www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pn cze 16, 2025 10:00 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 8:59 pm 

Oliwka napisał(a):
Wszystko pieknie napisałes, ale powiedz mi skoro TAK, to dlaczego jest TAKA róznica miedzy nasieniem a NASIENIEM?

A gdzie jest w Biblii rozróżnienie między nasieniem a NASIENIEM? Sama sobie TAKĄ różnicę wymyśliłaś, więc sama sobie odpowiedz na własny problem, którego w Biblii nie ma. On jest w Twoim "objawieniu".

Oliwka napisał(a):
Jesli jest TO, TO SAMO NASIENIE co było w Dawidzie, to DLACZEGO CIAŁO DAWIDA zaznało skażenia a JAHszua z TEGO NASIENIA UNIKNAŁ SKAZENIA????

Ponieważ Jezus zmartwychwstał i Jego ciało zostało przemienione zanim mogło ulec skażeniu. To jest napisane wprost:

"mówił, przewidziawszy to, o zmartwychwstaniu Chrystusa, że nie pozostanie w otchłani ani ciało jego nie ujrzy skażenia" [Dz. Ap. 2:31]

Oliwka napisał(a):
Dlaczego ON SAM mówi Ciało moje jest Z NIEBA i nic nie wspomina o spermie DAWIDA, ze tez jest z Nieba?

Bo Słowo z nieba stało się ziemskim ciałem. Dlatego Syn Boży jest równoczęsnie Synem Człowieczym.

Oliwka napisał(a):
Bóg ZARĘCZYŁ Wywyzszenie Rodu - Nasienie Dawida poprzez to, ze z TEGO RODU - NASIENIA, Z LĘDŹWI BIODER Dawida - Wyszedł TEN który jest PONAD WSZYSTKIM. A ON wyszedł z TEJ, która była z Rodu - nasienia Dawida

Zrodził się ze zwykłej kobiety jako nasienie Abrakama i Dawida. Paweł pisze, że MESJASZ JEST NASIENIEM ABRAHAMA [Gal. 3:16]. Piotr mówi, że MESJASZ JEST CIELESNYM POTOMKIEM DAWIDA [Dz. Ap. 2:29-31]. Sam Bóg powiedział, że MESJASZ WYJDZIE Z ŁONA DAWIDA [II Sam. 7:12].

Oliwka napisał(a):
JA TYLKO STOJE NA SŁOWACH SAMEGO JAHszua - nic ponad to.[/b] Wiele razy JAHszua mówi O SOBIE, ze nie ma nic wspólnego z ziema ze jest KIMS INNYM, ze tylko ma Wyglad Sługi a Ciało podobne do ciała grzechu.

Przekręcasz Pismo niestety. Odpowiednie fragmenty obalające Twoją herezję już cytowałem po kilka razy. Pozostałe Twoje dziwczne teorie i spekulacje wychodzące poza tekst Pisma miłosiernie pominę. 8)

Oliwka napisał(a):
wy nierozumiecie tego co powiedział Paweł ?

Paweł Objawił Tajemnice Ciała, Paweł Objawił to co Słowem wyraził Mesjasz. ADAM Z NIEBA - Niebianscy. Adam z prochu ziemi - ziemscy
NIC nie pojmujecie

Sama NIC nie pojmujesz, a innych chcesz nauczać (chociaż kobiecie nauczać nie wolno).

"sieje się ciało cielesne, bywa wzbudzone ciało duchowe. Jeżeli jest ciało cielesne, to jest także ciało duchowe. Tak też napisano: Pierwszy człowiek Adam stał się istotą żywą, ostatni Adam stał się duchem ożywiającym" [I Kor. 15:44-45]

Ostatni Adam jest pierwszym, który zmartwychwstał i Paweł pisze o zmartwychwstaniu ciał, a nie o tym, że Jezus przyszedł z nieba w jakimś innym ciele niż ciało Izraelotów - Jego przodków według ciała, z których pochodził jako potomek Abrahama z łona Dawidowego.

Bajki o zapisie DNA możesz sobie darować. Ciało Jezusa zostało uwielbione w momencie Jego zmartwychwstania i dlatego zmartwychwstał jako pierwszy.

