Smok napisał:
Cytuj:
"Nie będzie świątyni jako budynku, bo nie będzie potrzebna, ponieważ Bóg będzie świątynią i dlatego nie będzie potrzebny żaden budynek do oddawania czci Bogu" - tak rozumie ten tekst gimnazjalista, którego o to zapytałem.Ów gimnazjalista zdał test kompetencyjny z czytania tekstu ze zrozumieniem.
A może "ów gimnazjalista" po prostu bał się odpowiedzieć inaczej. To , że wiedział do czego może służyć świątynia sugeruje , że orientuje się w temacie. Zatem można się domyślać , że może być pod twoim wpływem.
Biedny chłopczyk...
A tak na marginesie , to często pytasz się dzieci o zrozumienie tak wnikliwych zagadnień?
Mi się jednak wydaje , że skoro świątynia jednak jest (Smok uważa inaczej , co było do przewidzenia) , to znaczy , że będzie służyć do celów , które Bóg wyznaczył. Wybacz Smoku , ale to nie nasza kompetencja rozstrzygać , czy będzie potrzebna , czy też nie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie (ciebie Smoku najmocniej) , bo wyjeżdżam dziś w nocy w daleką drogę.
Będę się udzielał na tym forum oczywiście , ale może nie za często.
Mam nadzieję , że będziecie tęsknić?
Widzę , że Ilyad i kilku innych sympatycznych uczestników "kuma" o co chodzi w tym wątku , więc nie martwię się , że Smok zdominuje tutaj wszystkich.
Pa.