Jozue:
Cytuj:
Polecam wszystkim odwidzenie "Spichlerza" to cudowne miejsce gdzie można doświadczać żywego Pana Jezusa . Nie jestem członkiem tego zgromadzenia bo mieszkam 300 km od tego miejsca ale sercem jestem z nimi .
Dobra, odwiedzamy, na razie wirtualnie.
Ze strony Spichlerza:
„O nas:
Uwolnienie i uzdrowienie
Bóg w Słowach Biblii zapewnia, że każda choroba została unicestwiona i zniszczona na krzyżu Golgoty przez Jezusa. Mówi o tym fragment Bożego Słowa, w którym widzimy, że to Jezus dla naszego dobra został obarczony konsekwencjami naszych grzechów.
Lecz On nasze choroby nosił, nasze cierpienia wziął na siebie,
A my mniemaliśmy, że jest zraniony przez Boga zbity i umęczony,
Lecz On zraniony jest za występki nasze,
Starty za winy nasze,
Ukarany został dla naszego zbawienia,
A Jego ranami jesteśmy uleczeni” ( Iz 53,4-5 )”
Bzdura! Z Iz 53 nie wynika, ze „każda choroba została unicestwiona i zniszczona na krzyżu Golgoty przez Jezusa”.
Po pierwsze „nosil” i „wzial na siebie” nie znaczy, ze Jezus zaniosl choroby na krzyz i tam je ukrzyzowal. Jezus poniosl „wystepki nasze” na krzyz.
Po drugie, fragment dotyczy noszenia dolegliwosci Izraela:
8. Z więzienia i sądu zabrano go, a któż o jego losie pomyślał? Wyrwano go bowiem z krainy żyjących, za występek mojego ludu śmiertelnie został zraniony
Ks. Izajasza 53:8Co wcale nie znaczy, ze Jezus nie uzdrawia, wprost przeciwnie, ale nie dlatego, ze zobligowal się automatycznie do tego wieszajac choroby na krzyzu!
Cytuj:
Byłem tam na spotkaniach może cztery razy w życiu plus konferencje chyba dwie, ale nie za pomne tego do końca życia tego co Pan robi wśród nich , to jest Boże . Nie jestem młody ale wiem jedno tam przebywa Pan.
No i coz to za argument? Ja tez jestem stary i zmarnowalem lata na uczestnictwo w charyzmatycznym cyrku, i wiem, ze w przewazajacej wiekszosci jest to inna ewangelia.
Cytuj:
Szukanie złych rzeczy w tym zgromadzeniu i zachęcanie do złego myślenia o Bożych Dzieciach jest nie stosowne i nie na miejscu.
To zalezy od tego na czyim mjejscu, bo na miejscu kazdego wierzacego i czytajacego Slowo Boze – jest to obowiazkiem, dokladnie to: szukanie zlych rzeczy.
Cytuj:
Nie znam nikogo osobiście z tego zgromadzenia po za kilkoma osobami ale te osoby które są w tym miejscu które znam wiem że należą do Pana i nie było by ich tam bez Niego !
Być może. Dlatego powinny to miejsce opuscic.
Cytuj:
Pastor to super Boży Człowiek, uwielbienie extra ( religia płacze) liderzy moc Pana jest nad nimi
Uwielbienie pastora?
Cytuj:
Kiedy ostatni raz tam byłe pozwolono narkomanowi leżeć na spotkaniu byle tylko słuchał Bożego Słowa a kiedy przyszedł moment uwolnienia to on stał i prosił o modlitwę i uwolnienie.
Ja widzialem setki ludzi lezacych plackiem przed „mocnymi” uwalniaczami. Nie spotkalem jeszcze ani jednego uzdrowionego na takich „masowkach”, a mowie to z perspektywy kilkunastu lat obserwacji.
Cytuj:
Zbawienie , uzdrowienie , uwolnienie , miłość , łaska dobroć itp wszystko to jest w tym Kościele.
Tak, to wszystko jest w KOSCIELE, w Ciele Jezusa Chrystusa, którym sa wierzacy w Niego. Nie ma „lokalnie” lepszego kosciola.
Cytuj:
Jezu błogosław spichlerz . Acha zdziwilibyście się że oni korzystają z nauczania braci z których ulica prosta czerpie swe życie tylko oni to wykonują respektują i w to wierzą
Oby skorzystali z nauki takich braci, jak Apostol Pawel, który lezal chory i wyl do Boga o uzdrowienie, a w zamian uslyszal: moja laska ci wystarczy. Ten zrozumial, ze pelna moc wierzacego objawia się w jego slabosci, bo tylko wtedy dostepny jest Bogu caly.