www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Śr cze 18, 2025 2:56 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 575 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz sty 19, 2012 10:22 pm 

Cytuj:
Obłuda to jest poważna sprawa

Zgadzam się, obłuda jest bardzo poważną sprawą, nie mniej poważne jest oskarżanie fałszywe bliźniego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz sty 19, 2012 10:41 pm 

lis napisał(a):
Żydów trzeba miłować pomimo ich grzechów, a zwłaszcza tych Żydów, którzy są w szponach Złego, któremu służą dążąc do lucyferiańskiego NWO. Ci szczególnie potrzebują modlitwy kościoła
No to może byś się zaczął po prostu za nich modlić, zamiast cytować antysemickie teorie spiskowe? Ja nie widzę w Biblii podstaw do oskarżania Żydów o całe zło na ziemi. Do lucyferiańskiego NWO dążą przedstawiciele wielu narodów, a nie wyłącznie Żydzi. Pokaż mi biblijne przesłanki do przekonywania wszystkich, że Żydzi są większymi grzesznikami od pozostałych. Gdzie jest napisane, że rolą Kościoła jest to, co uparcie robisz?

Oczywiście, że Żydzi muszą się nawrócić - tak jak wszyscy inni grzesznicy. Nie zmienia to jednak faktu, że są narodem wybranym i że są umiłowani przez Boga, więc i przez nas powinni być. Nie wiem, czemu ta prosta prawda do Ciebie nie dociera. Jakaż to "miłość" każe ci nazywać "żydostwem" tych, nad którymi Jezus płakał? Jaka "miłość" każe Ci cytować antysemickie wypowiedzi tych, którzy Żydów nienawidzą? Proszę o biblijne umotywowanie takiego postępowania. Albo jego zakończenie.

Bóg kocha Żydów i przyjmie ich, gdy się nawrócą. Dopóki się nie nawrócą, trzeba im głosić Ewangelię i pamiętać o tym, że ich Bóg umiłował i przylgnął do nich sercem tak, jak do żadnego innego narodu [V Mojż. 7:6-7]. Jeśli On ich karci, to będzie również sądził wszystkich, którzy Żydom czynią zło.

"Biada! Chrońcie się na Syjonie, którzy jeszcze mieszkacie u córki babilońskiej, gdyż tak mówi Pan Zastępów, którego chwała mnie posłała, o narodach, które was złupiły, że kto was dotyka, dotyka źrenicy mojego oka. Oto ja podniosę rękę przeciwko nim i staną się łupem własnych niewolników, i poznacie, że posłał mnie Pan Zastępów. Wykrzykuj z radości i wesel się, córko syjońska, bo oto Ja przyjdę i zamieszkam pośród ciebie - mówi Pan. W owym dniu przyłączy się do Pana wiele narodów i będą moim ludem, i zamieszkają wśród ciebie, i poznasz, że Pan Zastępów posłał mnie do ciebie. I weźmie Pan Judę w posiadłość dziedziczną, jako swój dział w ziemi świętej, i znowu obierze Jeruzalem. Niech umilknie przed Panem wszelkie ciało, gdyż Pan już rusza ze swojego miejsca świętego" [Zach. 12:11-17]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 3:59 am 

Pan Lis napisał(a):
Po zakończeniu II wojny światowej amerykańskiemu żydostwu nie tylko udało się zniewolić Niemcy, ale również Wlk Brytanię i cały kontynent europejski.

Żydzi to najsprytniejszy (sztuczny) naród na świecie, inne narody mogą Rotschildom i Morganom tylko buty czyścić, tańczą jak im NWO-Żydzi zagrają!

Pan Lis napisał(a):
Teraz, kiedy amerykańskie NATO (w gruncie rzeczy żydowska machina wojenna) przejęło Libię, a reszta Afryki wkrótce znajdzie się pod żydowskim przywództwem

Wojna w Iraku jest dziełem syjonistycznego reżimu. W wyborach po wiośnie arabskiej zwyciężyły radykalne ugrupowania antyizraelskie tylko dla gry pozorów i żeby oszukać naiwnych, a w rzeczywistości władze Libii, Egiptu i Tunezji są absolutnie kontrolowane przez Żydów. Taka jest prawda.

