiących o władaniu szatan nad ziemią?

wg OBj 12:7 szatan zwodzi CAŁĄ ZAMIESZKANĄ ziemię- to chyba mówi za siebie

jak ktoś kocha miłością chrześcijańską ludzi to nie będzie władzą takie jak są

naszczęscie Bóg ma swoje Królestwo i swojego Króla-Jezusa Mesjasza i On już wkrótce zacznie panowanie, czy jesteś gotowy :shock: :?: :!: :idea:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 6:51 pm 

Cytuj:
mam Ci podać kilkanaście wersetów mówiących o władaniu szatan nad ziemią?
wg OBj 12:7 szatan zwodzi CAŁĄ ZAMIESZKANĄ ziemię- to chyba mówi za siebie

Nie, ten werset nie mówi, że Szatan ma władzę nad królestwami świata. Mówi, że Szatan zwodzi całą zamieszkałą ziemię. Nie umiesz czytać?
Biedaku, ale się wijesz.
Po co mi kilkanaście wersetów na dowód czegoś, co nie jest przedmiotem sporu.
Pytanie było:
Gdzie jest napisane, że Bóg przekazał władzę wszystkich królestw ziemi Szatanowi?

Dla ułatwienia podałem 3 miejsca Pisma, w których explicite Bóg ma władzę nad każdym królestwem ludzkim.

Cytuj:
argumentów Smoka nie będę analizował, bo sa prostackie

No tak, za dużo w nich cytatów z literatury wczesnochrześcijańskiej podważającej Twoje wklejki - a Florianek/Arche myślał, że Agnosiewicz pozjadał wszystkie rozumy świata?
Zaniżasz poziom coraz bardziej. Jeszcze nie tak dawno pisałeś o chamstwie i rozgoryczeniu oponenta? Przyganial kocioł garnkowi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 6:59 pm 

Florianek napisał(a):
naszczęscie Bóg ma swoje Królestwo i swojego Króla-Jezusa Mesjasza i On już wkrótce zacznie panowanie, czy jesteś gotowy

Zalezy co rozumiesz przez to zdanie bo Jezus caly czas panuje dajac jednak wola wole czlowiekowi. Obawiam sie, ze slowo "wkrotce" moze miec dla Ciebie znaczenie magiczne.
W najwazniejszym jednak - kwestii pacyfizmu przyznaje Ci racje.
W idealnym swiecie nawet tutaj na ziemi nie do pomyslenia sa jakiekolwiek wojny i spory, tak samo jak nalezy sie posluszenstwo kazdej wladzy, tak samo jak nie ma czegos takiego jak rozwody albo jakies gumki czy tabletki.
Ale to jest swiat idealny - ale wlasnie do takiego idealu mamy wszyscy dazyc. Jezeli tak nie robimy powstaje pytanie - jaka jest nasza wiara?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 7:37 pm 

A ja zawsze myślałem, że chrześcijanin nie da się zaciągnąć do innego wojska, niż 'wojsko' Chrystusa (por. 2 Tymoteusza 2:3,4).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 7:52 pm 

wit napisał(a):
A ja zawsze myślałem, że chrześcijanin nie da się zaciągnąć do innego wojska, niż 'wojsko' Chrystusa (por. 2 Tymoteusza 2:3,4).

To źle myślałeś. Jest parę przykładów nowotestamentowych o żołnierzach. I z ani jednego nie wynika teza o konieczności porzucenia służby żołnierskiej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 8:08 pm 

Cytuj:
nie będę dyskutował z osobą tak obłudną, zakłamaną jak Ty, porpostu niedobrze mi się robi, jak widze Twoje chamstwo i jeszcze nikt na to nie reaguje...chyba że dawniej reagowali, ale teraz już sobie dali spokój

Sam widzisz, do czego jesteś zdolny - plujesz jadem, aż miło.
A obiecałeś kilkanaście wersetów na poparcie kłamstwa Twojego i Szatana o przekazaniu władzy nad wszelkimi królestwami Ojcu kłamstwa. I co?
Wyszło, jak zwykle.

Cytuj:
ciekawe z jakiego Kościoła jestes...gdzie tak uczą ludzi, żeby prowadzić rozmowy tak jak Ty to robisz

Jest na forum, poszukaj sobie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 8:23 pm 

lis napisał(a):
To źle myślałeś. Jest parę przykładów nowotestamentowych o żołnierzach. I z ani jednego nie wynika teza o konieczności porzucenia służby żołnierskiej.

