www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Śr cze 18, 2025 5:27 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 02, 2007 5:35 pm 
Sam nie zakładałem, ale znałem takich co zakładali.A było to tak:Dotarło do nich Słowo,przyjęli wiarą łaskę,poznali Pana i zapragnęli o tym opowiedzieć innym.Tak opowiadali,opowiadali, pojawiali się przeciwnicy i pojawiali się ci którzy wierzyli.Potem było ich już więcej i więcej...no i powstał zbór.To jest olbrzymi skrót.Byli i tacy,których Pan wysłał tu czy tam by założyć.Resztę powiedział Smok z czym się wpełni zgadzam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 02, 2007 6:05 pm 

Nowy- nie życzyłeś sobie wymieniać ze mną postów. Ja jestem konsekwentna.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 02, 2007 7:14 pm 

Nie za bardzo rozumiem ja mozna sobie tak zartowac - ot zaloze sobie zbor. Jestem natchniony, zbawiony, oswiecony. I mamy nastepnego Malego Kamyka na przyklad.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 02, 2007 8:48 pm 

A co ty rozumieć?
Jeśli pragnienia ludzkie są zgodne z wolą Boga, to Pan przymnoży ludzi i zaczną się oni spotykać.
I dlaczego to ma być żart?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 02, 2007 9:48 pm 

Grazyna napisał(a):
A co ty rozumieć?
Jeśli pragnienia ludzkie są zgodne z wolą Boga, to Pan przymnoży ludzi i zaczną się oni spotykać.
I dlaczego to ma być żart?

Nie rozumiem jak to jest, ze ludzie podajacy sie za chrzescian moga wpasc na pomysl - zaloze sobie zbor. Ale ja wierze w innego Boga i mam innego Pana wiec nie musze rozumiec.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 03, 2007 8:27 am 

Jeśli ludzie mający Boga w sercu chcą się spotykać, razem modlić, wspierać i poznawać Słowo Boże, to uważasz, że jest to naganne? :shock:
Twoim zdaniem potrzebują kogoś, kto ich oświeci i pokaże im, jak mają rozumieć to, co napisane w Słowie, bo sami nijak tego nie będą potrafili zrozumieć? I tym kimś mają być odpowiednio przygotowani ludzie w sukienkach?
A czemu ci ludzie w sukienkach mają być lepsi pastora? Przepraszam, czy fakt ukończenia studiów teologicznych sprawia, że stają się pełnymi Ducha mężami Bożymi, czy może wychodzą stamtąd napchani filozofią, dziwaczną teologią, i potrafią parę słów po łacinie powiedzieć?
Bierze się ich jako młodzieńców, urabia na swoją modłę, wykorzystuje to, że są idealistami( najczęściej- idealni kandydaci do pralni mózgów), nie mają żadnego doświadczenia życiowego, pozbawia się ich możliwości założenia norlmalnej rodziny i uzależnia od instytucji. I to ma być odpowiedni pasterz dla owiec?
Ja np. nie rozumiem, jak można wysłać kogoś takiego do jakiejś miejscowości i kazać mu być duszpasterzem społeczności liczącej kilkaset osób. Potem taki ktoś pełni rolę urzędnika Pana Boga zdzierając od ludzi ostatni grosz i każe im płacić za modlitwy. Ludzie idą do kościoła , bo z jakichś względów czują, że m u s z ą , a nie dlatego, że kochają Jezusa.

I to ma być kościół? Wolne żarty.

Faktycznie Robaczku: kto inny jest Twoim panem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 03, 2007 3:49 pm 

Grazyna napisał(a):
Jeśli ludzie mający Boga w sercu chcą się spotykać, razem modlić, wspierać i poznawać Słowo Boże, to uważasz, że jest to naganne?

I wypelniac kartki.
Marketing nie jest spotykaniem, wspieraniem i poznawaniem Slowa Bozego chociaz wszyscy samozwanczy prorocy i zalozyciele swoich zborow/grup na Boga w sercu sie powoluja (grzeszac przy tym przeciwko Duchowi Swietemu).

"REINHARD BONNKE: Yes at the last five crusades, every crusade is five days. From November of last year to March of this year, we had 9,120,000 registered decisions, people completing the decision card. We counted the decision cards: 9,120,000 in five months. Next year instead of five crusades, I want ten crusades, and so instead of having 10 million, we will have 20 million souls for Jesus. "

20 milionow dusz wypelni kartki oddajac swe dusze dla Jezusa.

"To put in words the IMMENCE mercy and love shown by our beloved Lord, Jesus Christ of this KALI AGE.. Sri Sathya Sai Baba."

Nasz ukochany Pan, Jezus Chrystus - na ktorego powoluje sie Sri Sathya Sai Baba - nastepny zalozyciel wielomilionowego zboru.

Wierzymy w innego Boga - z tym sie oboje zgadzamy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 03, 2007 5:32 pm 

Cytuj:
A czemu ci ludzie w sukienkach mają być lepsi od pastora?

Są dużo lepsi. W programach nauczania wywalczyli już po 2 a nawet 3 godziny w tygodniu, i to w szkołach publicznych.

Cytuj:

20 milionow dusz wypelni kartki oddajac swe dusze dla Jezusa.

Może zainspirował kogoś marketing rodem z KK?
Gdzie rozdają nie tylko karteczki z deklaracjami, ale ze świętymi obrazkami, coby lud prosty łatwiej przekaz skumał. Często za opłatą, co laska.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 03, 2007 6:27 pm 

Wiesz, co Robaczku....Co mnie jakiś Sai Baba obchodzi...Samo wpisywanie się na karteczki też jeszcze nie musi ( choć może) świadczyć o nawróceniu.

