www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Cz cze 19, 2025 3:30 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 4:14 pm 

Smok Wawelski napisał(a):
Uważam również, że wpadanie na forum z biczem [lash] i wielkim przekonaniem o słuszności własnych poglądów oraz twierdzenie, że "biczujący" jest już dawno "do przodu" w stosunku do "biczowanych", a także żądania ukorzenia się tych, którzy posiadają odmienne poglądy i jakoś nie widzą powodu, żeby je pod takim wpływem zmieniać, jest jeszcze jednym dowodem na to, że cielesność mieszka w odrodzonych ludziach. Co nie oznacza, że nie są dziećmi Bożymi.

Bladzisz Spytaj Admina ;)
pozwalam mu to powiedziec tobie :) Niech ci powie skad moj nick. Zreszta jak chcesz to moge ci powiedziec na privie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 4:27 pm 

Czy odrodzony człowiek okazujący pychę, pogardę, wrogość, zazdrość, gniew, knowania, waśnie i głoszący herezje czyni to ze względu na "słabość ciała fizycznego"? A co wspólnego ma biologia człowieka z wyżej wymienionymi? :shock: .

Znasz takich ?
I nie napominasz?
I utwierdzasz ich w przekonaniu ze sa zbawieni?
Jesli ktos takie rzeczy czyni nie odziedziczy krolestwa Bozego.

Odnawianie myślenia powoduje lepsze poznanie woli Bożej [Rzym. 12:2], ale nigdzie nie czytam, żeby brak udnowionego myślenia był bezpośrednim źródłem grzechu.

Wymieniales Gloszenie Herezji.

A jeśli chodzi o demony, to zakładając, że człowiek odrodzony nie ma w sobie cielesności, do której demony mogłyby się odwołać, musielibyśmy stwierdzić, że demony w niego wchodzą i to one grzeszą przy użyciu jego ciała. Czyli że za każdym razem powodem grzechu odrodzonego człowieka jest opętanie. Coś to wszystko niewyraźne...

Nie gdyz inaczej diabel niemoglby zwodzic np Ewy.
Demony nie musza sie odwolywac do cielesnosci. Nigdzie o tym w pismie nie czytamy. To co jest czynnikiem wykorzystujacym cielsnosc to PRAWO. A nie demony.
Demony zwodz kazdego jak chca i kiedy chca. Por Jezus na pustyni. Nawe Slowo Boga do tego uzywaja.

Lash napisał(a):
Czy "jestem dobry" jest dumnym i butnym oswiadczeniem bozego dziecka, swiadomego swojej pozycji, czy jest to refleksja wyartykuowana z bojaznia i drzeniem?

"Jestem dobry" jest stwierdzeniem skoncentrowanym na człowieku, który szczyci się dobrocią. Nie widać w tym stwierdzeniu ani bojaźni, ani drżenia - ba, nie widać w nim nawet Jezusa. Samo takie stwierdzenie może służyć jako prowokacja, ale bez uzupełnienia go słowami "tylko w w Chrystusie" jest po prostu fałszywe, bo nie wskazuje na jedyne źródło dobroci.

Nie Smoku nie jest skoncentroawane na sobie. To jak powiedzenie:
Jestem swiety - dla katolika jest obrazoborstwem
Jestem pokorny - dla wielu jest wyrazem pychy
Jestesm zbawiony - jest wyrazem pewnictwa
a
"Jesli Bog z nami ktoz przeciw nam" to juz nie weim czego.
Poprostu dla mnie to uznanie dobrego dziela Boga we mnie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 4:46 pm 

Wiesz smok, zadziwia mnie skąd bierzesz siłę na pisanie ciągle o tym samym. Cięzko pisać kiedy jedna strona tak naprawdę nie czyta co pisze ta druga.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 4:47 pm 

Lash napisał(a):
Czy odrodzony człowiek okazujący pychę, pogardę, wrogość, zazdrość, gniew, knowania, waśnie i głoszący herezje czyni to ze względu na "słabość ciała fizycznego"? A co wspólnego ma biologia człowieka z wyżej wymienionymi? :shock: .

