Cześć! Mam na imię jak ten, którego powszechny kościół uważa za pierwszego założyciela kościoła, Piotr. Urodziłem się, wychowałem i mieszkam w Jeleniej Górze. Dziś o moim rodzinnym mieście zrobiło się w kraju głośno, ze względu na stany alarmowe i ostrzegawcze, miasto walczy z wielką wodą. Jak większość w naszym kraju - byłem bardzo oddanym rzymskokatolikiem, mającym za sobą trzy sakramenty (chrzest, komunia, bierzmowanie); i już jako 7-latek nieświadomy niczego „zjadłem” to, co nazywane jest w KrK eucharystycznym Jezusem. Gdy tuż po maturze zmarła moja Mama, odszedłem od tej instytucji, „wszedłem” za to w psychologię i inne bzdury humanistyczne. Ożeniłem się z adwentystką dnia siódmego, koleżanką ze szkolnej ławki podstawówki. Na zaręczynach powiedziałem „Boga nie ma”. Żona wyjechała za pracą do Niemiec, tam poznała kogoś, jesteśmy po rozwodzie. W 1999 r. w Kościele Bożym w Chrystusie poznałem PRAWDĘ, zostałem uwolniony od ducha religijności KrK, oddałem swe życie Jezusowi, narodziłem się z Ducha (Jana 3,5) i zostałem ochrzczony w Duchu Świętym, potwierdziłem swoją wiarę chrztem wodnym. Ze względu na nauczanie - w 2005 odszedłem. Bardzo wtedy się obawiałem, jak to będzie bez ludzi, bez wsparcia człowieka...Szukałem w lokalnym Kościele Zielonoświątkowym, ale tam nie było tego, czego szukałem. I jak to? Tylko Biblia i ja? Paradoks polegał na tym, że poznałem Boże działanie i jeszcze bliżej Jego Słowo, bo wcześniej skupiałem się na działaniach, kazaniach, spotkaniach, grupach modlitewnych, uwielbieniu, Szkółce Niedzielnej jako nauczyciel itd. Obserwując, co się dziś wokół dzieje - dostrzegam jak niewielu jest wierzących, którzy kochają Prawdę, idą na 100% z Bogiem, bez kompromisów. Jest tyle haseł "jezus", a tylko jeden Jezus, którego co dzień odkrywam i dla którego co dzień umieram. Spotykam się w domach z wierzącymi ludźmi, czasem w innych miastach, ale dostrzegam, że stan duchowy jest taki jakiś letni. Ktoś mi powiedział, że dzisiejszy Kościół nie jest godny prześladowania. I chyba miał rację.
Ostatnio edytowano Wt cze 04, 2013 8:38 pm przez Samuel, łącznie edytowano 1 raz
|