Cytuj:
cała Biblia do tego skłania. To inna księga od wszystkich innych.
a czy to takie "poniżające" dla Ciebie, żeby wskazać w jakich miejscach i co Biblia zaleca w tym konkretnym zagadnieniu dla życia wspólnoty/"chrześcijan"?
dlaczego tego unikasz?
- np. możesz nie mieć czasu sprawdzić - Ok.- wtedy postaw sprawę jasno, że szukasz tu wyjaśnienia
- możesz mieć taką wadę wzroku, że jest to problem - wtedy też zrozumiem, że szukasz tu zestawienia tematycznego (powiększysz sobie max. i sprawdzisz)
- nie znasz dobrze j. polskiego, bo jesteś np. obcokrajowcem - Ok - rozumiem, że pytasz
- coś innego?
ale Ty nie pytasz, masz przecież teorię o "ogólnie biblijnym odcieniu"
i ja tego nie rozumiem...a skąd masz pewność, że tam w środku w Biblii jest dokładnie to samo, co "się wydaje" w jakimś środowisku chrześcijańskim?
ps.: moja babcia miała o dzieciach takie okropne powiedzenie, że "im starsze tym głupsze - bo mimo większych możliwości i samodzielności uczą się tylko sprytnie ustawiać z wiatrem" strasznie mnie to irytowało, ale nie każdy ma wrażliwą ambicję...

"Ilu więc nas jest doskonałych, tak myślmy. A jeśli o czymś inaczej myślicie, i to wam Bóg objawi. Jednak w tym, do czego doszliśmy postępujmy według jednej miary i to samo myślmy"(Flp 3:15-16 Uwspółcześniona BG, wyd. Wrota Nadziei)
Welcome to Elijahnet!"NA WIEKI JHWH SŁOWO TWOJE TRWALE ZASIADŁO W NIEBIOSACH" [interlinia Ps.119:89]