www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest So cze 21, 2025 6:50 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 524 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr wrz 30, 2015 9:37 pm 

Rosja rozpoczęła "świętą wojnę" w Syrii: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-rozpoczela-bombardowania-w-syrii-ich-cel-nie-jest-jasny/8ptt2e

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr paź 07, 2015 9:31 pm 

Rosja coraz śmielej sobie poczyna nad terytorium Turcji.
Konflikt wisi na włosku, tureckie MSZ poinformowało , że kolejne naruszenie przestrzeni powietrznej zakończy się zestrzeleniem, nawet ptaka:]

http://niezalezna.pl/71657-turcja-bedzi ... c.facebook

ciekawy komentarz jednego czytelników. Co o tym sądzicie?:

Wygląda to groźnie. Dlaczego jednak jeszcze możemy spać spokojnie? Przypomnę tu fragment starożytnej wizji: "I powróci [król północy] do ziemi swej z dobrami ruchomymi wielkimi [1945. Ten szczegół wskazywał, że Hitler zaatakuje także ZSRR i będzie walczył aż do gorzkiego końca. Na początku nic nie wskazywało na takie zakończenie wojny], a serce jego przeciw przymierzu świętemu [wrogość wobec chrześcijan], i będzie działał [oznacza to aktywność na arenie międzynarodowej], i zawróci do ziemi swej [1991-1993. Rozpad ZSRR i Układu Warszawskiego, wojska rosyjskie powróciły do kraju]. W czasie wyznaczonym powróci z powrotem [powrót Rosji w tym kontekście oznacza także rozpad UE i NATO. Wtedy wiele krajów z dawnego bloku wschodniego opuści amerykańską strefę wpływów i powróci pod skrzydła Rosji]. I [król północy] wkroczy na południe [to może być Gruzja], ale nie będzie jak wcześniej [2008 - Gruzja], lub jak później [teraz - Ukraina. Tu także sukces i brak reakcji militarnej ze strony Zachodu], gdyż ruszą przeciw niemu mieszkańcy wybrzeży Kittim [Amerykanie, na początku bez Brytyjczyków] i będzie utrapiony [to oznacza tu załamanie nerwowe] i zawróci" (Daniela 11:28-30a).

Według tego scenariusza późniejsze, trzecie wejście na południe zakończy się konfrontacją militarną z USA i globalną wojną jądrową (Objawienie 6:4). "Powstanie naród przeciwko narodowi", podobnie jak w 2008, a potem "królestwo przeciwko królestwu". Nie będzie to koniec świata, lecz jak stwierdził Jezus - "początek bólów porodowych" (Mateusza 24:7,8).

Mam nadzieję, że nie stanie się to za prezydentury Obamy. Nieprzypadkowo to właśnie on (a nie McCain) jest obecnie prezydentem Stanów Zjednoczonych. Obama jest człowiekiem rozsądnym i nie ulega presji szaleńców. Bóg w ten sposób zabezpieczył nas przed przedwczesną wojną światową (por. Jeremiasza 1:12; Rzymian 13:1).

W roku 1882 Wielka Brytania rozciągnęła wpływy na Egipt i przejęła rolę "króla południa". Mniej więcej w tym samym czasie Rosja zajęła pozycję "króla północy", rozciągając wpływy na terytoria, które wcześniej należały do Seleukosa I (Daniela 11:27).

Wszystkie szczegóły tej wizji wypełniają się od czasów starożytnej Persji w porządku chronologicznym. Wizja ta jest różnie komentowana. Jak widać, zawiera wiele szczegółów, dlatego osoba wnikliwa jest w stanie dostrzec każdy błąd, lub sofistykę (Daniela 12:10).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz paź 08, 2015 9:54 am 

No nieeee :roll:

W ten sposób można sobie każde proroctwo dopasować pod każdy nagłówek z gazety. Wielka Brytania przejęła rolę "króla południa"? Obama jest człowiekiem rozsądnym? "Król północy" przeciw przymierzu świętemu czyli przeciw chrześcijaństwu? Co to za dyrdymały?

