Cytuj:
- jedynie dusze wierzących stanowią Oblubienicę i tylko dusze będą brać udział w zaślubinach Baranka.
A to niby dlaczego?
Cytuj:
Szczepan umarł pełen Ducha, ale nie poszedł do Pana, podobnie jak inne "śpiochy w prochu ziemi". Miał pecha, bo był Żydem.
Zasnal zgodnie z wola Boga ,no ale jezeli to pech dla Ciebie ?
Cytuj:
Pan Jezus obiecał, że przyjdzie znowu i weźmie nas do siebie, ale to nie znaczy to, co Jezus powiedział
- Jezus musiał jeszcze raz otwierać drogę do nieba uczniom po zmartwychwstaniu, choć już znali drogę
Jezus byl czlowiekiem ,ktory pierwszy ,jako czlowiek dotarl do Nieba.
Jezus powiedzial ,ze przyjdzie PO ZMARTWYCHWSTANIU i ze kazdego ucznia-ODTAD- zabierze do siebie.
Intepretacja prosta i spojna ,ale niestety niezgodna z Twoja doktryna
Cytuj:
Dzień Pański przyjdzie niespodziewanie jak złodziej w nocy, ale zanim przyjdzie, nastąpią znaki zapowiadające przyjście złodzieja w nocy
- niespodziewane przyjście Pana nastąpi zaraz po dniach udręki, ale nikt sie nie zorientuje, że własnie dni udręki zapowiadają to przyjście
- Kościół ma czuwać, bo nie wie, kiedy Pan przyjdzie, ale zanim Pan przyjdzie, nastąpi to i tamto
Znaki beda czytelne tylko dla wybranych ,dla czuwajacych ,resztka bedzie kpic "gdzie jest przyobiecane przyjscie Jego"!
Wybrani beda wiedziec i wierzyc ,ze po
tych dniach udreki Pan przyjdzie ,reszta bedzie wolac o "pokoj ibezpieczenstwo" (za wszelka cene ,nawet od Antychrysta ,nawet za cene zniszczenie Izraela !).
Dokladny czas przyjscia nie jest okreslony i zwiazany jest z "tajemnica 7 grzmotow" ,oraz z okresleniem przez Pana momentu "skrocenia dni"-Pan wybierze tez czas!
-
Cytuj:
Wszyscy, którzy mieszkają na całej ziemi to nie są wszyscy, którzy mieszkają na całe ziemi
Tej kpiny nie rozumiem ,no ale coz ,jak TY myslisz ,glupi i uparty jestem !
Cytuj:
- Dotarcie do nieba przed Wielkim Uciskiem będzie polegało na uśmierceniu Kościoła, a nie na Pochwyceniu
- Niektórzy wierzący zostaną "pochwyceni na obłoki atomowej zagłady"
Niestety tak.
W dniach Noego "potop zaglady" ,niespodziewanie ,dotknie cala Ziemie(tylko TEBY nie dotknie i tych ,ktorzy beda w jej wnetrzu).
Przewiduje czas wielkich wojen przed przyjsciem Pana-idac a Slowem.
