north napisał(a):
Nie jestem pewien czy chip rfid będzie znamieniem bestii, wg mnie to będzie bardziej zaawansowane urządzenie, które owszem będzie się komunikować, ale też będzie miało komputer wspomagający np. obliczenia,analizę obrazu, pamięć, siłę fizyczną itd, taka technologia już raczkuje i takie rzeczy będą budzić pożądanie. Z tym że podkreślam to moja hipoteza , niekoniecznie słuszna. Identyfikacja tożsamości to tylko dodatek. Na pewno będzie oprócz identyfikacji lokalizacja człowieka, a kto wie może i sterowanie (obezwladnianie). Wdrożenie takiej technologii to kwestia może dziesięciu lat. Ot takie przemyślenia człowieka z branży...
Czy czipy to znak bestii tego nie wiemy na 100%, ale wiele wskazuje na to, że może tak być.
Objawienie Jana 13:16,17 "On też sprawia, że że wszyscy, mali i wielcy, ubodzy i bogaci, wolni i niewolnicy otrzymują znamię na swojej prawej ręce albo na swoim czole. I że nikt nie może kupować ani sprzedawać, jeżeli nie ma znamienia..."
Naukowcy doszli do wniosku, że najlepsze miejsce do zaczipowania to ręka lub czoło. No i wiemy, że bez czipa za jakiś czas nic nie będziemy w stanie kupić. Zgadza się to ze słowami zapisanymi w objawieniu.