www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pt cze 20, 2025 5:15 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lut 26, 2015 6:58 am 

Witam Cię serdecznie bracie Kacperku. Pozdrawiam w imieniu Jezusa Chrystusa

Albowiem przyjdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swoich upodobań nazbierają sobie nauczycieli, żądni tego, co ucho łechce, i odwrócą ucho od prawdy, a zwrócą się ku baśniom. Ale ty bądź czujny we wszystkim, cierp, wykonuj pracę ewangelisty, pełnij rzetelnie służbę swoją.
2Tym. 4, 3-5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz lut 26, 2015 7:09 am 

Serdecznie Cię witam i bardzo się cieszę...Twoja historia jest niesamowita. Dziękuję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 04, 2015 8:47 pm 

Witam serdecznie,

Zjawiłem się na tym forum ponieważ lubię rozmawiać na różne tematy związane z chrześcijaństwem. Uwierzyłem w Ewangelię na studiach i przez parę lat byłem w Odnowie w Duchu św. W ubiegłym roku zacząłem chodzić do Kościoła Wolnych Chrześcijan oraz ochrzciłem się. Lubię moją społeczność.

Pozdrawiam
Robert

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn mar 16, 2015 3:12 pm 

Witam,
Mam na imię Mirek. Jestem nowonarodzonym od dwudziestu lat. Żona , 2 dzieci. Denominacja, KZ.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn mar 16, 2015 7:19 pm 

Witam wszystkich. Mam na imię Ewa. W tym roku kończę 20 lat. Więc jestem bardzo młodą osóbką. Nowo narodziłam się w listopadzie, zeszłego roku. Moje nawracanie trwało około 2 lata. Podoba mi się, że na forum walczycie z herezjami. Odwracam się od tego świata, zapieram siebie i staram się nieść krzyż(nie jest łatwo, czasem jest bardzo trudno) Ale warto, nawet nie ma słów by opisać, jak warto. Pragnę spędzić wieczność z Trójjedynym Bogiem i życzę wam też tego. Musimy wytrwać :wink: Pozdrawiam.

On zaś odpowiedział: Błogosławieni są raczej ci, którzy słuchają słowa Bożego i strzegą go. - Ewangelia Łukasza 11:28

Ostatnio edytowano Pn mar 16, 2015 9:16 pm przez Ewa95, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn mar 16, 2015 8:34 pm 

Witaj Mirku i Ewo. Fajnie że na UP jest coraz więcej osób narodzonych na nowo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn mar 16, 2015 10:43 pm 

Witajcie, nowi :D

Rozgośćcie się wygodnie. Czujcie się wśród nas dobrze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt mar 17, 2015 9:35 am 

Smok Wawelski napisał(a):
Witajcie, nowi :D
Ja bym przywitał: witajcie nowi i dawni użytkownicy! Wik jest jednym z pierwszych użytkowników na tym forum - od kwietnia 2005 :shock:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt mar 17, 2015 12:00 pm 

Off, ale Ty masz refleks! :shock: Oczywiście, masz rację. Wik jest starym użytkownikiem, choć przedstawił się chyba dopiero teraz. Ale wcześniej nie było wątku przeznaczonego w tym celu. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 18, 2015 11:10 pm 

Witajcie,
Cieszę się, że mogłem dołączyć do forum. Nie jestem jeszcze nowo narodzonym chrześcijaninem, ale chciałbym bardzo aby się to dokonało. Moją aktualną sytuację duchową określiłbym jako gdzieś pomiędzy katolicyzmem a ewangelicznym chrześcijaństwem. Przez ponad dziesięć lat byłem we wspólnocie wywodzącej się z katolickiego ruchu odnowy. Żona z dziećmi nadal tam są, ja odpadłem i czuję się trochę jak odstępca :( . O ile rozumowe odrzucenie dogmatów tej religii przyszło mi stosunkowo łatwo, to sercem chyba jednak nadal tam tkwię i w chwili obecnej nie czuję się na siłach by podjąć jakieś radykalne działanie. Brak mi pewności, że jestem na właściwej drodze ale mam nadzieję, że to się zmieni.
Na razie przeglądam sobie różne wątki i może raz na jakiś czas odważę się o coś spytać :) .
Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 19, 2015 12:29 am 