GT, obniżasz poziom wklejając takie rzeczy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz paź 08, 2015 12:50 pm 

Hahaha :-D to że wklejam nie oznacza, że to łykam :-D, gdyż jak zawsze czekam na twój komentarz B-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz paź 15, 2015 8:55 pm 

To żeby nie było, ciekawostka ze świata przyrody:)))

Dokument o azjatyckich szerszeniach gigantach , zwanych Vespa Mandarinia. W 2013 w samych Chinach zginęły od ukąszeń 42 osoby a ponad 1500 było poważnie rannych. Neurotoksyna upośledza czerwone krwinki, doprowadza do martwicy tkanek. Mu Conghui zbierała proso na polu, gdy została zaatakowana przez szerszenie, miała 13 dializ krwi, by oczyścić ją z toksyn i 200 szwów. Niestety doznała całkowitego paraliżu nóg. Potem jeden szerszeń przedostał się prawdopodobnie w kontenerze statku do Europy i tak zaczęły się przypadki ataków owadów we Francji, gdzie również było kilka przypadków śmiertelnych. Owady mają wielkość od 3,5 do prawie 4cm, a królowe nawet 5cm. Są tak wściekłe, że potrafią gonić za człowiekiem opędzającym się od nich nawet przez 200 metrów. Obecnie są spotykane w Europie. Oglądając to, nasunęło mi się na myśl co by było gorsze, atak szarańczy jak w Egipcie czy tych szerszeni. Brrr....nawet nie chcę sobie tego wyobrażać.

http://edition.cnn.com/2013/10/03/world ... ack-china/

film niestety bez lektora, ale w ustawieniach można od bidy wybrać automatycznego tłumacza i wybrać język polski:)

https://www.youtube.com/watch?v=SWjKdYHG7Os

EDIT
: w USA też już widziano w ponad 20 stanach od Kalifornii po Nowy Jork

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt paź 16, 2015 4:48 pm 

Nie wiem czy to prawda, ale zastanawiające :
http://www.fronda.pl/a/spowiedz-interne ... 48447.html
Człowiek przyznał się, że za pisanie negatywnych komentarzy n/t " ... Smoleńsk, przeciwnicy gender, kościół itd. Wszystko, co kojarzyło się z "ciemnogrodem" ...." dostawał pieniądze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So paź 17, 2015 12:21 pm 

GrainTrader napisał(a):
Cytuj:
Owady mają wielkość od 3,5 do prawie 4cm, a królowe nawet 5cm.

Jeden brat zwrócił mi uwagę, że szerszenie normalnie mają wielkość 5-6cm. I to by się zgadzało, bo takie okazy latały mi na ogrodzie :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So paź 17, 2015 2:28 pm 

Cytuj:
Jeden brat zwrócił mi uwagę, że szerszenie normalnie mają wielkość 5-6cm. I to by się zgadzało, bo takie okazy latały mi na ogrodzie :-)

GrainTrader, nie bądź w gorącej wodzie kompany :) Wystarczy wpisać w googlach szukaną informację.

Szerszenie azjatyckie są największe (3.5cm – 5.5cm) https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_giant_hornet

Europejskie są mniejsze (2.5-3.5cm) https://en.wikipedia.org/wiki/European_hornet

Cytuj:
GrainTrader: Oglądając to, nasunęło mi się na myśl co by było gorsze, atak szarańczy jak w Egipcie czy tych szerszeni.

Ażeby nie uciekać za bardzo tylko w świat przyrody, w Biblii czytamy, że podczas wylania gniewu będzie taki czas gdy jakiś dziwny rodzaj „szarańczy” będzie dręczyć przez 5 miesięcy ludzi nie opatrzonych pieczęcią Bożą. Ból przez nie wywołany jest przyrównany do ukłucia skorpiona. W owe dni ludzie będą szukać śmierci ale jej nie znajdą. [Obj 9:1-11]

Zdecydowanie te "szarańcze" będą groźniejsze od szerszeni azjatyckich

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: N paź 18, 2015 8:06 pm 

Pax vobiscum napisał(a):
Cytuj:

GrainTrader, nie bądź w gorącej wodzie kompany :) Wystarczy wpisać w googlach szukaną informację.

Szerszenie azjatyckie są największe (3.5cm – 5.5cm) https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_giant_hornet

Europejskie są mniejsze (2.5-3.5cm) https://en.wikipedia.org/wiki/European_hornet

Pax :))) wziąłem specjalnie linijkę i odmierzyłem 3,5cm oraz 5cm i powiem tak:) 2,5-3,5cm to ma "dobrze wypasiona" osa:D to co latało mi po ogródku miało spokojnie pod 5 cm i było jak "bombowiec":D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 4:36 pm 