Oliwka napisał(a):
Nie masz Poznania, brak ci Rozumu, Mądrosci i Objawienia. lisie jestes w duchu katolikiem.

No tak. To można było przewidzieć. Tylko Oliwka ma Rozum, Mądrość i Objawienie. Koniec dyskusji. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 9:49 pm 

Oj Oliwko,zapędzasz się strasznie daleko w słowa słowa słowa.
Czytam Twoje posty i zastanawiam się czego Ty szukasz właściwie?
Przypisujesz sobie prawo do poznania,prawdy,zle reagujesz kiedy inni maja inne zdanie.
To co piszesz jest coraz dalsze od sedna Ewangelii.
:( Zapędzasz się w feminizm i w jakieś dziwne nauki.Jakbyś nie cieszyła ,że Bóg tak pięknie Cię kobietą stworzył.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 9:35 am 

Rzadziej piszę, ale wszystko czytam i przyznam się, Oliwko, że i ja mam ogromne problemy ze zrozumieniem Ciebie...Smok przywraca ład i porządek, wraca konsekwentnie do Pisma , a Ty mantrujesz( wybacz) w kółko to samo , nie mając żadnego uzasadnienia z Pisma, a cytaty podawane Ci przez innych ignorujesz.
Odnieś się do fragmentów, ktore Ci podano, wyjaśnij, jak je rozumiesz. Ale nie powtarzaj: Adam z nieba, Adam z nieba, tylko powiedz, jak rozumiesz słowa:
Cytuj:
Sam Bóg powiedział, że MESJASZ WYJDZIE Z ŁONA DAWIDA [II Sam. 7:12].
Paweł pisze, że MESJASZ JEST NASIENIEM ABRAHAMA [Gal. 3:16].
Piotr mówi, że MESJASZ JEST CIELESNYM POTOMKIEM DAWIDA [Dz. Ap. 2:29-31]
Bóg zaręczył przysięgą, iż jego cielesny potomek zasiądzie na tronie jego"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 5:16 pm 

Cytuj:
smok
Bajki o zapisie DNA możesz sobie darować. Ciało Jezusa zostało uwielbione w momencie Jego zmartwychwstania i dlatego zmartwychwstał jako pierwszy.

Ruach Ożywia ciało nic nie pomoze - w czym nie pomoze ?
o jakim ciele mowa ?
Nasze ciało nie ma pozytku - nasze
a jesli powiecie ,ze Jego ,to znowu sie potkniecie o kamien obrazy

Nasze ciało jest nic nie warte CZY JEGO TEż ?
Kto je CIAłO MOJE MA ZYCIE !

nasze ciało NIE MA ZYCIA jest nosicielem śmierci .

Jego Ciało Nosicielem Zycia .
O DNA mówi apostoł Paweł w liscie do Rzymian , widac widze TO czego
inni nie widza .
wielu wyszło fałszywych mesjaszy ,a to dlatego ,ze powołuja sie na
TAKIE SAMO CIAłO - NIE WIEDZA o CIELE MESJASZA i zrównali
siebie cieleśnie .
Moje Ciało jest z Nieba - jaki fałszesz powoła sie na to ?
musiał by mieć Moc by połozyc swoje zycie i wziąśc je spowrotem .
Kazdy Ruach ,który nie melduje ze JAHszua przyszedł Odziany Ciałem
z Nieba ,nie jest z Ruach Elohim .
dlatego to jest TAK wazne ,Ciało z Nieba .
Obiawił to kiedy poszedł na Górę Przemienienia ?TAM OBJAWIł SIEBIE
JAKIE JEST CIAłO Z NIEBA - nie wierzycie ?
TYLKO ON i nikt inny .

nasze ciało jest bez pozytku
Grazyna
Uzasadnienie podaje ale ignorujecie SłOWA JAHszua ,a nie moje
a smok zaprowadza własny ład .
wybacz ,ale zarzut ,ze ignoruje cytaty to słowa bez pokrycia
po prostu milszy wam człowiek niz Bóg
szukacie chwały ludzi a nie CHWAłY Elohim???
cytaty które podałas maja podkreslic ciało ziemskie smiertelne takie bez
pozytku TO CHCESZ UDOWODNIC ?
W TYM TRWAC ?
chcesz Jego zrównac z soba ?
Jego Ciało z Nieba DAJE ZYCIE jak mozecie powiedziec ,ze jest bez pozytku !
Czy znajde Wiare jak przyjde ?
o Panie oni maja cie za skazonego !
><
krystina
Cytuj:
Oj Oliwko,zapędzasz się strasznie daleko w słowa słowa słowa.
Czytam Twoje posty i zastanawiam się czego Ty szukasz właściwie?

