szelka napisał(a):
Michael, szary melanż to nazwa koloru, w całości

Melanż oznacza, że szarość nie ma jednolitej faktury, jeżeli tak bardzo chcesz analizować ten fakt.
Dzięki, za informację, nie znałem takiego znaczenia tego słowa. Człowiek całe życie się uczy

szelka napisał(a):
.A o czym ty pomyślałeś, że jesteś taki zaniepokojony?
Mi melanż kojarzy się tylko z libacją alkoholową (teraz już nie tylko). A gdy zobaczyłem ten nick to przypomniała mi się pewna historia.
Otóż kiedy się nawracałem, działo się to przez działalność internetową pewnego człowieka, który skontaktował mnie z wierzącym w moim mieście. Kiedy się z nim spotkałem, zaprowadził mnie na grupkę domową na której się nawróciłem. Ogólnie z Piotrkiem (bo tak miał na imię) porozumiewałem się przez komunikator GG, i pewnego dnia zobaczyłem u niego w opisie takie słowa: "Ktoś jakiś melanż? info na priv?". Pamiętam, że wtedy się zdziwiłem, że wierzący człowiek takie opisy zamieszcza. Niestety z obfitości serca mówią usta (w tym przypadku GG) i za jakiś czas człowiek ten bardziej ukochał świat niż Boga.
Więc kiedy zobaczyłem taki nick przypomniała mi się ta historia, a jako, że doświadczenie nauczyło mnie, że nie można tak szybko wydawać wyroków (w tym przypadku , że melanż oznacza słowo z którym mi się kojarzy) zapytałem o znaczenie tego nicku.