Ani przepraszam, ze tak pozno sie odzywam, no ja tez wszystko wygoglowalam i podam Ci;
ja robie ten chleb;
http://mojewypieki.blox.pl/2009/06/Tatt ... wasie.htmldlatego, ze na niego potrzeba duza ilosc zakwasu, a przy chodowaniu zakwasu, duzo sie wyzuca i zeby nie wyzucac, ja chodowalam caly czas i mialam tego duzo, choc nawet nie byl bardzo djrzaly , wiec dodalam na wszelki wypadek drozdzy, ale dzis upieklam bez drozdzy juz, bo zakwas starszy o kilka dni , a wiec i mocniejszy i chlebek jeszcze lepszy.
Ta stronka jest bardzo fajna, zreszta nie tylko ta, ale ta mi sie najbardziej spodobala, zobacz rozne przepisy ze zdjeciami chlebkow;
http://mojewypieki.blox.pl/strony/Chleby.htmla na samym dole jest przepis na zakwas, ale ja robilam z innego przepisu, gdzie wiele sie mialo marnowac, wiec wyszukaj sobie w google, bo sa rozne.
Jesli chcesz moge Ci podac ten przepis wedlug ktorego ja robiloam zakwas, ale i tak nie trzymalam sie kurczowo przepisu, a zakwas jakos wyszedl i chlebki coraz lepsze , ladniejsze i smaczniejsze, Zakwasu nie trzeba sie bac, choc niektorym niby nie wychodzi, ale jak mi wyszedl to i Tobie wyjdzie.
podziel sie wrazeniami jak bedziesz robic.

Jesli chcesz podam Ci jeszcze inne stronki.