www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest So cze 21, 2025 2:19 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 6:38 pm 

Witaj na forum, Zuzanko. Niech Ci służy. A Dzikiem się nie przejmuj, on tak ma. :D

P.S.
Dziku, Zuzanka nie napisała, że stała się "protestantką". O ile dobrze ją zrozumiałem, jest teraz chrześcijanką i nie przynależy do żadnego "-izmu".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 7:01 pm 

I ja Cię witam cieplutko.Dobrze, że jesteś.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt wrz 25, 2012 3:24 pm 

Witaj, Zuzanko. Oby Ci tu dobrze było i obyś się zbudowała. Rozumiem Twój dystans do izmów i środowisk ... Niech Cię Pan zaprowadzi na swoje (obfite) pastwisko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr wrz 26, 2012 7:09 am 

Miło Cię widzieć, Zuzanko :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr wrz 26, 2012 9:12 am 

Dziękuję wam wszystkim za miłe słowa powitania :D
Mam pewien problem, bo byłam swego czasu przez dłuższy czas w pewnej wspólnocie i ona mi skutecznie obrzydziła samo myślenie o szukaniu czegokolwiek. Ale nie znam w okolicy żadnych chrześcijan i potrzebuję wspólnoty by móc razem wzrastać w wierze, choć nie chcę w sensie formalnym się wpisywać do zborów, bo ci chrześcijanie z którymi mam kontakt mieszkają w innej części kraju i nie widzimy się za często. Mieszkam w Białymstoku. Byłabym bardzo wdzięczna za wszelką pomoc.
Pozdrawiam was serdecznie :D

Ostatnio edytowano Śr wrz 26, 2012 4:26 pm przez zuzanka, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr wrz 26, 2012 4:11 pm 

To jeszcze ja dorzucę swoje przywitanie :) A gdzie mieszkasz, Zuzanko- chociaż tak mniej więcej? Albo jeśli wolisz, to odpowiedz na priv. Pozdrawiam cię serdecznie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz wrz 27, 2012 4:33 pm 

Smok Wawelski napisał(a):
Witaj na forum, Zuzanko. Niech Ci służy. A Dzikiem się nie przejmuj, on tak ma. :D

Przejmować się nie musi, ale zaznaczyć trzeba, że rozbieżności w tym co się wypisuje w internecie, a realem są zazwyczaj spore. Taki król na tronie z berłem w ręku, z rolki papieru toaletowego :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt paź 02, 2012 8:51 pm 

Witam wszystkich serdecznie :)
mam na imię Justyna, pracuję i studiuję :D nawróciłam się na prawdziwą wiarę w Boga dwa miesiące temu. Byłam katoliczką, może nie jakoś super gorliwą w przestrzeganiu wszystkich nakazów Kościoła, ale gotowa bronić go jako tego jedynego prawdziwego.
Teraz poznaję Pana na nowo, a forum ulicy prostej przeglądam jakoś od miesiąca i widzę tu mnóstwo tematów i odpowiedzi, których szukam. :)
Pozdrawiam w imieniu Jezusa Chrystusa :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr paź 03, 2012 1:42 pm 

Witaj i rozgość się. :D

Niech Ci forum służy. Są tutaj byli katolicy, którzy Twoją drogę rozumieją bardzo dobrze. W razie, gdybyś potrzebowała kontaktu z wierzącymi w realu, daj znać na priva - może Ci coś będzie można zaproponować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz lis 29, 2012 2:26 pm 

Hej,
jestem Krystian, mieszkam we Wrocławiu. Za Jezusem postanowiłem iść około 3 lat temu i wtedy też zdecydowałem się na chrzest z wiary. Doświadczyłem też chrztu ogniem i Duchem Świętym, tzn znaczy przeszedłem i przechodzę nadal różne doświadczenia, po których Pan mnie wypala i przemienia z chwały w chwałę i chwała Mu za to :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt sty 08, 2013 3:39 am 

Witam forum ponownie i narazie ozieble. Od wykasowania mojego poprzedniego konta "agnieszkas" nie zagladalam tu, bo sie brzydzilam, zajrzalam dopiero 2 dni temu najpierw do watku "judeofilia w Kosciele" gdzie bylam zbudowana wypowiedziami Smoka, wiec zajrzalam dalej i zauwazylam plotkarski watek Hardiego, ktory wlasnie skomentowalam, bylam wstrzasnieta postawa nie tylko Hardiego, ale wszystkich wypowiadajacych sie w nim, oprocz ariela, wiec postanowilam sie zarejestrowac i skomentowac co niniejszym uczynilam. Jeszcze pewnie cos tam dopisze, choc pewnie szkoda mojego czasu, ale nalezy miec nazieje jak cos sie juz robi, ze nie na marne.