Znasz takich? I nie napominasz? I utwierdzasz ich w przekonaniu ze sa zbawieni? Jesli ktos takie rzeczy czyni nie odziedziczy krolestwa Bozego.

Znam i napominam. Ale nie wszyscy dają się napomnieć, co widać na również na forum. Jakub napominał odrodzonych adresatów listu za waśnie, gniew, wrogość i zazdrość [Jak. 4:1-5]. Paweł napominał odrodzonych Galacjan za to, że się nawzajem "gryzą i pożerają" [Gal. 5:15]. Żaden z nich nie twierdził, że adresaci nie są zbawieni. Ostrzegali natomiast, że jeśli będą trwać tych grzechach, to Królestwa Bożego nie odziedziczą. Dlatego Paweł pisze:

"Co do nich zapowiadam wam, jak to już zapowiedziałem: ci, którzy się takich rzeczy dopuszczają, królestwa Bożego nie odziedziczą" [Gal. 5:21]

Odrodzonemu człowiekowi zdarza się okazywać pychę, pogardę, wrogość, zazdrość, gniew, knowania itd. Jesli takich nie znasz, to znaczy, że jesteś już w niebie, ale nie wiedziałem, że tam mają stałe łącze internetowe. :D

Lash napisał(a):
Demony nie musza sie odwolywac do cielesnosci. Nigdzie o tym w pismie nie czytamy. To co jest czynnikiem wykorzystujacym cielsnosc to PRAWO. A nie demony.

A do czego odwołuje się Prawo? Do "słabości biologicznej człowieka"?

Lash napisał(a):
Demony zwodz kazdego jak chca i kiedy chca. Por Jezus na pustyni. Nawe Slowo Boga do tego uzywaja.

Jezus nie dał się zwieść. A my rozmawiamy o nas. Do czego odwołują się demony, jeśli nie do pożądliwości w odrodzonym człowieku?

Lash napisał(a):

Tego nie można było wyczytać w Twoich postach niestety.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 5:02 pm 

Lash napisał(a):

Znasz takich? I nie napominasz? I utwierdzasz ich w przekonaniu ze sa zbawieni? Jesli ktos takie rzeczy czyni nie odziedziczy krolestwa Bozego.

Znam i napominam. Ale nie wszyscy dają się napomnieć, co widać na również na forum.

Nie wiem jestem krotko na forum. Nie wiedzielm bys kogos napominal.
Jakub napominał odrodzonych adresatów listu za waśnie, gniew, wrogość i zazdrość [Jak. 4:1-5].

A takze zabojstwa. i cudzolustwo.

Paweł napominał odrodzonych Galacjan za to, że się nawzajem "gryzą i pożerają" [Gal. 5:15]. Żaden z nich nie twierdził, że adresaci nie są zbawieni. Ostrzegali natomiast, że jeśli będą trwać tych grzechach, to Królestwa Bożego nie odziedziczą. Dlatego Paweł pisze:

"Co do nich zapowiadam wam, jak to już zapowiedziałem: ci, którzy się takich rzeczy dopuszczają, królestwa Bożego nie odziedziczą" [Gal. 5:21]

Nie trwac Tylko Ci ktorzy takie rzeczy Czynia. nie wynika z tego tekstu ze trzeba w nich trwac. Jakos nie zatanawialbys sie zbyd dlugo nad wykluczeniem mordercy z kosciola.

Potem tez Pawel mowi o tych co
(24) A ci, którzy należą do Chrystusa Jezusa, ukrzyżowali ciało swoje z jego namiętnościami i pożądaniami.

Ale widzocznie w niektorych kosicolach sa ludzie ktorzy "naleza" ale nie "ukrzyzowali".