Oto opis czasu Armagedonu:
Ez 38:8-23 Bw „Po wielu dniach otrzymasz rozkaz,
w latach ostatecznych przyjdziesz do kraju uwolnionego od miecza i do ludu zebranego z wielu ludów na górach izraelskich, które długo były spustoszone; wszyscy oni wyprowadzeni spośród narodów, mieszkają bezpiecznie.(9) Wyruszysz, jak burza nadciągniesz, jak obłok, aby okryć ziemię, ty i wszystkie twoje hufce oraz liczne ludy z tobą.(10) Tak mówi Wszechmocny Pan: W owym dniu przyjdą ci do serca myśli i poweźmiesz złowrogi zamysł,(11) i powiesz: Wyruszę przeciwko ziemi otwartej, napadnę ludzi spokojnych, którzy mieszkają bezpiecznie; mieszkają w miejscowościach, które nie mają ani murów, ani zawór, ani bram,(12)
aby brać łupy i grabić, aby zwrócić swoją rękę przeciwko ruinom, które znowu są zamieszkane, i przeciw ludowi zebranemu spośród narodów, który zdobywa bydło i mienie, a mieszka w środku świata.(13) Seba i Deban i ich kupcy, Tarszysz i wszyscy jego handlarze powiedzą do ciebie: Czy przybyłeś, aby brać łupy i grabić? Czy zebrałeś swoje zastępy, aby unosić srebro i złoto, zabierać bydło i mienie, zdobyć wielki łup?(14) Dlatego prorokuj, synu człowieczy, i mów do Goga: Tak mówi Wszechmocny Pan:
Zaiste, w owym dniu, gdy mój lud izraelski będzie bezpiecznie mieszkał, wyruszysz(15) i przyjdziesz ze swojego miejsca pobytu, z najdalszej północy, a wraz z tobą liczne ludy; wszyscy na koniach, wielkie zastępy, liczne wojsko.(16) Wyruszysz przeciwko mojemu ludowi izraelskiemu jak obłok, aby okryć ziemię; a w dniach ostatecznych stanie się, że poprowadzę cię przeciwko mojej ziemi, aby poznały mnie narody, gdy na ich oczach okażę się świętym na tobie, Gogu.(17) Tak mówi Wszechmocny Pan: Ty jesteś tym, o którym mówiłem za dawnych dni przez swoje sługi, proroków izraelskich, którzy prorokowali w owych dniach, że Ja sprowadzę cię na nich.(18 ) Lecz w owym dniu,
gdy Gog najedzie ziemię izraelską - mówi Wszechmocny Pan - wzbierze we mnie zapalczywy gniew,(19) a mówię to w mojej gorliwości - w żarze mojej popędliwości: Zaiste, w owym dniu będzie wielkie trzęsienie ziemi w ziemi izraelskiej.(20) I zadrżą przede mną ryby morskie, ptaki niebieskie i zwierzęta polne, i wszelkie płazy pełzające po ziemi, ponadto wszyscy ludzie, którzy żyją na powierzchni ziemi.
Rozpadną się góry, padną piętrzące się skały i wszystkie mury runą na ziemię.(21) Przywołam przeciwko niemu wszelkiego rodzaju strachy - mówi Wszechmocny Pan - tak że miecz jednego skieruje się przeciwko drugiemu.(22) Potem osądzę go przez zarazę i przelew krwi; spuszczę na niego i jego hufce oraz liczne ludy, które są z nim, ulewny deszcz i grad, ogień i siarkę.(23) I tak okażę moją wielkość i moją świętość, i objawię się na oczach wielu narodów. I poznają, że Ja jestem Pan.”
Podczas tej bitwy w uzyciu sa miecze i konie Ktos powiedzial ,ze jezeli bedzie trzecia wojna swiatowa to bedzie ona jadrowa
Jezeli zas bedzie czwarta wojna swiatowa to bedzie juz na "maczugi i kije".
To jest opis tej IV wojny ,gdy technika juz przestala istniec .Nowy Izrael (zlozony z wielu ludow) odbudowal sie po wojnach ,po wielkim ucisku .Antychryst wycofal sie z niego ,a teraz powraca znow ,po latach.
Za chwile PAN ZMIECIE GO SWOIM OBJAWIENIEM W BLASKU.
Zas tutaj-ponizej- masz opis czasow po OBJAWIENIU PANA:Iz 66:15-24 Bw „Bo oto Pan przyjdzie w ogniu, a jego wozy jak huragan, aby dać upust swojemu gniewowi i spełnić swoją groźbę w płomieniach ognia,(16) gdyż ogniem i swoim mieczem dokona Pan sądu nad całą ziemią i będzie wielu pobitych przez Pana.(17) Ci, którzy się uświęcają i oczyszczają, aby wejść do pogańskich gajów za jednym, który kroczy w pośrodku, ci, którzy jedzą mięso wieprzowe i płazy, i myszy, wszyscy razem zginą - mówi Pan.(18 ) Ja bowiem znam ich uczynki i zamysły
i przyjdę, aby zebrać wszystkie narody i języki; one przyjdą, aby oglądać moją chwałę!(19) Potem umieszczę na nich znaki tych, którzy spośród nich ocaleli, wyślę do narodów, do Tarszysz, Pul i Lud, do Mesech i Rosz, do Tubal i Jawan, do dalekich wysp, które nie słyszały żadnej wieści o mnie i nie widziały mojej chwały, i będą zwiastować moją chwałę wśród narodów.(20) I przyprowadzą wszystkich waszych braci ze wszystkich narodów na koniach i wozach, w lektykach i na mułach, i na wielbłądach na moją świętą górę, do Jeruzalemu, jako dar dla Pana - mówi Pan - tak jak synowie izraelscy przynoszą do świątyni Pana ofiarę z pokarmów w czystym naczyniu.(21) Także spośród nich wezmę sobie niektórych na kapłanów, na lewitów - mówi Pan.(22) Bo jak nowe niebo i nowa ziemia, które Ja stworzę, ostaną się przede mną - mówi Pan - tak ostoi się wasze potomstwo i wasze imię.(23) I będzie tak, że w każdy nów i w każdy sabat przychodzić będzie każdy człowiek, aby mi oddać pokłon - mówi Pan.(24) Gdy wyjdą, będą oglądać trupy ludzi, którzy odstąpili ode mnie; bo robak ich nie zginie, a ogień ich nie zgaśnie i będą obrzydliwością dla wszelkiego ciała.”