PRAWDY
Cytuj:
Przypisujesz sobie prawo do poznania,prawdy,zle reagujesz kiedy inni maja inne zdanie.

Co znaczą te słowa ?
Ruach Prawdy Głosi i wprowadza w Prawdę - jak możesz tak o mnie mówic?
źle reaguje ?
a lis ci sie podoba ?
a smok ci sie podoba
co za skorumpowanie
Cytuj:
To co piszesz jest coraz dalsze od sedna Ewangelii.

Moje Ciało jest z NIEBA - to jest dalekie od Głoszenia Dobrej Nowiny?
to Czysta Nowina !
Cytuj:
Sad Zapędzasz się w feminizm i w jakieś dziwne nauki.Jakbyś nie cieszyła ,że Bóg tak pięknie Cię kobietą stworzył.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Nie dziwne dla tych co Jego Ruach maja .
Ciesze sie ze przywrócił mi Miejsce przy SOBIE
zaden feminizm WIEM KIM JESTEM W NIM!
słyszałas o Zwiastunkach Dobrej wiesci ?
pozdrawiam
:D

http://biblia.phorum.pl/index.php

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 5:26 pm 

Hm,napisałaś Oliwko,że szukasz PRAWDY.
A ja myślę,że chyba czego innego bo PAN JEZUS powiedział JA jestem PRAWDĄ...." :!: Przepraszam za wtracenie się w dyskusję ale próbowałam Cię zrozumieć.
Nic z tego...uzurpujesz sobie prawo do nieomylności.
Kto to są zwiastunki? :shock:
Ja głoszę Dobrą Nowinę ale od razu.......zwiastunka? :shock:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 6:28 pm 

Próbuję usilnie zrozumieć Twój tok rozumowania. Akcentujesz słowa "bierzcie moje ciało i jedzcie" . Dalej - piszesz, że skoro Pan powiedział" kto je moje ciało, ma życie", to ów pokarm musi być "niezwykły". Zatem nie może być to zwykłe ciało( jakie mamy my , śmiertelnicy), gdyż nasze ciała po ich zjedzeniu nie dają życia wiecznego.
Dobrze zrozumiałam?

I teraz: czy ty wierzysz w przeistoczenie, Oliwko?
Chyba tak, skoro Twoja argumentacja opiera się na założeniu, że niezwykłe musi być ciało Pana, skoro "zjedzone" daje życie.

Tylko , wiesz co...ja nie wierzę w transsubstancjację.
W związku z tym uznaję słowa "bierzcie ciało moje" za coś w rodzaju przenośni. Rozumiem to w taki sposób, ze Jezus ofiarowuje siebie samego, i to aż do śmierci krzyżowej, na okup za nas. Umiera fizycznie
i fizycznie zmartwychwstaje. Dlatego na mnie ta Twoja argumentacja w ogóle nie działa...
Cytuj:
cytaty które podałas maja podkreslic ciało ziemskie smiertelne takie bez
pozytku TO CHCESZ UDOWODNIC ?
W TYM TRWAC ?

W zasadzie to ja tylko skopiowałam cytaty, któe już wcześniej podał Smok. I nie bardzo wiem, jak Ty chcesz dyskutować ze Słowem Bożym. W końcu...tak jest napisane...
Cytuj:
szukacie chwały ludzi a nie CHWAłY Elohim???[...] chcesz Jego zrównac z soba ?