Witajcie nowi,

Witaj Kley-zemer, cieszę się, że nas odwiedziłeś, niech forum Ci służy :)
Kieruj się tym co powiedział Bóg w swoim Słowie a wtedy będziesz stał dwoma nogami na skale.
Wiara jest ze słuchania a słuchanie przez Słowo Chrystusowe [Rzym 10:17]
Życzę Ci odwagi w zadawaniu pytań na forum i przede wszystkim pójścia za Panem Jezusem, który umarł za nasze grzechy, zmartwychwstał i wzywa każdego do siebie.

Będę się modlił o Ciebie, o odwagę, lecz decyzję pójścia za Panem będziesz musiał podjąć sam.
Pozdrawiam Cię, niech łaska Pana Jezusa będzie z tobą.

“Bliski jest Pan wszystkim, którzy go wzywają, wszystkim, którzy go wzywają w prawdzie.” [Psalm 145:18]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 19, 2015 11:09 am 

Witaj Kley,

Pan Jezus powiedział, że nie odrzuci precz tego, kto do Niego przychodzi [Jan 6:37] i wzywa każdego, żeby do Niego przyszedł:

"Pójdźcie do mnie wszyscy, którzy jesteście spracowani i obciążeni, a Ja wam dam ukojenie" [Mat. 11:28]

"A ten, kto pragnie, niech przychodzi, a kto chce, niech darmo weźmie wodę żywota" [Obj. 22:17]

Jeśli masz pragnienie, dostaniesz. Decyzja o przyjściu do Pana i wypiciu wody zależy od Ciebie. Walka wewnętrzna to normalna rzecz, bo trzeba obliczyć koszty. Ale z drugiej strony, koszty nieprzyjścia są nieporównanie większe i o tym Słowo Boże lojalnie uprzedza. Wielu z nas tutaj wie, przez co przechodzisz (niektórzy z nas byli również w Odnowie charyzmatycznej). Będziemy się o Ciebie modlić i w pewnym sensie "kibicować", a jeśli będzie można w jakikolwiek sposób pomóc, pomożemy.

Pozdrawiam,
Wawelski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 19, 2015 11:19 am 

Shalom kley-zemer!

"Pókim był dziecięciem, mówiłem jako dziecię, rozumiałem jako dziecię, rozmyślałem jako dziecię; lecz gdym się stał mężem, zaniechałem rzeczy dziecinnych." 1 Kor. 13:11

"I powiedział do wszystkich: Jeśli kto chce pójść za mną, niechaj się zaprze samego siebie i bierze krzyż swój na siebie codziennie, i naśladuje mnie." Łuk. 9:23

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 19, 2015 6:59 pm 

Witajcie wszyscy.
Mam nadzieję poszerzyć poznanie Biblii i poznać innych Sióstr i Braci na bliskie nam sprawy.
Ewangelicznie wierzącą jestem ponad 10 lat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt mar 20, 2015 11:50 pm 

witaj Klay-zemer
Moja droga do Jezusa także otarła się o Odnowę w KRK, byłem tam znacznie krócej niż Ty. Ale wiem, że chcąc iść Drogą , którą jest Jezus Chrystus musisz o tamtej drodze zapomnieć.Pamiętaj, że ,,Dziś, jeśli głos Jego usłyszysz,nie zatwardzaj serca swego'' (Hebr.4.7).Życzę Ci abyś jak najszybciej doświadczył tego o czym mówi 3 rozdział Ewangelii Jana - nowonarodzenia.
Pozdrawiam Cię w Imieniu Jezusa Chrystusa

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 673 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1