Jasne, Paweł się mylił! Tylko apostoł Lis ma rację.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 8:27 pm 

wit napisał(a):
lis napisał(a):

Jasne, Paweł się mylił! Tylko apostoł Lis ma rację.

Paweł się nie pomylił. Rzym 13 jest jednoznacznym tekstem, chyba że ktoś korzystał z broszurek jehowickich przez kilkadziesiąt lat - nie przeczę - może mieć metlik w głowie.
Przykłady o żołnierzach już oprzestudiowałeś - czy jesteś z góry uprzedzony?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 1:58 pm 
Site Admin

Niniejszym informuję, że wyciąłem wszystkie posty, które nie miały związku z tematem wątku. Bijatyki nie będą tolerowane.

Admin

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 2:06 pm 

admin napisał(a):
Niniejszym informuję, że wyciąłem wszystkie posty, które nie miały związku z tematem wątku. Bijatyki nie będą tolerowane.

Admin

Szkoda. Niektóre posty wymownie ilustrowały ducha pacyfistycznego forumowiczów.
:lol: :twisted: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 2:09 pm 

adminie... wycinasz posty, które wg. ciebie są niedopuszczalne ale zostawiasz korzeń. I tak do końca świata. Wywal awanturników wraz z ich zacietrzewieniem aby było tu spokojniej. A lisa w szczególności bo ciągle kąsa i kąsa wszystko, co 'jehowicke'. Nie rób z tego forum rynsztoka...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 25, 2007 2:57 pm 
Site Admin

Kogucie, nasze forum istnieje prawie od 2 lat (24 marca minie 2-ga rocznica) i jeszcze nikt nie został tutaj zbanowany (3 osoby poprosiły o wyrejestrowanie), co moim zdaniem jest zjawiskiem pozytywnym. Poziom agresji bywa różny i mało kto jest bez winy w tej sprawie. Osobiście wolę napominać dyskutantów i "cywilizować" atmosferę niż sięgać po ostateczny argument admina.

Widzę, że stali bywalcy sami starają się napominać nawzajem i reagować w sytuacjach napiętych, więc jako admin nie mam wiele pracy (i bardzo dobrze). Dotychczas nasze forum mieło dobrą opinię i bardzo proszę wszystkich dyskutantów, żeby jej nie psuli.

Lisa i Florianka upominam. Obydwaj posiadacie merytoryczne argumenty, jesteście w stanie kulturalnie dyskutować i nie musicie sięgać po kamienie. Bijatyki będą usuwane, a w ostateczności będę musiał usunąć tych, którzy się biją.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 26, 2007 1:54 pm 

Z kolejnej interwencji Admina wnoszę, że użycie zlepka słów: córki Babilonu - skutkuje automatycznym usunięciem wpisu?
Pomimo braku oznak agresji i poniżania innych. Nie mówię o ironi, dla jasności. Ironia jest dużo łagodniejsza od jawnego potępiania forumowiczów i głoszenia własnych duchowych plew, wymieszanych z cytatami Słowa.
A może urażona wrażliwość Wita jest wystarczającym powodem do pospiesznej cenzury?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 26, 2007 4:26 pm 
Site Admin

Tytuł wątku to "pacyfizm". Ostatnie wpisy kompletnie nie dotyczyły tematu, natomiast były ciągiem dalszym słownych przepychanek. To jest forum dla dorosłych. Jeśli ktoś chce komuś nie-pacyfistycznie przyłożyć grabkami lub oddać łopatką, niech to zrobi w ramach prywatnej korespondencji. Jeśli nie będę pilnował porządku, to rzeczywiście zrobi nam się tutaj rynsztok albo ring bokserski.

Wracamy "do adremu", jak mawiał Kolega Kierownik.

Admin

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 27, 2007 11:47 pm 

Pacyfizm jako taki, w rozumieniu niechrzescijańskim, kojarzy mi się z czyms z lat 60 i czegos takiego nie uznaję. Natomiast pokój mieć z wrogami? Tak, uznaję. Nawet za cene życia. Przykładem tego moze być Szczepan, gdyby świadectwo Pana nie miało mocy ;)

W całym watku mało zauwazyłem argumentów na tak "pacyfizm"lub na nie. Do mnie przemiawiają słowa aby "gniew pozostawic Bogu", jak tez swiadectwo chrzescijan dających się zabijać zamiast bronić swojego zycia za cenę życia tych co zabijają. Wszak mam inną nadzieję.

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1