Odrodzonemu człowiekowi zdarza się okazywać pychę, pogardę, wrogość, zazdrość, gniew, knowania itd. Jesli takich nie znasz, to znaczy, że jesteś już w niebie, ale nie wiedziałem, że tam mają stałe łącze internetowe. :D

Zdarza sie. Jednak nie jest to jego natura a tym jest cielesnosc.
Nie weim po co ta uwaga o laczu. Jesli przypisujesz mi te rzeczy a tak to odbieram Chyba ze temu zaprzeczysz to coz.......
Nawet nie bede prosil o pokaznie tego :(
Ani isza pieknie powyrywal moje wypowiedzi z kontekstu aby udowodnic ze jestem totalnie zwiedzony :( i grzeszny :(

Lash napisał(a):

A jestes w Prawie? Ja nie Ja dla Prawa Umarlem . to pewnie tez przesadnia :(

Lash napisał(a):

Jezus nie dał się zwieść. A my rozmawiamy o nas. Do czego odwołują się demony, jeśli nie do pożądliwości w odrodzonym człowieku?

Nie musza sie odwolywac do nieczego. Pokuszenie demoniczne bowiem jest zewnetrzne. Ewa ulegla mu choc nie byla cielesna. byla dobra.

Lash napisał(a):
Tego nie można było wyczytać w Twoich postach niestety.
Wiesz nawet nie pytales. Od razu mnie wrzuciles do kosza
Heretyk zwodziciel
Innych rzeczy nie potrfilem wyczytac z twoich postow niestety :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 6:15 pm 

Uciekasz od faktu, że Jakub napominał odrodzonych adresatów listu za waśnie, gniew, wrogość i zazdrość. A przecież są to uczynki ciała, dokonywane przez odrodzonych ludzi. A Ty próbujesz zmienić temat na zabójstwo i cudzołóstwo. Przy czym cudzołóstwo odnosi się do cudzołożenia duchowego, o czym świadczą słowa:

"Cudzołożnicy, czy nie wiecie, że przyjaźń ze światem jest nieprzyjaźnią z Bogiem? Jeżeli więc ktoś zamierzałby być przyjacielem świata, staje się nieprzyjacielem Boga. A może utrzymujecie, że na próżno Pismo mówi: Zazdrośnie pożąda On ducha, którego w nas utwierdził?" [Jak. 4:4-5]

Duchowe cudzołóstwo jest możliwe w Kościele, o czym świadczy choćby Obj. 2:18-25. I rzeczywistość, jaką mamy dookoła.

Lash napisał(a):
Nie trwac Tylko Ci ktorzy takie rzeczy Czynia. nie wynika z tego tekstu ze trzeba w nich trwac. Jakos nie zatanawialbys sie zbyd dlugo nad wykluczeniem mordercy z kosciola.

Potem tez Pawel mowi o tych co
(24) A ci, którzy należą do Chrystusa Jezusa, ukrzyżowali ciało swoje z jego namiętnościami i pożądaniami.

Ale widzocznie w niektorych kosicolach sa ludzie ktorzy "naleza" ale nie "ukrzyzowali".

Paweł zapowiedział Galacjanom, że ci, którzy takie rzeczy czynią, nie odziedziczą Królestwa Bożego. Ukrzyżowanie ciała z jego namiętnościami i żądzami powoduje otrzymanie mocy do zwycięstwa nad namiętnościami i pożądaniami, ale - jak widac po ostrzeżeniach Jakuba i Pawła - zastosowanie tej mocy jest wolną wolą każdego odrodzonego człowieka. Byli wśród odrodzonych adresatów listów tacy, którzy po prostu żyli według ciała, choć mogli żyć według Ducha. Czyli żyją według Ducha, ale nie postępują według Ducha. Dlatego Paweł pisze:

"A ci, którzy należą do Chrystusa Jezusa, ukrzyżowali ciało swoje wraz z namiętnościami i żądzami. Jeśli według Ducha żyjemy, według Ducha też postępujmy. Nie bądźmy chciwi próżnej chwały, jedni drugich drażniąc, jedni drugim zazdroszcząc" [Gal. 5:24-26]

Twoje zdanie: "Ale widzocznie w niektorych kosicolach sa ludzie ktorzy "naleza" ale nie "ukrzyzowali" jest przejawem błędu, o którym mówiłem juz kilkakrotnie - masz założenie, że odrodzeni Galacjanie nie mogli żyć cieleśnie, więc tak kombinujesz, żeby "jedni należeli, a drudzy ukrzyżowali". Tego nie ma w tekście.

