Smok Wawelski napisał(a):
Prosiłbym "symbolistów" o rzeczową, spójną i zgodną z resztą Pism interpretację następującego fragmentu przy założeniu, że 1000 lat nie znaczy dosłownie 1000 lat:
"I widziałem trony, i usiedli na nich ci, którym dano prawo sądu; widziałem też dusze tych, którzy zostali ścięci za to, że składali świadectwo o Jezusie i głosili Słowo Boże, oraz tych, którzy nie oddali pokłonu zwierzęciu ani posągowi jego i nie przyjęli znamienia na czoło i na rękę swoją. Ci ożyli i panowali z Chrystusem przez tysiąc lat. Inni umarli nie ożyli, aż się dopełniło tysiąc lat. To jest pierwsze zmartwychwstanie" [Obj. 20:4-5]
Jest mały problem, trudno wytłumaczyć nie narodzonemu na nowo, że ma się narodzić.
Ten sam problem jest z tymi którzy narodzili się z ducha. Myślą zazwyczaj że to wszystko i nie myślą o wzroście. Co wyraźnie kłóci się z1Jana 2,12;13 Piszę do was, dzieci, że dostępujecie odpuszczenia grzechów ze względu na Jego imię. Piszę do was, ojcowie, że poznaliście Tego, który jest od początku. Piszę do was, młodzi (młodzieńcy), że zwyciężyliście Złego
Jeżeli istnieje pojęcie nowozrodzenia, to jak nazwać człowieka przed tym faktem, jest on w stanie śmierci duchowej czyli jest umarły. W oczach Ojca nie żyje! Ci umarli są zgromadzeni na dziedzińcu pogan, dziedziniec kobiet gromadzi dzieci poprzez denominacje, dziedziniec Żydów gromadzi młodzieńców tych którzy są zwycięzcami oni przeszli przez bramę Nikanora
I o nich mówi Słowo Boże TU
Apokalipsa 2,7 Kto ma uszy, niechaj posłyszy, co mówi Duch do Kościołów. Zwycięzcy dam spożyć owoc z drzewa życia, które jest w raju Boga.
Apokalipsa 2,11 Kto ma uszy, niechaj posłyszy, co mówi Duch do Kościołów. Zwycięzcy śmierć druga na pewno nie wyrządzi szkody.
Apokalipsa 2,17 Kto ma uszy, niechaj posłyszy, co mówi Duch do Kościołów. Zwycięzcy dam manny ukrytej i dam mu biały kamyk, a na kamyku wypisane imię nowe, którego nikt nie zna oprócz tego, kto [je] otrzymuje.
Apokalipsa 2,26 A zwycięzcy i temu, co czynów mych strzeże do końca, dam władzę nad poganami,
Apokalipsa 3,5 Tak szaty białe przywdzieje zwycięzca, i z księgi życia imienia jego nie wymażę. I wyznam imię jego przed moim Ojcem i Jego aniołami.
Apokalipsa 3,12 Zwycięzcę uczynię filarem w świątyni Boga mojego i już nie wyjdzie na zewnątrz. I na nim imię Boga mojego napiszę i imię miasta Boga mojego, Nowego Jeruzalem, co z nieba zstępuje od mego Boga, i moje nowe imię.
Apokalipsa 3,21 Zwycięzcy dam zasiąść ze Mną na moim tronie, jak i Ja zwyciężyłem i zasiadłem z mym Ojcem na Jego tronie.
Tak więc jeżeli jesteś zwycięzcą doświadczyłeś zasiadania na tronie tak jak jest napisane w Obj 3,21 , jeżeli nie wszystko jest przed Tobą.
Tysiąc lat to symboliczny czas w którym są gromadzeni Zwycięscy
Jeszcze o znamieniu na czole .
Pan Jezus wyraźnie powiedział że wszyscy mają być w pełni zanurzeni w nauce o
Ojcu, o Synu, o Duchu Św. Nie w wodzie, gdyż Królestwo Boże to nie biała magia
28,19 Wyruszywszy więc czyńcie uczniami wszystkie narody, zanurzając je w imię Ojca i Syna i Świętego Ducha, nauczając ich strzec wszystkich (rzeczy)jakie przekazałem wam. I oto ja z wami jestem wszystkie dni aż do spełnienia się wieku (tysiąca lat)
(Uwaga ; w tym miejscu nie użyto greckiego słowa które by mówiło o ablucji)
Tak więc
Masz na czole 6 nie uznajesz Ojca jako Jedynego Pana Boga
Masz na czole 6 wierzysz we wszystko tylko nie w to że Pan Jezus jest Jedynym Zbawiciel
Masz na czole 6 nie narodziłeś się z Ducha Bożego