www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pt cze 20, 2025 10:02 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz gru 11, 2014 7:23 pm 

chwała Bogu,Arrow!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 9:05 am 

Witam wszystkich forumowiczów Ulicy Prostej po dość długiej nieobecności. Widzę, że dzieje się na forum wiele ciekawych dyskusji. I to cieszy. Krótko mówiąc, dobrze być z powrotem (na forum oczywiscie) :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 2:09 pm 

Jeśli mogę zapytać Erneście, cóż się stało, że tak długo Cię nie było ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 2:28 pm 

Zapytać możesz :D

Sprawy dnia codziennego: nowa praca, która pochłania mnóstwo mojego czasu (razem z dojazdem jestem w sumie 13 godzin poza domem), a po pracy inne ważne sprawy (dzieci i rodzina, kościół itp)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 4:22 pm 

O, jak miło że wpadłeś, Erneście. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So gru 27, 2014 8:13 pm 

Witam.

Jestem Grzegorz. Mam 27 lat. Nawrócony od 2007 roku. Należę do małego kościoła o charakterze domowym na południu Polski. Jestem trochę zaniepokojony nowymi trendami w chrześcijaństwie i chciałbym o nich móc podyskutować z ludźmi, którzy nie boją się zadawać pytań i poszukiwać prawdy nawet jeśli oznaczało by to krytykę nauczania wielkich "mężów bożych".

Pozdrawiam.

"Wtedy Szadrach, Meszach i Abed-Nego odpowiedzieli królowi Nebukadnesarowi: My nie mamy potrzeby odpowiadać ci na to. Jeżeli nasz Bóg, któremu służymy, może nas wyratować, wyratuje nas z rozpalonego pieca ognistego i z twojej ręki, o królu. A jeżeli nie, niech ci będzie wiadome, o królu, że twojego boga nie czcimy i złotemu posągowi, który wzniosłeś, pokłonu nie oddamy."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So gru 27, 2014 11:33 pm 

Witaj Grzegorz w imieniu naszego Pana Jezusa,w którym mamy wszystkie skarby.
Co do krytyki “mężów Bożych” to niech dobry Bóg doda Ci wiele miłości,łagodności i mądrości, tego Ci życze z serca.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: N gru 28, 2014 11:47 am 

Pax vobiscum napisał(a):
Co do krytyki “mężów Bożych” to niech dobry Bóg doda Ci wiele miłości,łagodności i mądrości, tego Ci życze z serca.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Dziękuję. Na pewno się przyda.
Nie chodziło mi o krytykę samych "mężów Bożych" ale ich nauczania. W zasadzie, żeby być jeszcze bardziej elegancki napiszę, że nie chodzi nawet o krytykę, ale rozsądzanie "czy tak się rzeczy mają".

Pozdrawiam.

"Wtedy Szadrach, Meszach i Abed-Nego odpowiedzieli królowi Nebukadnesarowi: My nie mamy potrzeby odpowiadać ci na to. Jeżeli nasz Bóg, któremu służymy, może nas wyratować, wyratuje nas z rozpalonego pieca ognistego i z twojej ręki, o królu. A jeżeli nie, niech ci będzie wiadome, o królu, że twojego boga nie czcimy i złotemu posągowi, który wzniosłeś, pokłonu nie oddamy."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: N gru 28, 2014 2:50 pm 

Tak, to bardzo ważne abyśmy sprawdzali z Biblią wszystkie nauczania.
Zaczęcam Cię do pisania i ciesze się, że dołączyłeś :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: N sty 04, 2015 1:21 am 

witam
Od dawna odwiedzam Ulicę Prostą, na forum (czynnie) - pierwszy raz. Mam 44 lata, narodziłem się z Ducha i wody 20 lat temu. Jestem żonaty (moja żonka również jest osobą nowonarodzoną) wychowujemy siedmioro dzieci. Obecnie nie należymy do żadnego zboru, spotykamy się w domu w niewielkiej grupie do, której nieregularnie dołączają także Bracia i Siostry, których poznaliśmy przez Ulicę Prostą. Na mojej drodze przebytej z Jezusem było kilka wspólnot z których musiałem odchodzić z powodów, które uznaję w sumieniu za biblijne. We wspólnotach w których byliśmy pojawiły się "błogosławieństwa z Toronto", nauki zaprzeczające Trójjedyności Boga, itp. Dzisiaj, po latach doświadczeń i popełnianiu błędów podczas "wędrówki '' za Panem mogę powiedzieć , że nigdy nie zawiodłem się na Nim i jego Słowie, które jest jedynym fundamentem i ''instrukcją życia'', którą staramy stosować się w życiu.
Pozdrawiam Wszystkich w Imieniu Pana Jezusa
Wywołany

Ostatnio edytowano Pn sty 12, 2015 11:37 pm przez wywołany, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: N sty 04, 2015 8:54 am 

Witam Cię serdecznie. Pozdrawiam Ciebie oraz całą Twoją rodzinę w imieniu Pana Jezusa

Albowiem przyjdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swoich upodobań nazbierają sobie nauczycieli, żądni tego, co ucho łechce, i odwrócą ucho od prawdy, a zwrócą się ku baśniom. Ale ty bądź czujny we wszystkim, cierp, wykonuj pracę ewangelisty, pełnij rzetelnie służbę swoją.
2Tym. 4, 3-5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: N sty 04, 2015 11:45 am 

wywołany napisał(a):
Dzisiaj, po latach doświadczeń i popełnianiu błędów podczas "wędrówki '' za Panem mogę powiedzieć , że nigdy nie zawiodłem sie na Nim i jego Słowu, które jest jedynym fundamentem i ''instrukcją życia'', którą staramy stosować się w życiu.

Bardzo budujące dla takiej świeżynki jak ja :)
Witam i pozdrawiam w imieniu naszego Pana!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt sty 06, 2015 7:23 pm 

Witam cię również, miło cię tu widzieć :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt sty 06, 2015 8:37 pm 

Witaj, Bracie Wywołany:)))

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt sty 06, 2015 8:47 pm 

Mama Muminka napisał(a):
Witaj Wielki Lwie :) ( sądząc po zdjęciu, to nie taki groźny, jak wielkie lwy :wink:)

Witaj Grain Trader!

Bardzo budujące świadectwo Bożego działania w Twoim życiu. Mnie osobiście bardzo cieszy to, że rozumiesz czym jest prawdziwe oddzielenie od świata, bo obecnie wielu chrześcijan całkiem sobie świat "obłaskawiło".
Cytuj:
Często jak się komuś mówi na przykład o konieczności odrzucenia muzyki, która jest nośnikiem duchowości przeciwnej Bogu, to od razu w takiej osobie podnosi się bunt. Tym bardziej raduje Twoja konsekwencja w decyzjach dla Pana. Mam nadzieję, że teraz nie przerzucisz się na "chrześcijańskiego" rocka.
Niech Cię Bóg prowadzi.

Mamo Muminka:) niestety jak się mówi o muzyce ludziom, zamykają uszy. A pojęcie "chrześcijańskiego rocka" jest mi obce:D, nawet mojego byłego perkusistę, który czynnie udziela się w zespole Gospelowym w jednym zborze baptystycznym, nie udało mi się o tym przekonać:) Mnie również budują Twoje wpisy. Pozdrawiam w Panu.

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1