Pan Lis napisał(a):
Retorycznie, czy Żyd Kapner jest antysemitą stojącym w jednym rzędzie z wrogami Izraela?

Udowodniono w sposób naukowy, że wsród Żydów ze względu na modyfikacje genetyczne NIE MA WARIATÓW I SZALEŃCÓW! Dlatego Żyd Kapner nie jest antysemitą, mówi cała prawdę o najwiekszym oszustwie na swiecie - to Żydzi rządzą NWO.

Pan Lis napisał(a):
Gdy Napoleon otworzył drzwi żydowskim wpływom, przyznając prawa obywatelskie Żydom na początku XIX wieku, a reszta Europy poszła jego śladem, oznaczało to dla nich umożliwienie wytłoczenia swego stempla na całej infrastrukturze zachodniego świata.

Napoleon został zwyciężony przez konspirację żydowską - V kolumnę Żydów. Kto nie wierzy ten jest głupi. Najlepiej byłoby odebrać Żydom obywatelstwo i wsyłać na Madagaskar.

Pan Lis napisał(a):
Ta ”kontrola” ma siedzibę w Waszyngtonie i Nowym Jorku, a dokonuje się poprzez należący do Żydów Bank Rezerw Federalnych i jego służalcze żydowskie banki inwestycyjne.

Amerykański Bank Centralny FED tylko pozornie jest państwowy, za wszystkie sznurki pociągają żydowscy agenci. Żydzi rządzą również Polską! Balcerowicz to jest też Żyd z krwi i kości (i powinien odejść!). Dość władzy Banksterów Żydów!

Pan Lis napisał(a):
A może widzi rzeczy, takimi, jakimi są? Bez lęku ma odwagę mówić, o tym, co wie?

NIE LĘKAJMY SIĘ! Miejmy odwagę mówić Prawdę, przez wielkie "P", o Żydach, ich żydowskiej konspiracji i zażydzaniu swiata! Żydzi to wszy, przypomnijmy stary nazistowski plakat demaskujący Żydów w czasach III Rzeszy!
Obrazek

Ostatnio edytowano Pt sty 20, 2012 4:31 am przez Szukający Sceptyk, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 4:27 am 

Nathanael Kapner napisał(a):
Siła amerykańskiego żydostwa leży w jego solidarności rasowej.

No pewnie. Współczesna antropologia błądzi poddając pojęcie rasy pod wątpliwość, rasy nie tylko istnieją, ale jedną z nich jest ukryta RASA ŻYDOWSKA. Dzielni genetycy nazistowscy nie bali się o tym głośno mówić:
" Żydzi to naprawdę nie ludzie w naszym pojęciu. Powiem inaczej: żydzi, Cyganie i rozmaite Mongoły są w rozumieniu prawdziwej nauki prawie zwierzętami albo niepełnymi ludźmi. Małpa jest także, według Darwina, zaczątkiem człowieka. A jednak do małp strzelamy i futra z nich noszą najinteligentniejsze kobiety. Kochamy psy. Ja również miałem ulubionego wilczura alzackiego, ale gdy się rzucił na mnie i rozdarł spodnie, to go zastrzeliłem, właśnie jak psa, a nie jak człowieka. Nasi biologowie i chirurdzy stwierdzili, że krew i tkanki Żydów są zupełnie inne niż "aryjczyków" ! " (Rozmowy z katem, K. Moczarski)

Ułożyłem na tą okazję piosenkę, śpiewa chórek:
Henry Kubik: Żydzi rządzą światem!
Nathanael Kapner: Podłe NWO! walczmy z nimi!
Pan Lis: Z miłości do Żydów! :D
Henry Kubik: Syjonizm jest groźny dla świata!
Nathanael Kapner: Wyslijmy ich na Madagaskar!
Pan Lis: Z miłości do Żydów! :D
Razem: Precz z NWO! Precz z żydostwem! Precz z NWO! Precz z żydostwem!

EPILOG:
" Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. " Albert Einstein (Żyd, który śmiał wymyślić teorię względności)
" W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić? " Fryderyk Nietzsche (ukryty Żyd, konspirant)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 10:59 am 

Cytuj:
Pokaż mi biblijne przesłanki do przekonywania wszystkich, że Żydzi są większymi grzesznikami od pozostałych

Nie musisz się, aż tak ośmieszać.
Pokaż mi, gdzie napisałem, że Żydzi są większymi grzesznikami od innych.
Jezus i apostołowie nie obawiali się krytykować Żydów za ich grzechy, ale Ty możesz się obawiać, nic mi do tego.