A co do mordercy, to istnieje zasada postępowania wobec grzesznika opisana w Mat. 18:15-18. Wykluczenie człowieka, który szczerze pokutuje, byłoby sprzeczne z Ewangelią. Twierdzenie, że odrodzony człowiek nie jest w stanie popełnić jakiegokolwiek grzechu, jest pozbawione podstaw. To jest tworzenie fikcji na użytek własnych przekonań. Paweł pisze do świętych w Efezie, żeby złodzieje przestali kraść [4:28]. Jeśli uważasz, że odrodzony człowiek nie jest w stanie ukraść albo zabić, to po prostu uciekasz od rzeczywistości.

Lash napisał(a):
Smok napisał(a):
Odrodzonemu człowiekowi zdarza się okazywać pychę, pogardę, wrogość, zazdrość, gniew, knowania itd. Jesli takich nie znasz, to znaczy, że jesteś już w niebie, ale nie wiedziałem, że tam mają stałe łącze internetowe.

Zdarza sie. Jednak nie jest to jego natura a tym jest cielesnosc.

Ale przecież według Ciebie odrodzony chrześcijanin może zgrzeszyć tylko poprzez "słabość biologicznego ciała". Wymienione grzechy nie mają związku z naszą biologią. Jeśli nie grzeszymy z powodu "słabości biologicznego ciała", to dlaczego? Co takiego zachodzi w ciążę z pokusą, jesli nie pożądliwość mieszkająca w naszym nieodrodzonym ciele?

Uwaga o łączu jest po to, żeby Ci uświadomić realność grzechu w życiu nas wszystkich. Jesli nowa natura zastapiła starą naturę również w naszych ciałach, to znaczy, że jest już po zmartwychwstaniu, a tego nie zauważyłem. Tworzysz fałszywą alternatywę "albo odrodzony w duchu, albo skłonny do grzechu w ciele".

Lash napisał(a):
Smok napisał(a):

A jestes w Prawie? Ja nie Ja dla Prawa Umarlem . to pewnie tez przesadnia

Odpowiedz, zamiast zadawać pytanie i uchylać się od odpowiedzi. Do czego odwołuje się w Tobie Prawo, skoro grzeszysz? Do "słabości biologicznego ciała"? W jaki sposób to się dzieje w przypadku grzechów nie mających nic wspólnego z Twoją biologią?

Lash napisał(a):
Pokuszenie demoniczne bowiem jest zewnetrzne. Ewa ulegla mu choc nie byla cielesna. byla dobra

My nie jesteśmy w sytuacji Ewy, więc się na nią nie powołuj. Pokuszenie jest zewnętrzne jak każda pokusa. Z czym pokusa zachodzi w ciążę, żeby począć grzech? Czyż nie z naszą pożądliwością? Przecież tak jest napisane w Jak. 1:13-16.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 7:57 pm 

Lash napisał(a):
NIGDZIE NIE NAPISALEM ZE FORUM JEST ZLE.

nigdzie na forum Ulicy Prostej, ale u innych "Protestantów"
...MOSAD ma długie ręce ;) ale także się myli, więc możliwe, że to nie TY napisałeś ... (ale mogę podać linka od MOSADU, jakby co...)

Obrazek
no i...
niczego nie pomieszałam - sprawdź!
Twojego, pełnego wyznania o tym, kim jest Jezus Mesjasz wcale nie było, natomiast pamiętam, że wcześniej napisałeś coś takiego:
Lash napisał(a):
Nasze cialo materialne nie jest zle. DOKLADNIE Tak glosila Gnoza mowiac ONO JEST ZLE.
Dlatego Jan napisal.
1 jan 4: (2) A oto, po czym poznaje się Ducha Bożego: każdy, kto uznaje, że Jezus Chrystus przyszedł na świat w ciele, jest z Boga.

