sewen napisał(a):
Tak Dana dołączyłaś do ludzi,którzy twierdzą ,że Jezus Chrystus wczoraj, dziś Ten Sam i na wieki. Bardzo się cieszę ,że potrafisz spojrzeć na wszystko z Bożą pokorą. Po trosze zazdroszczę Ci,że masz możliwość być w zborze,którego pastor ma modlitewny stosunek do takich spraw jak usługi B.Hinna. Zapewniam Cię ,że jest wiele osób w Polsce, które potrafią wziąć
z tych usług to co biblijne.
Jeśli chodzi o polskie chrześcijaństwo to nie wyszło ono jeszcze zza żelaznej kurtyny.Nasz stan duchowy nie może odbiegać od stanu duchowego pastorów ,gdyż byłaby to partyzantka ,za co grozi wykluczenie. Dlatego jest tak jak jest. Ale wierzą że Duch Św. którego tak bardzo unika polskie chrześcijaństwo ,zburzy te warownie. Może przez usługę znienawidzonego B. Hinna? Pozdrawiam .Sewen
B. Hinn mało mnie obchodzi. Bardziej jestem zainteresowany Kościołem w Polsce, który jest jaki jest, ale widzę w nim potencjał i znam wiele miejsc, gdzie Bóg działa i nikt tego nie zatrzyma, nawet źli pasterze. Ciebie zaś zatrzymują ludzie i ich możliwość, więcej wiary i zaangażowania przyjacielu. Szkoda, że Twój stan duchowy zależy od stanu jakiegoś człowieka. Pośrednik jest jeden i stan duchowy zależy od relacji z Nim.
Proponuje żebyś zamiast osądów i oskarżania zajął się modlitwą i pracą w Królestwie. Diagnozę zaś zostaw tym, którzy mają autorytet i są zaangażowani w pracę pańską.
1 Tym. 3:13
13. Bo ci, którzy dobrze służbę pełnili, zyskują sobie wysokie stanowisko i prawo występowania w sprawie wiary, która jest w Chrystusie Jezusie.
Duch Święty działa w Polsce i nie potrzebuje pośredników. Jeśli Bóg nie ześle swojej łaski to nawet B. Hinn nie pomoże

.