Żydostwo = Jewry to jest normalne słowo zrozumiałe i stosowane na całym świecie. Można tysiącami cytować jego użycie przez samych Żydów, więc stosując twoją metodę dyskusji powtórzę, w którym miejscu Biblia zakazuje stosowania tego terminu.
[Smok: "Proszę o biblijne umotywowanie takiego postępowania. Albo jego zakończenie."]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 11:56 am 

Cytujesz antysemickie gazetki dowodzące, że Żydzi są winni tworzeniu lucyferiańskiego porządku NWO. Czym sam się ośmieszasz i z czym się najwyraźniej zgadzasz, skoro to cytujesz. Skoro to oni są winni takim rzeczom, jakie cytujesz, to są większymi grzesznikami od innych. Jezus i apostołowie krytykowali faryzeuszy i judaizujących, a nie "żydostwo światowe" i żydowską lojalność wzajemną. W tej antysemickiej zaciekłości coś Ci się najwyraźniej pomyliło. Stajesz w jednym szeregu z ludźmi, którzy życzą Żydom jak najgorzej i wklejasz na tym forum jakieś obrzydliwe bzdury. To nie jest zachowanie godne Kościoła, który jest powołany, żeby błogosławić, a nie przeklinać - szczególnie żeby błogosławić Izraelowi.

Jeśli chodzi o słowo "żydostwo", to wystarczy wrzucić w googla i widać, kto go używa i w jakim towarzystwie jesteś. A wszystko oczywiście "z miłości do Żydów". Sorry, ale dla mnie to jest obłuda i postawa niegodna. Z każdym kolejnym postem przekonujesz mnie o tym coraz bardziej, niestety.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 12:07 pm 

SS - nie napinaj się:)
Być może w odróżnieniu od Ciebie, trochę lepiej odróżniam Rodszylda, Schiiffa, Rockefellera, Marksa, Lenina, Stalina, Berię, Trockiego, Darwina, Nitzschego, Bieruta, Bermana, Światło, Romkowskiego, Różańskiego, Urbana i tym podobne kreatury od tysięcy przyzwoitych Żydów z Jezusem z Nazaretu na czele.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 12:08 pm 

Cytuj:
Stajesz w jednym szeregu z ludźmi, którzy życzą Żydom jak najgorzej

Omijasz prawdę, ale to twój problem.
Ja nie życzę Żydom, jak najgorzej, to wytwór twej zaślepionej i oskarżycielskiej wyobraźni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 1:24 pm 

Cytuj:
Cytujesz antysemickie gazetki dowodzące, że Żydzi są winni tworzeniu lucyferiańskiego porządku NWO. Czym sam się ośmieszasz i z czym się najwyraźniej zgadzasz, skoro to cytujesz.

Uznałem, że warto powyższe skomentować oddzielnie.
Po pierwsze, antysemickie są wg Ciebie. Kapner, podejrzewam wyśmiałby Ciebie i tyle.
Po drugie, wielu Żydów jest zaangażowanych w tworzenie lucyferiańskiego NWO, możesz temu zaprzeczać, nic mi do tego. Możesz również zaprzeczać, że liderami rewolucji bolszewickiej w przeważającej większości nie byli Żydzi. Możesz również zaprzeczać, że władza i aparat bezpieczeństwa w PL po II wojnie nie były zdominowane przez Żydów.
Możesz, ale nie zmieni to ani faktów, ani historii. Wiedząc i pisząc powyższe, nie czuję się ani antysemitą, ani wkładającym Bogu palec do oka. Z faktami po prostu nie dyskutujemy, zapomniałeś? Możemy natomiast zastanowić się, co z tą wiedzą zrobić, jak wspierać i miłować Izraela.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 2:09 pm 

Chore teorie spiskowe o "władzy Żydów nad światem" i ich rzekomym opanowaniu światowych mediów nie są żadną prawdą. Ich powtarzanie jest powtarzaniem antysemickich kłamstw. Z punktu widzenia Kościoła nie ma to żadnego znaczenia. Fakty, które tak obficie starasz się podawać, również nie mają żadnego znaczenia jeśli chodzi o stosunek Kościoła do narodu żydowskiego. A poza tym, z teorii cytowanych przez Ciebie wynika, że w czasie Wielkiego Ucisku Żydzi będą eksterminować Żydów za to, że są Żydami. Tego w Biblii nie ma.