Jesli cialo jest grzeszne wtedy Chrystus musialby miec grzech. Gnostycy wiec mowili : Chrystus nie mogl przyjsc w ciele fizycznym! Bo ono jest grzeszne! Grzech mieszka w czlonakach wiec miusialby grzeszyc a ze nie grzeszyl nie przyszedl w ciele....

To o czym mowi Pawel to nie materia ale cielesnosc. Zespol pozadliwosci chciwosci i grzsznosci itp. To jest ukrzyzowane w Jezusie jesli nie jest to nie jestesmy Jego.
patrz rzymian 6.

(...)
Przebudzony75 napisał(a):
Ja, dziś dostąpiłem odkupienia mojej duszy a nie ciała.

Ciało będzie unicestwione a ja przemieniony i przeobleczony w nowe ciało, podobne Jezusowi po zmartwychwstaniu.

To nie jest prawda
Cialo ULEGNIE PRZMEIANIE ono nie bedzie zniszczone. Pawel tak nie pisze w 1 kor 15. TO bedzie jak przyobleczenie.

szczególnie zaintrygowało mnie to:

Lash napisał(a):
Nasze cialo materialne nie jest zle. DOKLADNIE Tak glosila Gnoza mowiac ONO JEST ZLE.
Dlatego Jan napisal.
1 jan 4: (2) A oto, po czym poznaje się Ducha Bożego: każdy, kto uznaje, że Jezus Chrystus przyszedł na świat w ciele, jest z Boga.

Jesli cialo jest grzeszne wtedy Chrystus musialby miec grzech. Gnostycy wiec mowili : Chrystus nie mogl przyjsc w ciele fizycznym! Bo ono jest grzeszne! Grzech mieszka w czlonakach wiec miusialby grzeszyc a ze nie grzeszyl nie przyszedl w ciele....

bo niejasne dla mnie, co miałoby to oznaczać w Twojej wypowiedzi, więc poprostu wyznaj i będzie dla mnie jasne

dlatego pytam ponownie, czy Ty masz jakiś problem z wyznaniem, że:
Jeszua Mesjasz jest tym JHWH który Zbawia i przyszedł jako Syn Boży w ciele ludzkim.
co Ci w tym nie pasuje?

"Ilu więc nas jest doskonałych, tak myślmy. A jeśli o czymś inaczej myślicie, i to wam Bóg objawi. Jednak w tym, do czego doszliśmy postępujmy według jednej miary i to samo myślmy"(Flp 3:15-16 Uwspółcześniona BG, wyd. Wrota Nadziei)
Welcome to Elijahnet!
"NA WIEKI JHWH SŁOWO TWOJE TRWALE ZASIADŁO W NIEBIOSACH" [interlinia Ps.119:89]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 11:02 pm 

Cytuj:
Jeszua Mesjasz jest tym JHWH który Zbawia i przyszedł jako Syn Boży w ciele ludzkim.

co Ci w tym nie pasuje?

Lash, masz jakiś problem z wyznaniem, które zapisała Ani_isza?
Już drugi raz o to pyta, a Ty cicho sza. Dołączam się, zatem prośba ma już numerek 3. W sumie, by zaspokoić naszą ciekawość, nie musisz pisać długiego posta.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 30, 2007 7:51 am 

Dziwne gdyby nie przyznał, bo z jego postów pośrednio to wyznanie mozna wywnioskować :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 30, 2007 8:33 am 