Powtórzę raz jeszcze: jeśli ludzie mający Boga w sercu chcą razem się modlić i poznawać Chrystusa, jeśli narodzili się na nowo w Chrystusie( i nie piszę tu o jakichś podróbkach), to powinni to robić! Stworzyć wspólnotę, wspierać się, modlić się razem i Bóg będzie im błogosławił.

Ja wiem- jest wiele wspólnot, kościołów, wierzeń etc. Ludzie mogą mieć pomieszanie w tych sprawach.

Ale jestem głęboko przekonana , że jeśli ktoś szczerze zadaje pytania o prawdziwego Boga i sens życia, to Bóg takiego kogoś odnajdzie o objawi mu prawdę. Doprowadzi do niej.

Czego Ci życzę- żeby Jezus Chrystus prawdziwie stał się Twoim Bogiem i Panem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 03, 2007 6:37 pm 

Grazyna napisał(a):
Wiesz, co Robaczku....Co mnie jakiś Sai Baba obchodzi....

Mnie obchodzi.
Po prostu dla Ciebie jest wazna Twoja osoba.
Dla mnie te miliony ludzi, ktorzy nasladuja zalozycieli falszywych zborow.
Ktore to poglady legitymizujesz ubierajac je w piekne slowka - podobnioe jak wszyscy zalozyciele falszywych zborow.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 03, 2007 6:44 pm 

Grazyna napisał(a):
A czemu ci ludzie w sukienkach mają być lepsi pastora?

Szacunkiem do innych to nie grzeszysz na pewno :P Zydzi ortodokdyjni dla Ciebie to też pewnie jacyś przebierańcy...

No tak ale jesli wierzy się w PRAWDZIWEGO Boga to przecież nawet szacunek nie jest potrzebny do niczego... Przecież "Wszystko mogę w tym który mnie umacnia" :P

I w ten sposób owsiakujesz chrześcijaństwo ale co mi do tego. Twoja sprawa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 03, 2007 6:49 pm 

lis napisał(a):
Gdzie rozdają nie tylko karteczki z deklaracjami, ale ze świętymi obrazkami, coby lud prosty łatwiej przekaz skumał. Często za opłatą, co laska.

Lis, przepraszam Cie, ale temat tego watku jest inny. Jezeli koniecznie chcesz pokazac, ze argumenty strony ktora reprezentujesz sa niezbyt rzeczowe to Ci sie znakomicie udaje.

Jezeli chodzi o realizacje nowych pomyslow w krk to oczywiscie kazdy moze z nimi wychodzic z tym ze podlega ocenie swoich pomyslow przez rozne szczeble jurysdykcji przewidziane przez Zalozyciela.
Jezeli uwazasz ze Tobie przysluguje prawo oceny samego siebie to po prostu wierzymy w inne prawdy. Decyzja, ktora z nich jest oparta na Prawdzie nalezy do tego, ktory jedynie jest Prawda, Swiatlem, Chlebem, Alfa i Omega itd.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 03, 2007 8:01 pm 

Cytuj:
Agnostyk napisał(a):
Grazyna napisał(a):
A czemu ci ludzie w sukienkach mają być lepsi pastora?

Szacunkiem do innych to nie grzeszysz na pewno :P Zydzi ortodokdyjni dla Ciebie to też pewnie jacyś przebierańcy...

A niby dlaczego miaabym ich szanować? Obowiązek jakiś czy co?

Cytuj:
No tak ale jesli wierzy się w PRAWDZIWEGO Boga to przecież nawet szacunek nie jest potrzebny do niczego... Przecież "Wszystko mogę w tym który mnie umacnia" :P

Nie szanuję ludzi, którzy prowadzą innych na bezdroża błędu i nazywają siebue nauczycielami wiary.
Cytuj:
I w ten sposób owsiakujesz chrześcijaństwo ale co mi do tego. Twoja sprawa

Nie "owsiakuję" chrześcijaństwa choćby z tego powodu, że katolicyzmu nie uznaję za...chrześcijaństwo.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 04, 2007 6:08 am 

robaczek2 napisał(a):
"To put in words the IMMENCE mercy and love shown by our beloved Lord, Jesus Christ of this KALI AGE.. Sri Sathya Sai Baba."

Nasz ukochany Pan, Jezus Chrystus - na ktorego powoluje sie Sri Sathya Sai Baba - nastepny zalozyciel wielomilionowego zboru.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

SORRY przyjacielu, ale czy Ty w ogóle wiesz o czym piszesz??????? Następnym razem sprawdź przynajmniej na googlach rzeczy, które cytujesz bo pisząc takie głupoty świadczysz tylko, że masz minusowe pojęcie w tematach, w których bierzesz udział.....

Ostatnio edytowano Pt maja 04, 2007 6:22 am przez Lechu, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 04, 2007 6:15 am 

robaczek2 napisał(a):
Marketing nie jest spotykaniem, wspieraniem i poznawaniem Slowa Bozego chociaz wszyscy samozwanczy prorocy i zalozyciele swoich zborow/grup na Boga w sercu sie powoluja (grzeszac przy tym przeciwko Duchowi Swietemu).

"REINHARD BONNKE: Yes at the last five crusades, every crusade is five days. From November of last year to March of this year, we had 9,120,000 registered decisions, people completing the decision card. We counted the decision cards: 9,120,000 in five months. Next year instead of five crusades, I want ten crusades, and so instead of having 10 million, we will have 20 million souls for Jesus. "

Wskaż mi palcem gdzie Ty widzisz marketing (swoją drogą znasz znaczenie tego słowa??) w służbie Bonnkego. Osobiście nie do końca jestem za stosowaniem "ankiet" sprawdzających ile osób nawróciło się na danej ewangelizacji, ale chętnie usłyszę jaki to ma związek z marketingiem??

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1