Ja z faktami nie dyskutuję - po prostu te fakty nie mają żadnego wpływu na mój stosunek do narodu wybranego. Wiedza czerpana od ludzi chorych na nienawiść do Żydów i podawana jako "prawda" też tego nie zmienia. Twoje "wspieranie i miłowanie Izraela" na razie polega głównie na wklejkach ludzi oskarżających Żydów o rzekome dążenia do panowania nad światem. My mamy postępować według Słowa Bożego, a ja nie znajduję w Twoich tekstach Słowa Bożego. Ani trochę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 3:13 pm 

Cytuj:
Chore teorie spiskowe o "władzy Żydów nad światem" i ich rzekomym opanowaniu światowych mediów nie są żadną prawdą. Ich powtarzanie jest powtarzaniem antysemickich kłamstw.

Nie wierzę, że można być, aż tak naiwnym.
Po prostu nikt nie dominuje nad światem, nikt nie dominuje nad globalnymi mediami, nikt nie dominuje nad światem finansów. Fajne stwierdzenia, bo nie antysemickie?
Nikt nie spiskuje, NWO spadnie z nieba, a antychryst wylęgnie się z jaja żółwia na Galapagos, podróż do Jerozolimy zasponsorują mu Tutsi, którzy zawładnęli globalnym Providentem. Jak widzisz, powtarzanie bzdur, zaprzeczanie faktom, to nic specjalnego, pisałem to całe 17 sekund:)
Mógłbym tu wkleić wypowiedzi samych Żydów, którzy chełpią się panowaniem nad światem mediów, o globalnych finansach nie wspomnę, ale po co, Ty wiesz lepiej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 3:40 pm 

lis napisał(a):
SS - nie napinaj się:)

Formacja SS jest Twoim ideologicznym przodkiem, rozumiem dlaczego tak łatwo ci się wymsknęło:) Mój akronim to oczywiście SzS.
Nie napinam się, lecz świetnie bawię; w przeciwieństwie do Smoka Wawelskiego rozumiem, że próba przekonania Cię za pomocą argumentów jest bezcelowa - do uwierzenia w żydowski spisek żadnego argumentu nie potrzebowałeś.

lis napisał(a):
Być może w odróżnieniu od Ciebie, trochę lepiej odróżniam Rodszylda, Schiiffa, Rockefellera, Marksa, Lenina, Stalina, Berię, Trockiego, Darwina, Nitzschego, Bieruta, Bermana, Światło, Romkowskiego, Różańskiego, Urbana

Mam nadzieję, ze czujesz się Pan dumny jak nigdy dotąd. Węch masz ode mnie lepszy, wszędzie wyczujesz Żyda. Właśnie odkryłeś, że Niemiec F. Nietzsche oraz Anglik Ch. Darwin byli pochodzenia żydowskiego! (tak jak Balcerowicz, a nie mówiłem?) Zapewne jako Żydzi musieli być zamieszani w antyświatowy spisek. Nie proszę Cię o dowody bo po co. Ogladając Seksmisję dowiedziałem się, że "Einstein była kobietą". Poziom argumentacyjny ten sam co Twój.

lis napisał(a):
i tym kreatury od tysięcy przyzwoitych Żydów z Jezusem z Nazaretu na czele.

Kapner napisał nam o żydostwie, a więc całej społeczności amerykańskich żydów, jak możesz sprzeczać się ze swoim autorytetem?! To, że Kapner w sposób absurdalny posługuje się pojęciem "rasy" nie burzy jego wiarygodności w oczach Lisa. Pan Lis jest człowiekiem wielkiej wiary, nie zachwieje jego wiarą podła syjonistyczna propaganda.