Przyzna, nie przejmujcie sie, bo Lash, to boze dziecko i wie, kim jest jego Ojciec. Kto miluje Boga, ten ma Jego Imie blisko na ustach i wyznaje chetnie, ze Jezus jest Panem.
A jest On nie tylko tym JHVH, który zbawia, ale także tym, który stwarza ziemie i niebiosa wlasnymi rekami (Hebr.1:10), pierwszym i ostatnim (Obj.22:13), Odwiecznym Ojcem. On, Jeszua Mesjasz, jest tym Prawdziwym Bogiem, JHVH, który jest wszystkim we wszystkim.
Jemu, w którym zamieszkala cielesnie cala pelnia Boskosci, niech będzie chwala i czesc, a tym, którzy wyznaja Go, jako Boga Pełnego – pokój, bo w takich ma upodobanie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 30, 2007 10:05 am 

ani_isza napisał(a):
Lash napisał(a):
NIGDZIE NIE NAPISALEM ZE FORUM JEST ZLE.

nigdzie na forum Ulicy Prostej, ale u innych "Protestantów"
...MOSAD ma długie ręce ;) ale także się myli, więc możliwe, że to nie TY napisałeś ... (ale mogę podać linka od MOSADU, jakby co...)
Obrazek
no i...
niczego nie pomieszałam - sprawdź!

Prosze bardzo Podaj link niech sie wszyscy zapoznaja. Ja tez :)

ani_isza napisał(a):
Twojego, pełnego wyznania o tym, kim jest Jezus Mesjasz wcale nie było, natomiast pamiętam, że wcześniej napisałeś coś takiego:

Widac mosad widzi tylko to co chce na innych forach :(
Jakos nie czyta tego na co domaga sie odpowiedzi a ta jest chocby tu:
http://www.zawi.webd.pl/forum/viewtopic ... sc&start=0

ani_isza napisał(a):
Lash napisał(a):
Dlatego Jan napisal.

To o czym mowi Pawel to nie materia ale cielesnosc. Zespol pozadliwosci chciwosci i grzsznosci itp. To jest ukrzyzowane w Jezusie jesli nie jest to nie jestesmy Jego.
patrz rzymian 6.

Z czym sie nie zgadzasz?
Co tu jest nie tak?
Czy to co napisalem o gnozie?

ani_isza napisał(a):
ani_isza napisał(a):
(...)
Ja, dziś dostąpiłem odkupienia mojej duszy a nie ciała.

Ciało będzie unicestwione a ja przemieniony i przeobleczony w nowe ciało, podobne Jezusowi po zmartwychwstaniu.

To nie jest prawda
Cialo ULEGNIE PRZMEIANIE ono nie bedzie zniszczone. Pawel tak nie pisze w 1 kor 15. TO bedzie jak przyobleczenie.

szczególnie zaintrygowało mnie to:

Lash napisał(a):
Dlatego Jan napisal.

ani_isza napisał(a):
bo niejasne dla mnie, co miałoby to oznaczać w Twojej wypowiedzi, więc poprostu wyznaj i będzie dla mnie jasne
Jeszua Mesjasz jest tym JHWH który Zbawia i przyszedł jako Syn Boży w ciele ludzkim. co Ci w tym nie pasuje?

Oczywiscie traktuje to calkowicie jako Twoj zabieg czysto retoryczny i majacy na celu usprawiedliwienie swojego zachowania. BO juz Dwa razy pisalem a Ty dalej swoje
Jak juz pisalem wczesniej MOSAD zadzialal wybiorczo szukajac dziury w calym.
MOSAD takze nie przyjmuje do wiadomosci ze Lash powiedzial:

Lash napisał(a):
ani_isza napisał(a):
Lash napisał(a):
PS czy wy wierzycie ze Jezus Chrystus jest Bogiem roznym Ojcu? wiem ze to z innej beczki ale prosze o odpowiedz albo odnosnik do tematu.

odnosząc się do pytania w Kogo kto wierzy, to z powodu literówki, zastanawiam się, czy pytasz:
- o Jezusa, który jest równy Ojcu?
- o Jezusa, który jest różny od Ojca?

- czy może pytasz w kontekście: za kogo kto uważa Jezusa?
na to chętnie dam świadectwo i chętnie wyznam, najpiękniej jak potrafię-

Berit szeli:
Jeszuah haMaszijah ki_haaze JHWH aszer Jeszuot weba haBen haElohim mi haadam_basar.