nie pozdrawiam narazie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr sty 09, 2013 6:04 pm 

agnieszkaa napisał(a):
Witam forum ponownie i narazie ozieble. Od wykasowania mojego poprzedniego konta "agnieszkas" nie zagladalam tu, bo sie brzydzilam
:shock:
No to po co "zajrzałaś"? Co za niekonsekwencja. Ja jak się czegoś brzydzę, to trzymam się z dala.
agnieszkaa napisał(a):
zajrzalam dopiero 2 dni temu najpierw do watku "judeofilia w Kosciele" gdzie bylam zbudowana wypowiedziami Smoka, wiec zajrzalam dalej i zauwazylam plotkarski watek Hardiego, ktory wlasnie skomentowalam, bylam wstrzasnieta postawa nie tylko Hardiego, ale wszystkich wypowiadajacych sie w nim, oprocz ariela,

Raz zbudowana, to znów wstrząśnięta , hmmm .... Nie za dużo emocji? Agnieszko, przeczytałam Twoje najnowsze wpisy - są tak naładowane agresją i pełne chaosu, że trudno z nich zbyt wiele rozumieć. To jest forum dyskusyjne, a nie worek treningowy. Wyładowywanie swoich frustracji w tym miejscu jest całkiem nie na miejscu.
agnieszkaa napisał(a):
Jeszcze pewnie cos tam dopisze, choc pewnie szkoda mojego czasu,
Pewnie tak. Szkoda czasu - i chodzi tu o formę oraz Twój agresywny stosunek do dyskutujących. Wystarczą argumenty; niepotrzebna histeria i zacietrzewienie. Nie wiem, może jesteś bardzo młoda, może hormony. Tak czy siak, ucz się od innych - chociażby od Smoka. Można rozmawiać o wszystkim i korygować innych ale rozmowa to nie boks.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz sty 10, 2013 3:35 am 

prosze wskazac tzn. zacytowac choc jeden cytat, gdzie jestem agresywna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz sty 10, 2013 11:07 am 

Agnieszko, przyjrzyj się przed wszystkim swojemu „powitaniu”. Jak myślisz, jaki klimat wprowadzają takie słowa od samego początku, skoro nie próbujesz nawet ukryć swoich emocji? Wyobraź sobie, że ktoś do Ciebie przychodzi do domu i mówi: „nie mogę na ciebie/ na was patrzeć ale przyszłam tu dla twojego/ waszego dobra i teraz cię nauczę”.

No proszę Cię …. :roll:

Cały wątek „Sekta Ararat z Cieszyna” aż kipi. Zobacz sama:
„podejrzliwosc i zakladanie z gory zlych intencji to raczej Wasza forumowa cecha, wiec sadzisz wedlug Was”

„i gdybys byl skory do sluchania i uwaznie sluchal, nie przekrecalbys jego wypowiedzi i moze cos wiecej zrozumial z niej.”

„a toto toto ...  ... to jak to nazwac ?, zal komentowac caly watek (oprocz wypowiedzi ariela) juz od pierwszego postu.”

To wyrwane cytaty, ale nie da się ich zacytować wraz z całymi fragmentami – bo to istny słowotok. Powstałyby podwójne lub poczwórne nawet cytaty. Najlepiej przejrzeć całość.

Do zarzutów „plotkowania i oczerniania” jednoty Ararat ustosunkuję się w wątku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz sty 10, 2013 11:15 am 

Aha, jeszcze jeden kwiatek

„Ja nie unikam pytan, ale Ty nie traktuj mnie jak uczniaka, jesli chcesz byc wielki stan sie sluga wszystkich, a nie inkwizytorem.”

Proponuję, żebyś przeczytała sobie w Nowym Testamencie wszystkie fragmenty dotyczące fałszywych nauczycieli i zobaczyła co apostoł Paweł, Piotr, i Jan mówili i jak się odnosili do takich ludzi. Jeżeli człowiek trzyma się niewzruszenie wzorca, to jest „inkwizytorem”, a jak zgadza się z czymś odmiennym, to wtedy „słucha”. No jasne, to logiczne....

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1