Smok Wawelski napisał(a):
Twoje zdanie, które zacytowałem, jest zgodne z wcześniejszymi Twoimi wypowiedziami,
.
Nieprawda .Podałeś świadomie część cutatu ,znając główną i odmienną myśl.Tekst ten pochodził właśnie z tego cytatu,a nie z innych.
...gdzie twierdziłeś, że według apostołów Pochwycenie Kościoła oraz stworzenie nowej ziemi i nowego nieba nastąpi za ich życia.
.
Gdzie tak napisałem?
Wklej cytat.
Jest to nie prawda.Dobrze o tym wiesz.Dla mnie nie masz tu już autorytetu.Podziwiam Twój tupet,oczywiście w wydaniu negatywnym.Albo nie rozumiesz prostych zdań wypowiadanych kilkukrotnie , albo kłamiesz.
W kolejnym zdaniu zaprzeczyłeś temu, co pisałeś wcześniej.
Nigdy jeszcze nie zaprzeczyłem tu swojej myśli.
Jeżeli coś żle rozumiesz to nie tłumacz Sobie w ten sposób.
Smok napisał(a):
Przepraszam Cię bardzo, ale ja umiem czytać po polsku. EGW pisała o czasach jej współczesnych, a nie o czasach, które są przed nami.
Skąd możesz wiedzieć o czym mówi kontekst?Sprawdzałeś dalsze teksty?
Ja też umiem czytać i tytuł brzmi "Wydarzenia czasów końca" Widocznie mówisz w innym polskim.
... choć wcześniej naginałeś słowa apostoła Pawła i Piotra do słów EGW.
Nic jeszcze tu nie nagjąłem .Jeżeli masz problemy ze zrozumieniem prostej składni polskiej to wróć się do szkoły.Ja nie mam czsu powtarzać po sześć razy tych samych zdań.Niech Ci ktoś inny przeczyta i objaśni.
Wybacz, ale to zdanie jest proste i jednoznaczne. EGW odradzała posiadanie dzieci wtedy, gdy żyła.
Celowo wprowadzasz zament.Cytujesz tekst z książki o czasach końca i twierdzisz,że autor mówił o swoich czasach .Żenada.
Apostoł Paweł nie tylko nie odradzał posiadania dzieci, ale nawet zachęcał młode kobiety, żeby wychodziły za mąż i rodziły dzieci
Cóż to za bzdurny argument.Dotyczy jednak chyba innej kwestii.
Dodaj,że nie tylko on ale również i Bóg w raju namawiał do żeniaczki.
Paweł nie żył w czsach końca.Więc po co przywołujesz jego wypowiedż.
Dobrze wiesz ,że Jezus pisał odnośnie brzemienności coś przeciwnago ,co jest zgodne ze słowami EGW.
Żaden z apostołów ani Pan Jezus nie stwierdzili, że oni albo ich współcześni dożyją Pochwycenia i że w związku z tym nie ma sensu rodzić dzieci.
Piszesz 6 raz o tym samym.Pytam w jakim celu?
Nikt nic takiego tu nie stwierdził.
Tak bywało w języku starożytnym, że wydarzenia z przyszłości opisywano tak, jakby się już wydarzyły.
Właśnie o tym mówię.EGW pisała takim samym językiem.
Nie jest to jedynie język starożytny lecz język proroków ,bo ten sam Duch jest autorem .
Wbiłeś Sobie jakieś bzdury do głowy.Wierz sobie jak chcesz.Lecz tu udowodniłeś ,że nie masz dowodów na Swoje tezy.