www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Cz cze 19, 2025 6:22 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 11:30 am 

Tego jeszcze nie słyszałem,żeby B.Hinn wyklinał i wyłaczał ze zbawienia tych, co nie akceptują jego służby! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Możesz napisać coś więcej na ten temat?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 12:27 pm 

Do wszystkich uczestników tej dyskusji
Kochani. Bez względu na to ,czy podoba się nam osoba B.Hinna, jego sposób Ewangelizacji, jego ubiór, jego bogactwo-jest on Bożym Dzieckiem ,członkiem Ciała chrystusowego. W związku z tym proponuję tym,którzy twierdzą,że głosi herezje, nie przyjmujcie tej nauki. tym którym nie podoba się forma ewangelizacji - nie patrzcie na to co B. Hinn "wyprawia.
Prosz Was jednak ,abyście modlili się o światło Ducha Św. dla B. Hinna. Pozdrawiam Sewen

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 1:16 pm 

tak modlmy się o Hinna,żeby więcej zła nie narobił.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 1:59 pm 

Beny Hinn: "Przeklinam każdego mężczyzne i kobietę, którzy ośmielą się dotknąć namaszczonego. Przeklinam człowieka, który odważy się wypowiedzieć słowo przeciwko tej służbie":

http://biblelight.net/Benny-Hinn's-curse.WMV

"Nie wiecie, jakiego ducha jesteście" [Łuk. 9:55]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Benny Hinn
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 2:09 pm 

dana napisał(a):
Do Kristina. Oto moj zbor; www.eern.org pozdrawiam Cie.Dana

Cóż, już wiem dlaczego trudno mi się z Tobą rozmawiało. Mieszkasz zbyt daleko, żeby zrozumieć specyfikę naszego kraju i obserwować, co Bóg robi pośród nas. Dlatego moim zdaniem powinnaś powstrzymać się od przedwczesnego osądzania polskiego chrześcijaństwa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 3:58 pm 

Dzięki Dana.A do wszystkich....cały ten wątek jest "osądowy

Ostatnio edytowano N lut 07, 2010 7:29 pm przez kristina, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 4:34 pm 

Być może przeoczyłem ten fakt,ale czy ktoś z was już pisał o tym że Benny wziął swoje namaszczenie od zmarłych A.S.Mc Person oraz Kathryn Kuhlman,podczas odwiedziń na grobach tych kobiet. Co sądzicie o takim przekazywaniu mocy przez zmarłych?Dla mnie trochę dziwne...

"Bez prorockich objawień naród dziczeje....''Księga Przysłów 29:18a

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 5:26 pm 

kristina napisał(a):
A do wszystkich....cały ten wątek jest "osądowy".

A tak konkretnie, to w którym miejscu ktoś osądził Benny Hinna? Kiedy ktoś rzucił na niego jakąś klątwę? Bo nie zauważyłem...

Cytuj:
A tak nie na temat .. myslę, ze Antychryst posłuży sie właśnie tv żeby ogłupić ludzi. :D

Antychryst będzie dysponował mocą nieporównywalnie większą od Benny Hinna. I oczywiście będzie się podawał za Namaszczonego. A jeśli ktoś bezkrytycznie patrzy na takiego Benka, a wszelkie ostrzeżenia przed jego działalnością traktuje jako efekt manipulacji i nie wierzy faktom, które się pokazuje, to czy nie jest już zmanipulowany?

Jeśli ktokolwiek da się przekonać, że są ludzie, których nauczanie nie podlega weryfikacji na podstawie Pisma, to taki ktoś już ma potężny problem. Jeśli obawia się klątwy ze strony tych ludzi, to ma jeszcze większy problem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 5:36 pm 

Zupełnie nie wiem o czym piszesz Smoku. :lol:
Nie jestem fanką B.H ,pewnie jest zwiedzionyale jako nauczyciel Słowa nie powinieneś nikogo nazywać ironicznie Benkiem. :evil:
Bo jak Pan powiada ...patrzmy na siebie .Jak jesteśmy pewni,że stoimy cobyśmy nie upadli.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 5:38 pm 

Miedzy zmanipulowanym a zwiedzionym jest róznica.
Spora.
Przepraszam,ze nie na temat.Kończę.Pozdrówka :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Benny Hinn
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 10:14 pm 

Rafael, prosze mi wskazac w ktorym miejscu osadzilam polskie chrzescijanstwo.To prawda ze jestem daleko ale mam kontakt z polskimi chrzescijanami tak w Polsce jak i tutaj wiec jestem mniej wiecej zorientowana jak to sie ma, no i Wasze wpisy na tym forum tez sa zrodlem informacji. Bede Ci wdzieczna jezeli przestaniesz mnie atakowac i z gory Ci za to dziekuje.Dana.

Ostatnio edytowano Cz cze 14, 2007 12:16 am przez dana, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 13, 2007 11:23 pm 

kristina napisał(a):
Zupełnie nie wiem o czym piszesz Smoku. :lol:
Nie jestem fanką B.H ,pewnie jest zwiedzionyale jako nauczyciel Słowa nie powinieneś nikogo nazywać ironicznie Benkiem. :evil:

Ależ on jest Benkiem. Benny to jest zdrobnienie, więc on sam siebie nazywa Benkiem, tylko że oczywiście po angielsku. Wszelskie podobieństwo do innych znanych Benków jest całkowicie przypadkowe. :lol:

Cytuj:
Bo jak Pan powiada ...patrzmy na siebie. Jak jesteśmy pewni, że stoimy cobyśmy nie upadli.