:? Nie rozumiem skąd taki wniosek...
Pan Jezus miał zwykłe ciało, ktore cierpialo, pociło się itp..Po zmartwychwstaniu miał nowe ciało, uwielbione. Pierworodny z umarłych...Czyli musiał umrzeć, tak jak my umieramy. Żeby umrzeć, musiał mieć zwykłe ciało, ludzkie...I pokonał grzech w ciele.
Cytuj:
Jego Ciało z Nieba DAJE ZYCIE jak mozecie powiedziec ,ze jest bez pozytku !

No, ja bym powiedziała, że ofiara Jezusa na krzyżu daje nam życie.
Oliwko- czy Ty wierzysz w przeistoczenie? To znaczy wierzysz, że uczestnicząc w Wieczerzy Pańskiej spożywasz prawdziwe ciało Pana Jezusa ( a nie zwykły chleb) i pijesz prawdziwą Jego krew( a nie po prostu wino)?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 10:02 pm 

Jezus powiedział m.in.:
Ja jestem światłością świata - w znaczeniu duchowym
Ja jestem chlebem życia - w znaczeniu duchowym
Ja jestem drzwiami - w znaczeniu duchowym
Ja jestem krzewem winnym - w znaczeniu duchowym
Dlaczego jego stwierdzenie o piciu jego krwi i jedzeniu ciała mamy rozumieć inaczej niż powyższe?

„Ty w Chrystusie oto odkupienie; ale Chrystus w tobie to uświęcenie! Ty w Chrystusie to zdolność do tego, by być w niebie; lecz Chrystus w tobie to zmiana twego losu!” (Jan W Thomas „Zbawieni przez Chrystusa”)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N paź 21, 2007 1:52 pm 

Oliwka napisał(a):
Ruach Ożywia ciało nic nie pomoze - w czym nie pomoze? o jakim ciele mowa? Nasze ciało nie ma pozytku - nasze
a jesli powiecie, ze Jego, to znowu sie potkniecie o kamien obrazy

Uczynki ciała nic nie pomogą i dlatego trzeba się narodzić z Ducha [Jan 3:6]. To jest proste.

Oliwka napisał(a):
nasze ciało NIE MA ZYCIA jest nosicielem śmierci .[/b]
Jego Ciało Nosicielem Zycia .

Cytuję interlinię:

"A chlebem zaś, który ja dam, jest ciało me za świata życie" [Jan 6:51]

Chlebem dającym życie jest fakt oddania ciała Jezusa za życie świata, a nie samo Jego ciało. Symbolem (obrazem) tej ofiary jest chleb i wino spożywane podczas Wieczerzy. Z Ofiary Pana Jezusa płynie życie wieczne dla każdego, kto posila się Jego dziełem zbawienia, zrodzony z Ducha na podstawie tego dzieła. OLIWKO, TY NIE ROZUMIESZ EWANGELII PO PROSTU.

Oliwka napisał(a):
Kazdy Ruach, który nie melduje ze JAHszua przyszedł Odziany Ciałem z Nieba, nie jest z Ruach Elohim. dlatego to jest TAK wazne, Ciało z Nieba.

To jest DIABELSKIE WYPACZENIE Słowa Bożego. "Sarks" to nie jest żadne ciało z nieba, tylko "mięso" lub ciało w sensie biologicznym. Dodajesz do Pisma swoje słowa zamiast cytować Pismo. W Piśmie nie jest napisane "odziany ciałem z nieba". Dlaczego kłamiesz?

Oliwka napisał(a):
Obiawił to kiedy poszedł na Górę Przemienienia [b]?TAM OBJAWIł SIEBIE JAKIE JEST CIAłO Z NIEBA - nie wierzycie?

Na Górze Przemienienia Jezus objawił się uczniom w chwale, dając im wejrzenie w przyszłe Królestwo. To była wizja, Oliwko.

"A gdy schodzili z góry, przykazał im Jezus, mówiąc: Nikomu nie mówcie o tym widzeniu, aż Syn Człowieczy zostanie wskrzeszony z martwych" [Mat. 17:9]

Oliwka napisał(a):
wybacz, ale zarzut ,ze ignoruje cytaty to słowa bez pokrycia po prostu milszy wam człowiek niz Bóg szukacie chwały ludzi a nie CHWAłY Elohim???