Oto Ci ktorych Pan zbierze w Ziemi Izraela przyjada na mulach ,koniach ,wielbladach ,w roznego rodzaju powozach-"CZAS MASZYN" , w kazdym razie ,NA POCZATKU TYSIACLECIA przeminie -moim zdaniem na skutek wczesniejszych wielkich wojen jadrowych(III wojny).
Cytuj:
Mądre Panny po przebudzeniu wejdą do ziemi Izraela zamiast na wesele Baranka (pomylą drzwi?)
Zaslubiny w Niebie ,przyjecie weselne na Ziemi -w Izraelu.
Proste!
Cytuj:
Twoje pytanie wynika z założenia, że święci Wielkiego Ucisku będą Kościołem. Ale ludzie ci (czyli męczennicy Wielkiego Ucisku) zmartwychwstaną w innym momencie niż Kościół [Obj. 20:4-6] po Powtórnym Przyjściu Pana na ziemię wraz z Kościołem [Obj. 19:11-16]. Natomiast słowa Pawła są skierowane do Kościoła, który przestanie sprawować Wieczerzę Pańską, gdy Pan przyjdzie po Kościół i weźmie Kościół do nieba
Zwroc uwage na slowo:ERCHOMAI i sprawdz ,czy oznacza ono gdzies KROTKOTRWALE PRZYJSCIE I ODEJSCIE ?
Erchomai znaczy ,ze PRZYJDZIE I BEDZIE i NIE ODEJDZIE.
Np:
Za dni Noego ludzie beztrosko jedli i pili az do momentu przyjscia (ERCHOMAI) potopu .
Czy potop odszedl

?
Jezus ERCHOMAI i POZOSTNIE na Ziemi .
Ja niczego nie zakladam -UCZE SIE OD PANA-
Ty zakladasz prawidlowosc Twojej doktryny !Cytuj:
Zwróć uwagę, że chodzi o ukazanie się tym, którzy Go oczekują [teraz], a nie tym, którzy będą Go oczekiwać [w przyszłości]. Kontekst mówi o wejściu Chrystusa jako Arcykapłana do świątyni niebiańskiej [Hebr. 9:11-26]. W Starym Przymierzu Izraelici wyczekiwali w napięciu na arcykapłana, który miał się ponownie ukazać po wyjściu z Miejsca Najświętszego i dokonaniu odkupienia. Autor nawiązuje do powtórnego ukazania się naszego Arcykapłana, który wszedł do świątyni niebiańskiej na podstawie własnej krwi wylanej na Golgocie, dokonawszy wiecznego odkupienia [Hebr. 9:11-12] i który ukaże się drugi raz tym, którzy Go oczekują, gdy przyjdzie i dokona odkupienia ciał czyli zmartwychwstania i przemiany ciał tych, którzy na Niego oczekują, aż wróci z nieba [Rzym. 8:23]. Nie chodzi zatem o bezwzględną liczbę pojawień się Pana, lecz o hebrajski wykład dla Hebrajczyków odwołujący się do znanego im rytuału oczekiwania na powtórne ukazanie się arcykapłana
Tymi ,ktorzy Go oczekuja(czekajac na Mesjasza) sa Zydzi i im On sie Objawi I ICH ZBAWI.
A deuteros znaczy drugi raz ,chocbys chcial inaczej A WIDOCZNIE CHCESZ

!
Pzdr