A co to ma do rzeczy? Jestem pewien, że B. H. jest fałszywym nauczycielem i fałszywym prorokiem i wiem to na podstawie jego nauk i jego proroctw. Bóg go osądzi, ale nigdzie nie jest napisane, że przed takimi facetami nie wolno ostrzegać. Mam nadzieję, że określenie "facet" nie jest zbyt mocne i gorszące... :D

Tak czy inaczej pozdrawiam Cię ciepło, Kristinko :wink:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Benny Hinn
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 7:10 am 

dana napisał(a):
Rafael, prosze mi wskazac w ktorym miejscu osadzilam polskie chrzescijanstwo.To prawda ze jestem daleko ale mam kontakt z polskimi chrzescijanami tak w Polsce jak i tutaj wiec jestem mniej wiecej zorientowana jak to sie ma, no i Wasze wpisy na tym forum tez sa zrodlem informacji. Bede Ci wdzieczna jezeli przestaniesz mnie atakowac i z gory Ci za to dziekuje.Dana.

Czytając twoje posty dochodzę do takiego wniosku. A to ludzie niedokarmieni a to kaznodzieje nauczają bez Ducha Świętego, no i oczywiście nie ma mocy. Dołączyłaś do sewena i wyraźnie się z nim zgadzasz to mi wystarczy. Nie atakuję Cię tylko dyskutuję, ale jeżeli uznajesz to za atak to Cię przepraszam. Jednak i tak twierdzę, że nie znasz specyfiki polskiego chrześcijaństwa i nie pozwala Ci to dostrzec wielu spraw. Ciekawy jestem opinii Twoi polskich przyjaciół na temat tego, co się u nas dzieje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 8:12 am 

Tak Dana dołączyłaś do ludzi,którzy twierdzą ,że Jezus Chrystus wczoraj, dziś Ten Sam i na wieki. Bardzo się cieszę ,że potrafisz spojrzeć na wszystko z Bożą pokorą. Po trosze zazdroszczę Ci,że masz możliwość być w zborze,którego pastor ma modlitewny stosunek do takich spraw jak usługi B.Hinna. Zapewniam Cię ,że jest wiele osób w Polsce, które potrafią wziąć
z tych usług to co biblijne.
Jeśli chodzi o polskie chrześcijaństwo to nie wyszło ono jeszcze zza żelaznej kurtyny.Nasz stan duchowy nie może odbiegać od stanu duchowego pastorów ,gdyż byłaby to partyzantka ,za co grozi wykluczenie. Dlatego jest tak jak jest. Ale wierzą że Duch Św. którego tak bardzo unika polskie chrześcijaństwo ,zburzy te warownie. Może przez usługę znienawidzonego B. Hinna? Pozdrawiam .Sewen

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 14, 2007 10:03 am 

sewen napisał(a):
Tak Dana dołączyłaś do ludzi,którzy twierdzą ,że Jezus Chrystus wczoraj, dziś Ten Sam i na wieki. Bardzo się cieszę ,że potrafisz spojrzeć na wszystko z Bożą pokorą. Po trosze zazdroszczę Ci,że masz możliwość być w zborze,którego pastor ma modlitewny stosunek do takich spraw jak usługi B.Hinna. Zapewniam Cię ,że jest wiele osób w Polsce, które potrafią wziąć
z tych usług to co biblijne.
Jeśli chodzi o polskie chrześcijaństwo to nie wyszło ono jeszcze zza żelaznej kurtyny.Nasz stan duchowy nie może odbiegać od stanu duchowego pastorów ,gdyż byłaby to partyzantka ,za co grozi wykluczenie. Dlatego jest tak jak jest. Ale wierzą że Duch Św. którego tak bardzo unika polskie chrześcijaństwo ,zburzy te warownie. Może przez usługę znienawidzonego B. Hinna? Pozdrawiam .Sewen

B. Hinn mało mnie obchodzi. Bardziej jestem zainteresowany Kościołem w Polsce, który jest jaki jest, ale widzę w nim potencjał i znam wiele miejsc, gdzie Bóg działa i nikt tego nie zatrzyma, nawet źli pasterze. Ciebie zaś zatrzymują ludzie i ich możliwość, więcej wiary i zaangażowania przyjacielu. Szkoda, że Twój stan duchowy zależy od stanu jakiegoś człowieka. Pośrednik jest jeden i stan duchowy zależy od relacji z Nim.
Proponuje żebyś zamiast osądów i oskarżania zajął się modlitwą i pracą w Królestwie. Diagnozę zaś zostaw tym, którzy mają autorytet i są zaangażowani w pracę pańską.

1 Tym. 3:13
13. Bo ci, którzy dobrze służbę pełnili, zyskują sobie wysokie stanowisko i prawo występowania w sprawie wiary, która jest w Chrystusie Jezusie.

Duch Święty działa w Polsce i nie potrzebuje pośredników. Jeśli Bóg nie ześle swojej łaski to nawet B. Hinn nie pomoże :wink:.

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1