Oczywiście, że ignorujesz cytaty mówiące o ziemskim ciele Mesjasza, albo próbujesz przekręcić ich sens. Natomiast sama powtarzasz w kółko matrę o chlebie z nieba, której sama nie rozumiesz.

Oliwka napisał(a):
o Panie oni maja cie za skazonego!

Ten patos jest niepotrzebny. Jezus nie zgrzeszył ani nie znaleziono zdrady w ustach Jego. Ale to nie znaczy, że nie posiadał skażonego ciała, które samo wsobie nie jest grzeszne. Twoje poglądy wywodzą się z gnozy przeciwstawiającej ciało duchowi, a nie z Ewangelii. To heretycy gnostyccy traktowali ciało ludzkie jako grzeszne samo w sobie, a dokeci dodali jeszcze, że Pan Jezus udawał człowieka w normalnym ciele, ale tak naprawdę nie miał normalnego ciała. Do tego jeszcze dochodzi trzecia herezja, czyli sabelianizm (lub inaczej modalizm).

Jesteś wyznawczynią 3 herezji pomieszanych ze sobą, Oliwko. Zamiast się wymądrzać i szerzyć te demoniczne nauki, powinnaś pokutować przed Bogiem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: N paź 21, 2007 5:27 pm 

Cytuj:
Oliwka:
A więc i ja SPOKOJNIE WIERZE bo ON TAK POWIEDZIAŁ
Ciało z Nieba

Jezus nie powiedzial, że jego człowiecze ciało jest z nieba.
On miał ciało biologiczne, jak nasze.
Z nieba był On - Logos. Przyszedł do naszego świata, jako prawdziwy człowiek, właśnie gdy Słowo stało się ciałem.
"A Słowo stało się ciałem i zamieszkało wśród nas. I oglądaliśmy Jego chwałę, chwałę, jaką Jednorodzony otrzymuje od Ojca, pełen łaski i prawdy."

Słowo nie stało się ciałem w niebie, ale na ziemi, wówczas gdy zamieszkało między nami - jak napisał apostoł Jan.

I o tym też mówi sam Jezus. On chleb żywy, zstępujący Logos od Boga, który sam jest Bogiem. Jezus ofiarował swoje człowiecze ciało, w którym przyszedł na nasz świat, gdy począł się i narodził z Marii przez Ducha Świętego. Ona dała mu człowiecze ciało, izraelskiemu mesjaszowi. Dlatego mówi o sobie Jezus:
"Ja jestem chlebem żywym, który zstąpił z nieba. Jeśli kto spożywa ten chleb, będzie żył na wieki. Chlebem, który Ja dam, jest moje ciało za życie świata"

Gdzie tu jest mowa, że Jego ciało jest z nieba, co bez opamiętania powtarzasz w kółko? On nie przyszedł w ciele z nieba, ale stal się cialem dopiero tu na ziemi przez inkarnację. Bóg wybral do inkarnacji żydowską dziewicę Marię, która dała mu ciało, by wypełniły się proroctwa o Jego cielesnym pochodzeniu z rodu Abrahama i Dawida. I to ciało człowiecze złożył w ofierze, gdy umarł fizycznie za grzech świata.
Cytuj:
TAK ON był Prawdziwym ADAMEM ,ale wy robicie z NIEGO ,równego sobie.
prochem z ziemi

Rzucasz oskarżenia, których sama najwidoczniej nie pojmujesz. Drogę poniżenia, wyzbycia się atrybutów samego Boga, przez inkarnację - obrał sam Bóg, a nie my. Sam się poniżył dla Ciebie i dla mnie, gdy stał się prawdziwym czlowiekiem, by usłużyć ludziom. Miał rzeczywiste ludzkie ciało, co oznacza, że nie był jakimś pozorantem w eterycznym ciele z nieba - jak to próbujesz nam tu wpierać niezgodnie z objawieniem biblijnym.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 23, 2007 5:26 pm 

kristina napisał(a):
Hm,napisałaś Oliwko,że szukasz PRAWDY.
A ja myślę,że chyba czego innego bo PAN JEZUS powiedział JA jestem PRAWDĄ...." :!: Przepraszam za wtracenie się w dyskusję ale próbowałam Cię zrozumieć.
Nic z tego...uzurpujesz sobie prawo do nieomylności.
Kto to są zwiastunki? :shock:
Ja głoszę Dobrą Nowinę ale od razu.......zwiastunka? :shock:

A w czym to sie kłóci ze soba?
JAHszua jest Prawdą i dał nam Ruach Prawdy
dał nam Ruach Madrosci i Objawienia
Paweł mówi ze nadewszystko chce Poznac JAHszua ,czy to znaczy ze Go
nie poznał ?
A jesli Poznał to co chce Poznawac ?
Nic sobie nie uzurpuje , a czym sa słowa Jana
Macie Namszczenie Swietego i wiecie wszystko - ZAROZUMIAŁOSC?
><
Pytasz kto to sa ?
Zwiastunki to ...
><><
Iz 40:9 BT "Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny w Syjonie! Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny w Jeruzalem! Podnieś głos, nie bój się! Powiedz miastom judzkim: Oto wasz Bóg!" ><><

Ps 96:2 Bw "Śpiewajcie Panu, błogosławcie imię jego, Zwiastujcie co dzień zbawienie jego!"
><><

Ps 68:12 Bw "YHVH daje hasło, Zastęp zwiastunek dobrej wieści jest wielki."

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 23, 2007 6:06 pm 

Grazyna
no co ty ?
w zadne przeistoczenie nie wierzę

Tak jest ,tak napisałam
Kto je Ciało Moje - JAHszua czyli przyjał wiara .
On powiedział , ciało nie jest pozyteczne .
powiedział tak ?
powiedział

A czy mówił TAK o Swoim Ciele czy o naszym?o naszym ciele z prochu ziemi ziemskim ,slazonym po przodkach.

A jesli chcecie zeby Jego Ciało było jak wasze to jak mówgł powiedziec
kto JE CIAŁO MOJE MA ZYCIE WIECZNE?
jak mógł pierw powiedziec ,ze z ciała nie ma pozytku a potem Mówic ze Ciało DAJE ZYCIEnasze ciało daje ŚMIERC!

Jego Ciało daje Zycie !
JEGO CIAŁO TO SŁOWO SWIETE Z NIEBA

a nasze marnosc z ziemi .
Zatem jak sobie chcesz jesli cie gorszy ze Jego Ciało było niezwykłe to pozostaje ci
wierzyc w zwykłe ciało skazone smiercia.

Owszem mozesz uwazac za przenosnie twoja wola.

On wyjasnił ze TYM co nam daje Zycie to jest TO co z Nieba a nie z ziemi
Ciało to Słowo - Słowo stał sie Widzialne
dla nas ale oni sie zgorszyli i powiedzieli
jak ze to On moze nam dawac Swoje Ciało-Mieso do jedzenia?
Owszem Mieso to pokarm dla Dorosłych ,twardy ,który trzeba gryżć a nie mleko dla niemowlat Dlatego byli zgorszeni.
- powiedział Gorszycie sie ze wam powiedziałem ....

Nie mogli pojac KIM jest skoro narodził sie z kobiety która znali.
Zwykłe Ciało ,które cierpiało ,A KTO WAM POWIEDZIAŁ ZE Ciało z nieba nie cierpi ?
Moze tym bardziej bo wiedział KIM jest i KOMU to robia Jego synowie.
Po Powstaniu miał TO SAMO CIAŁO Uwielbiony był przez Słowo którym BYŁ .

NIC nieczystego skalanego GO nietkneło .
Uwielbione Ciało pokazał na Gorze Przemienienia.
Powiadasz miał NOWE a co stało sie z tym starym ?
JAK wy mozecie TAK myslec .ojej
czy ktos o cielesmiertelnym z ziemi TAK sie Objawił ?
Tak CHCE dyskutowac ze SŁOWEM BO WIEM KIM JEST SŁOWO .
><><
ozymmandis
Oczywiscie ze jest to znaczenie ze swiata DUCHOWEGO a nie naszego skazonego
tym bardziej mnie smuci ,ze za wszelka cene mówi sie o JAHszua jako zwykłym grzeszniku.
><
uczynki ciała nic nie pomoga A CO Z JEGO CIAŁEM CZY to nie był UCZYNEK Ciała?
JEGO CIAŁA .
><><
Oddanie JEGO CIAŁA to nie SAMO CIAŁO ?