Film o gender, zrobiony z katolicko-narodowej perspektywy ( da się to oddzielić od istoty problemu, myślę, że ewangelicznie wierzący nie będą mieli z tym problemu). Po 28 min. nie ma co oglądać, ale wcześniej jest pare informacji, które warto znać.
https://www.youtube.com/watch?v=zqtrHAXUIS0

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt paź 27, 2015 6:50 pm 

Podobno
"Naukowcy opracowali technologię, która przy użyciu impulsu magnetycznego do mózgu „uwalnia” ludzi od wiary w Boga. Bezinwazyjna praktyka pozwala stymulować mózg i czasowo stłumić ludzkie myśli dotyczące Boga czy patriotyzmu. Naukowcy używając metalowej cewki stworzyli silne pole magnetyczne wokół przyśrodkowej kory czołowej mózgu, która jest aktywna w przypadku zagrożenia oraz stymuluje ludzkie przekonania i poglądy.''

Źródło:
http://scan.oxfordjournals.org/content/ ... 7.abstract

http://www.independent.co.uk/news/scien ... 95291.html

http://www.telegraph.co.uk/news/religio ... gnets.html

Ja jakoś w to nie wierze. Tylko człowiek może zniszczyć wiarę, trwając w grzechu.

J 10,27-30

"Moje owce słuchają mego głosu, a Ja znam je. Idą one za Mną i Ja daję im życie wieczne. Nie zginą one na wieki i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki. Ojciec mój, który Mi je dał, jest większy od wszystkich. I nikt nie może ich wyrwać z ręki mego Ojca. Ja i Ojciec jedno jesteśmy."

On zaś odpowiedział: Błogosławieni są raczej ci, którzy słuchają słowa Bożego i strzegą go. - Ewangelia Łukasza 11:28

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt paź 27, 2015 7:08 pm 

Ewa95 napisał(a):
Podobno
"Naukowcy opracowali technologię, która przy użyciu impulsu magnetycznego do mózgu „uwalnia” ludzi od wiary w Boga. Bezinwazyjna praktyka pozwala stymulować mózg i czasowo stłumić ludzkie myśli dotyczące Boga czy patriotyzmu. Naukowcy używając metalowej cewki stworzyli silne pole magnetyczne wokół przyśrodkowej kory czołowej mózgu, która jest aktywna w przypadku zagrożenia oraz stymuluje ludzkie przekonania i poglądy.''
Zauważ, że tutaj chodzi o przekonania i poglądy natury intelektualnej, a nie o nowe narodzenie z Ducha, którego naukowcy nie pojmują i dlatego zniszczyć nie mogą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt paź 27, 2015 7:29 pm 

Dziękuje za wyjaśnienie Smoku.

On zaś odpowiedział: Błogosławieni są raczej ci, którzy słuchają słowa Bożego i strzegą go. - Ewangelia Łukasza 11:28

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt paź 27, 2015 10:07 pm 

Smok Wawelski napisał(a):
Ewa95 napisał(a):
Podobno
Zauważ, że tutaj chodzi o przekonania i poglądy natury intelektualnej, a nie o nowe narodzenie z Ducha, którego naukowcy nie pojmują i dlatego zniszczyć nie mogą.
Ok. Ducha i nowego narodzenia nie będą w stanie kontrolować, ale czy nie mogą kontrolować naszego umysłu ? Duch przejawia się przez nas, nasze zachowanie (postawę), wypowiadane słowa itp. Może nasze zachowania będą w stanie kontrolować, albo przynajmniej wpływać na nie ?
Zastanawiam się, czy na pewno nie będzie to mieć wpływu na ludzi nowonarodzonych ? Ale to taka luźna uwaga, bez względu na wszystko mamy pokładać ufność w Panu Jezusie :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt paź 27, 2015 10:50 pm 

Kontrolować nie, silne , zmienne pole magnetyczne zakłóci pracę mózgu (prawo maxwella),może go nawet uszkodzić. Ale nie jest w stanie kreować określonych myśli. Poza tym po takim strzale możesz "nie wierzyć" w cokolwiek,nawet w to jak się nazywasz ;). Nie ma się czego obawiać,nawet jeżeli ktoś chciałby Ci zrobić takiego psikusa (a w zasadzie krzywdę) to potężny ból głowy i zawroty na pewno zwrócą Twoją uwagę. Poza tym wierzę że jakby chciał mi to ktoś zrobić przemocą to albo nie zadziała to na mnie, albo na skutek impulsów elektrycznych i temperatury w mózgu odejdę do Pana. Kolejne ludzkie i rzekomo naukowe brednie. ..

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 524 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1