kristina napisał(a):
Tak,odbieram to jako przestrogę.
Ale w Biblii mamy takie przestrogi, więc to żadna osobista rewelacja niestety nie jest:
http://davidwilkersoninpolish.blogspot. ... sanie.htmlChyba, że ktoś Biblii nigdy nie czytał, to i owszem [ale Wilkerson czytał, bo powołuje się na jej fragmenty]. Poparcie tego Psalmem 11:3 to dla mnie trochę za mało jak na tą zachętę do robienia zapasów na 30 dni - jeśli chodzi o to, co niesie Wielki Ucisk.
Wyroki Boga są już od wieków objawione [w Biblii] i są kwestią czasu [Rzym. 1:18-32], bez osobistej pokuty mogą nastąpić tylko [również objawione w Biblii] konsekwencje i jest im wyznaczony CZAS ICH NASTĄPIENIA [2 Tes. 1:6-10].
David Wilkerson napisał(a):
CO MAJĄ ROBIĆ SPRAWIEDLIWI? CO Z LUDEM BOŻYM?
Najpierw podam wam praktyczne słowo, które otrzymałem dla siebie. Zgromadźcie sobie zapasy żywności, środków higienicznych i innych potrzebnych rzeczy na 30 dni.
W obliczu sugerowania nam w Biblii CZASU NASTĄPIENIA ODPŁATY mnie nie pasuje wzywanie do troszczenia się o byt i robienia zapasów żywności i środków higienicznych...
"...gdyż sprawiedliwa to rzecz u Boga odpłacić uciskiem tym, którzy was uciskają,(7) a wam, uciskanym, dać odpocznienie wespół z nami, gdy się objawi Pan Jezus z nieba ze zwiastunami mocy swojej,( 8 ) w ogniu płomienistym, wymierzając karę tym, którzy nie znają Boga, oraz tym, którzy nie są posłuszni ewangelii Pana naszego Jezusa.(9) Poniosą oni karę: zatracenie wieczne, oddalenie od oblicza Pana i od mocy chwały jego,(10) gdy przyjdzie w owym dniu, aby być uwielbionym wśród świętych swoich i podziwianym przez wszystkich, którzy uwierzyli, bo świadectwu naszemu uwierzyliście."[2 Tes. 1:6-10]
Dla mnie to zachęta do wnikliwej weryfikacji tego przesłania, jeżeli ma ono być opisem, przestrogą, czy instrukcją do tego, co mają robić wierzący na początku Wielkiego Ucisku.
"Ilu więc nas jest doskonałych, tak myślmy. A jeśli o czymś inaczej myślicie, i to wam Bóg objawi. Jednak w tym, do czego doszliśmy postępujmy według jednej miary i to samo myślmy"(Flp 3:15-16 Uwspółcześniona BG, wyd. Wrota Nadziei)
Welcome to Elijahnet!"NA WIEKI JHWH SŁOWO TWOJE TRWALE ZASIADŁO W NIEBIOSACH" [interlinia Ps.119:89]