Witaj Adamie. Ja jako ranny ptaszek, który spać nie może, bo szkoda mi czasu, mam ten zaszczyt, że przywitam Cię na ogólnym jako pierwszy

Tak więc witam Cię serdecznie chłopie na naszym forum.
Tak z ciekawości się zapytam: Jak znalazłeś to forum? Co spowodowało, że akurat tu zechciałeś się zarejestrować?
Cytuj:
Myślałem że jestem osobą zbawioną jednak ostatnio po przesłuchaniu pewnego kazania zdałem sobie sprawę że to wszystko było w emocjach,
Zdradź nam tajemnicę, co to było za kazanie, że poruszyło Cię na tyle do tego stopnia, że złożyło Cię w pół przed Panem i otworzyło oczy szerzej.
Cytuj:
Jestem człowiekiem młodym i głupim.
Za to szczerym i samokrytycznym, a to już dobry start przed Bogiem.
Cytuj:
ja chciałbym skorzystać z tego daru łaski ale jestem człowiekiem słabym. Nie wiem jak to się stało ale zrozumiałem że wszystko to stworzył Bóg, że cała Biblia jest Księgą natchnioną i wszystko co am jest napisane to prawda i się strasznie czuję grzesząc.
Już skorzystałeś z daru łaski. Pan Jezus dał Ci się poznać. Duch Święty Cię dotknął stąd wiesz, że Biblia, to księga natchniona, a wszystko w Niej, to prawda przez duże "P".
Twoje poczucie grzechu, wyrzuty sumienia, to kolejny dowód na to, że miałeś ten zaszczyt poznać Boga. To obecność Ducha Św. mówi nam co i jak w naszym życiu. Informuje nas w jakim stanie się znajdujemy. To wielki dar od Boga, łaska i miłosierdzie z Jego strony, że ma ochotę nami się interesować i informować nas o naszym obecnym stanie duchowym. Co z tym wszystkim zrobimy, to już inna sprawa ale widzę, że jakieś kroki czynisz - chociażby przybycie tu na forum w poszukiwaniu odpowiedzi czy społeczności.
Cytuj:
Mam masę pytań, sam nie wiem czy dobrze robię tutaj to pisząc czy nie zaśmiecam tego forum.
Dobrze robisz pisząc tu. Zanim założysz jakiś wątek, to przejrzyj wpierw forum i sprawdź czy już gdzieś nie jest to omawiane, a wtedy będziesz mógł się tam włączyć do dyskusji (taka moja przyjacielska rada)
Cóż mogę na koniec jeszcze dodać przyjacielu.
Witam Cię serdecznie w imieniu Jezusa Chrystusa. Prostak