Co chciałeś udowodnić cytując Kapnera jako autorytet? Że ludzka głupota nie ma granic? Wcześniej o tym nie wiedziałes? Równie dobrze mogłeś zacytować polskiego chrześcijanina, który z nosem jeszcze lepszym od Twojego zdemaskował agenta NWO na tym forum, agentem jest zielony Gad (Reptilian) czyli Szatan! :P
http://www.ulicaprosta.net/forum/viewtopic.php?t=662

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 3:56 pm 

lis napisał(a):
Mógłbym tu wkleić wypowiedzi samych Żydów, którzy chełpią się panowaniem nad światem mediów, o globalnych finansach nie wspomnę, ale po co, Ty wiesz lepiej.

Mógłbyś wkleić nawet Protokoły Mędrców Syjonu. Podanie źródeł nazistowskich i islamskich też będzie mile widziane. Najlepiej z wypowiedzią wspaniałomyślnie nam panującego prezydenta Ahmadineżada demaskującego amerykańskie kłamstwa o 11 września :)

Zastanawiam się jak to możliwe, że wypowiadasz się publicznie, nie widzisz podobieństwa pomiędzy przeszłymi i teraźniejszymi teoriami spiskowymi, naprawdę nie masz elementarnego poczucia wstydu, Lisie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 7:06 pm 

SzS, no cóż, Nietzsche i Darwin nie pasują w ogóle do bandy żydowskich zbrodniarzy, których pozwoliłem sobie wymienić powyżej, tu masz rację, rozpędziłem się, czytając twoje ironiczne:
"Fryderyk Nietzsche (ukryty Żyd, konspirant)"
Wybaczysz mi łaskawie?
Skoro wspomniałeś pana Balcerowicza [Aaron Bucholtz, agent czołowego wykonawcy NWO - Sorrosa], który uchodzi za guru polskiej ekonomii - nie wiem, czy zgodzisz się, ale jego[?] 'kapitał nie ma narodowości' ani nie było, ani nie jest prawdą objawioną. Jest dokładnie odwrotnie. Tak się składa, że koncerny i banki mają swoich właścicieli i akcjonariuszy, a ci nie są kosmitami, póki co.
Co do ostatniego pytania: "naprawdę nie masz elementarnego poczucia wstydu, Lisie?"
Wstydzę się wielu rzeczy w moim życiu, w tym grzechów i własnej głupoty. Za przebłyski mądrości z góry jestem wdzięczny.
Tobie tego również życzę, wyznawco rozumu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt sty 20, 2012 7:15 pm 

Lisie, jako ostatnimi czasy jedyny Żyd, przejawiający aktywność na forum, zacznę się za Tobą modlić. Jak możesz nie widzieć oczywistych błędów, wypaczeń i szatańskich podszeptów tego co cytujesz. To że ktoś jest Żydem, nie znaczy że nie może być antysemitą. Mam w rodzinie wuja w Gdańsku, który będąc Żydem, hasydem, jest wojującym antysemitą antyizraelskim. To między innymi z powodu świeckości Izraela nie wyjechał, mimo że mu "prawdziwi Polacy" ogolili głowę i brodę swego czasu...

SzS, wspiąłeś się się dziś chyba na wyżynę dowcipu ;), choć mimo wszystko straszny ten humor, ale celny :), cien uśmiechu nawet zagościł na mojej twarzy :)

Lisie, możesz uważać i pisać co chcesz, ale wróć do Słowa i proś Ducha Świętego aby objawił Ci co to znaczy: "uczynki miłości". Bo mówiąc "Żydostwo" po pierwsze generalizujesz, po wtóre, jest z nim podobny problem jak ze słowem "czarnuch", z racji środowiska używającego owego słowa, bardzo często widziałem wiązanki : "Żyd-pedał", "Żyd-kłamca"... nawet słowa "podjudzać" chrześcijaninowi powinno być jakoś nie w smak używać, bo przecież Jeszua Mesjasz też był Żydem.

Ciekawi mnie, jak byś się czuł, gdyby jakiś Polak, napisał artykuł o spisku Polaków, którzy postanowili przejąć kontrolę nad "rynkiem" kradzionych samochodów, narkotyków, kobiet i innych złych spraw... Przecież Polak to napisał, ktoś, dajmy na to, jakiś Niemiec, mógłby argumentować...

K.

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 575 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1