jak to ?

czy powiesz tak o swoim?
czy nie mógł by ktos inny dac swojego chleba-ciała ?
nie bo jest do niczego .
dlaczego nie Miriam ,Dawid skoro to z tego pokolenia DLACZEGO DOPIERO ON JAHszua?
Jak moge byc synem Dawida skoro sam Dawid NAZYWA MNIE PANEM/YHVH
JAK gdzie i kiedy AWID NAZYWAŁ JAHszua Panem ?

><><
smok w swojej krasie
Cytuj:
To jest DIABELSKIE WYPACZENIE Słowa Bożego. "Sarks" to nie jest żadne ciało z nieba, tylko "mięso" lub ciało w sensie biologicznym. Dodajesz do Pisma swoje słowa zamiast cytować Pismo. W Piśmie nie jest napisane "odziany ciałem z nieba". Dlaczego kłamiesz?

><><
SAM na siebie SAD sciagasz - JEST NAPISANE
Odziany ciałem, Odziany .
w rzym tez jest TAK napisane
.

Nie interesuje mnie twoje zdanie WAZNE CO POWIEDZIAŁSAM JAHSZUA .
MOJE CIAŁO -MIESO jest z NIEBA!

Tak jest to byłoObjawienie Niebianskiej Chwały Jego Ciała-Osoby
dlatego ZAKAZAŁ im mówic CO widzieli .Pokazał im Swoja Niesmiertelnosc.
><
lisie lisie
ON SAM Siebie Ponizył poniewaz nigdy nie Powołał sie na Chwałe Moc Majestat jaki miałby zapobiec temu co o NIM mówili co z NIM zrobili jak GO potraktowali za równego sobie
własnie co do ciała .
Eterycznym ciele ? a czy ja cos takiego mówie czy JAHszua TAK powiedzia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 23, 2007 6:52 pm 

Oliwka napisał(a):
Odziany ciałem, Odziany. w rzym tez jest TAK napisane
.

Gdzie jest dokładnie napisane "odziany ciałem z nieba"? Zacytuj fragment Biblii, który mówi dosłownie, że Jezus przyszedł odziany ciałem pochodzącym z nieba, albo zamilcz i sama sądu na siebie nie ściągaj.

Gdzie są Twoje argumenty? Napisałem, co to znaczy, że ciało nic nie pomaga. NIGDZIE Jezus nie użył sformułowania "ciało z nieba". Jeśli użył, to pokaż, gdzie. Proszę o konkretne SŁOWA JEZUSA, a nie o TWOJE PRZEKRĘCANIE JEGO SŁÓW. O ciele pochodzącym z nieba, a nie o tym, że Jezus przyszedł z nieba. Czekam.

Przeczytaj mój ostatni post odpierający i prostujący Twoje fałszywe twierdzenia. I odnieś się do nich konkretnie, zamiast mantrować.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 24, 2007 9:43 am 

Cytuj:
Grazyna
no co ty ?
Tak jest ,tak napisałam
Kto je Ciało Moje - JAHszua czyli przyjał wiara

No, taki tok rozumowania wydał mi się logiczny. Teraz , jak rozumiem, uważasz, że "zjadamy cialo duchowe", co definiujesz jako "wiarę".
Ależ właśnie ci są zbawieni, którzy uwierzyli, że Jezus Chrystus przyszedł w ciele( ludzkim, zwykłym, takim, jak nasze), a kto w to nie wierzy, jest antychrystem.
"Po tym poznawajcie Ducha Bożego: Wszelki duch, który wyznaje , że Jezus Chrystus przyszedł w ciele, z Boga jest. Wszelki zaś duch, ktory nie wyznaje , że Jezus Chrystus przyszedł w ciele, nie jest z Boga. Jest to duch antychrysta"( list Jana 4.3-4)".
Słowo ciałem się stało.
I Oliwka- rzeczywiscie nigdzie nie ma napisane to, co Ty próbujesz nam wmówić- że to było ciało duchowe, jakieś z nieba, specjalne. To jest dodane do Słowa Bożego. Sama jestem ciekawa, ktory, fragmentem Pisma chcesz podeprzeć tę herezję.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 10:54 am 

Smok Wawelski napisał(a):
Oliwka napisał(a):
Odziany ciałem, Odziany. w rzym tez jest TAK napisane
.