Czy i Ty chcesz podzielić się Twoim wyznaniem? ;)

/ ps. moje wyznanie po polsku brzmi dosłownie tak::
Jeszua Mesjasz jest tym JHWH który Zbawia i przyszedł (jako) Syn Boży w ciele ludzkim./

Coz wypada mi sie tylko zgodzic z tym co tu napisalas :) . Pytalem dlatego ze polecal mi to forum ktos kto jest Antytrynitraianinem. I ponoc sa w Polsce antytrynitarni Zielonoswiatkowcy. Wiec wolalem sie upewnic.

PS. Co do innych tematow jak przewale to co napisalisci to byc moze sie ustosunkuje.

Czyzby MOSAD WIDZIAL TO CO CHCE widziec?
Jak najbardziej wierze w to ze
Jezus Chrystus jest Bogiem JHWH wcielonym. Jedynym ktory zbawia. Co do natury jednym Ojcu i Duchowi co do osoby rozny. W dzialaniu poddany Ojcu W chwale na tronie. Amen.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 30, 2007 11:58 am 

Lash

Jesli caly twoj wywod nie zmienia faktu, ze czlowiek zbawiony nadal grzeszy, a dobry moze byc tylko w Chrystusie, to gdzie jest puenta?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 30, 2007 12:25 pm 

Lash napisał(a):

Prosze bardzo Podaj link niech sie wszyscy zapoznaja. Ja tez :)

http://www.zawi.webd.pl/forum/viewtopic ... osta#35978

Lash napisał(a):
Jak najbardziej wierze w to ze
Jezus Chrystus jest Bogiem JHWH wcielonym. Jedynym ktory zbawia. Co do natury jednym Ojcu i Duchowi co do osoby rozny. W dzialaniu poddany Ojcu W chwale na tronie. Amen.

dziękuję
Lash napisał(a):
Kosciol zEielonoswiatkowy. Bracia z Zarowa, Glogowa, Krotoszyna, Wroclawia. Potem sporo czasu Baptysci Wroclawscy.

napisałeś o tych Twoich braciach - dlatego też pytałam
np. w Krotoszynie są też tacy, którzy wyznają, że:
Cytuj:
Hagada lub agada znaczy w języku hebrajskim opowieść.

Nasze opowiadanie ma swych bohaterów.

Są nimi: B-g Święty Izraela, jego sługa Mesjasz, jego lud i odkupienie, które nadchodzi. W tych pieśniach mówimy o nadziei, zaufaniu, jakie mamy w B-gu Abrahama, Izaaka i Jakuba.

http://www.hagada.pl/index.php
i to znaczy dla nich tylko tyle, co jest napisane: Mesjasz jest sługą Boga - to są "Bracia Polscy"/"Jednota"/"Arianie"
(pisałam o nich tutaj na forum trochę i o tym gdzie się zgromadzają, stąd moja ciekawość, którą zaspokoiłeś i jest już jasne...
- mam nadzieję, że zrobiłeś to bez jakiegoś rozżalenia, bo dla mnie moje wyznanie było zaszczytem...

"Ilu więc nas jest doskonałych, tak myślmy. A jeśli o czymś inaczej myślicie, i to wam Bóg objawi. Jednak w tym, do czego doszliśmy postępujmy według jednej miary i to samo myślmy"(Flp 3:15-16 Uwspółcześniona BG, wyd. Wrota Nadziei)
Welcome to Elijahnet!
"NA WIEKI JHWH SŁOWO TWOJE TRWALE ZASIADŁO W NIEBIOSACH" [interlinia Ps.119:89]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 30, 2007 1:11 pm 

jj napisał(a):
Lash
Jesli caly twoj wywod nie zmienia faktu, ze czlowiek zbawiony nadal grzeszy, a dobry moze byc tylko w Chrystusie, to gdzie jest puenta?
Co masz na mysli? :shock:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 30, 2007 1:17 pm 

Lash napisał(a):
jj napisał(a):
Lash
Co masz na mysli? :shock:

Co chciales pokazac, na co chciales zwrocic uwage?

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1