A poodświeżam wątki.. a co mi tam
niejednokrotnie byłam świadkiem kiedy osoba prosiła o chrzest w Duchu Św i otrzymała go, zaczęła mówić innymi językami a krótko potem odchodziła od Boga, nie jest to dla mnie zrozumiałe, gdyż to Bóg daje ten dar, a On zna serce..
byłam też świadkiem kiedy jeden pastor modlił się o bliską mi osobę, by otrzymała chrzest w Duchu Św ze znakiem mówienia w innych językach, nie otrzymała, a pastor powiedział, ze jest już ochrzczona w Duchu, a ten dar się 'uaktywni' za parę dni i ot.. minęło jakieś 5 lat i nic.. dar się nie uaktywnił.. wiem że ta osoba ma wiele grzechów niewyznanych i nieporzuconych w swoim życiu i blokadę w umyśle.. co może być powodem iż daru DŚ nie otrzymała.. tylko śmieszą mnie takie 'głosy prorocze' o 'uaktywnieniu się' daru języków..
Dar języków albo ktoś ma albo nie..nie ma tajemnie ukrytych lub nieuaktywnionych darów jezyków
ja otrzymałam chrzest w Duchu ze znakiem mówienia w innych językach, bo o to poprosiłam, nikt nie kładł na mnie rąk, nikt się za mnie nie modlił.. to przyszło z góry i było pierwszym cudem w mym życiu..