Gdzie jest dokładnie napisane "odziany ciałem z nieba"? Zacytuj fragment Biblii, który mówi dosłownie, że Jezus przyszedł odziany ciałem pochodzącym z nieba, albo zamilcz i sama sądu na siebie nie ściągaj.

Gdzie są Twoje argumenty? Napisałem, co to znaczy, że ciało nic nie pomaga. NIGDZIE Jezus nie użył sformułowania "ciało z nieba". Jeśli użył, to pokaż, gdzie. Proszę o konkretne SŁOWA JEZUSA, a nie o TWOJE PRZEKRĘCANIE JEGO SŁÓW. O ciele pochodzącym z nieba, a nie o tym, że Jezus przyszedł z nieba. Czekam.

Przeczytaj mój ostatni post odpierający i prostujący Twoje fałszywe twierdzenia. I odnieś się do nich konkretnie, zamiast mantrować.

Przestan pyskowac bo ci ni eprzystoi .
Jesli jestes na poziomie na którym nie widzisz tego co ja to nie urągaj mi
że ja widzę to czego ty nie widzisz .
Nic ,nie przekręcam
Słowo Jego .Ciało Moje jest z nieba
Jesli TO nie są KONKRETNE SŁOWA Z JEGO UST , to cóz ci pomoże?
nie przeskoczycie tego .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 11:17 am 

Grazyna napisał(a):
Cytuj:
Grazyna
no co ty ?
Tak jest ,tak napisałam
Kto je Ciało Moje - JAHszua czyli przyjał wiara

No, taki tok rozumowania wydał mi się logiczny. Teraz , jak rozumiem, uważasz, że "zjadamy cialo duchowe", co definiujesz jako "wiarę".
Ależ właśnie ci są zbawieni, którzy uwierzyli, że Jezus Chrystus przyszedł w ciele( ludzkim, zwykłym, takim, jak nasze), a kto w to nie wierzy, jest antychrystem.
"Po tym poznawajcie Ducha Bożego: Wszelki duch, który wyznaje , że Jezus Chrystus przyszedł w ciele, z Boga jest. Wszelki zaś duch, ktory nie wyznaje , że Jezus Chrystus przyszedł w ciele, nie jest z Boga. Jest to duch antychrysta"( list Jana 4.3-4)".
Słowo ciałem się stało.
I Oliwka- rzeczywiscie nigdzie nie ma napisane to, co Ty próbujesz nam wmówić- że to było ciało duchowe, jakieś z nieba, specjalne. To jest dodane do Słowa Bożego. Sama jestem ciekawa, ktory, fragmentem Pisma chcesz podeprzeć tę herezję.

><><
No i widzisz to co moje nazywasz herezja a to co ty masz to jest namiejscu ?

Widać twoja logika cie zawodzi :)
Werset który podajesz ;
został ogołocony ze słów Odziany
W tym Poznacie Ruach Elohim :
Każdy ruach ,który melduje że JAHszua haMaszijach Przyszedł OdzianyCiałem z Elohim ona.
><><
Rz 8:3 Br "Albowiem gdy nic nie mogło Prawo, które było bezsilne z powodu ciała, wtedy zesłał Bóg swojego Syna w ciele podobnym do ciała grzesznego i w tym ciele wydał na grzech, z powodu jego grzeszności, wyrok potępienia,"
><><
Czego Tora nie mogła uczynic wobec tego ,że nie mogła przezwycieżyc
ciała/miesa , to uczynił Elohim :On posłał SynaSego
Odzianego/Labusz Ciałem/Basar podobnym ciału grzesznemu .....

><>
jak czytacie tak macie
Cytuj:

a GDZIES TO WYCZYTAŁA ???
to co napisałas w nawiasie :D jak wy słuchacie ?

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1