www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Pt cze 20, 2025 5:00 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 524 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So sie 20, 2016 3:46 pm 

kristina napisał(a):
A kim jest ta pani?
To dosyć znana postać:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Faustyna_Kowalska

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So sie 20, 2016 4:09 pm 

Faustyna była stygmatyczka. Dziwily mnie te rany.
Demony robią stygmaty? Czy oni sami przez np opętanie i nie pamiętają? Mi ksiądz w gimnazjum mówił o Ojcu Pio, który miał stygmaty i potrafił być w dwóch miejscach naraz.

Tez potrafię być w dwóch miejscach naraz. 8)

On zaś odpowiedział: Błogosławieni są raczej ci, którzy słuchają słowa Bożego i strzegą go. - Ewangelia Łukasza 11:28

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So sie 20, 2016 4:22 pm 

No...o PIO słyszałam, widziałam,czytałam/troszke/.W południowych Włoszech..jego portret wisi w każdej kafejce,sklepiku.Nie sposób przegapić :(
Faustyna...to zakonnica od dzienniczka.?Wiem tylko,ze Dzienniczek jest w wielkim poważaniu u katolików. :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So sie 20, 2016 4:31 pm 

Takie "dary" miała Faustyna. Wpis z Wikipedii.

"Opisała również otrzymane dary bilokacji, stygmatów ukrytych[2], czytania w duszach ludzkich, proroctwa, mistycznych zrękowin i zaślubin."

Tak, Faustyna to autorka dzienniczka.

Przykre to, ale duza liczba katolików łatwo przyjmuje różne, dziwne "cuda". Ale nie tylko katolicy, ale wszystkie religie.

Zastanawiam sie. Gdzie ten rozsądek?

To duchowe zwiedzenia.

On zaś odpowiedział: Błogosławieni są raczej ci, którzy słuchają słowa Bożego i strzegą go. - Ewangelia Łukasza 11:28

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr sie 31, 2016 8:52 pm 

Polecam zapoznać się z artykułem z GPCh. Cytuję fragment: "Według nowych przepisów prawnych, każdy, kto dzieli się swoją wiarą (nawet w trakcie zwykłej rozmowy), musi posiadać otrzymane wcześniej państwowe upoważnienie. Ten wymóg obejmuje sprawy tak podstawowe, jak wysłanie znajomemu e-maila z zaproszeniem do kościoła. Nawet w prywatnym mieszkaniu praktykowanie kultu religijnego i modlitwa będą dozwolone jedynie wtedy, gdy wśród obecnych nie będzie żadnego niewierzącego."

źródło: http://www.gpch.pl/bi/215-rosja/1409-rosja-antychrzescijanskie-zmiany-w-prawie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So wrz 03, 2016 5:20 pm 

"Christians, Muslims and Jews to worship together in Jerusalem in September"
http://christiandaily.com/article/chris ... /53570.htm

Za 2 dni w Jerozolimie odbędzie się tygodniowe ekumeniczne ”uwielbienie Boga” . (5-11 Wrzesień)

Twierdzenie, że Chrześcijanie, Muzułmanie oraz nieodrodzeni Żydzi mogą wspólne wielbić tego samego Boga Ojca jest kłamstwem.

„Któż zaś jest kłamcą, jeśli nie ten, kto zaprzecza, że Jezus jest Mesjaszem? Ten właśnie jest Antychrystem, który nie uznaje Ojca i Syna. Każdy, kto nie uznaje Syna, nie ma też i Ojca, kto zaś uznaje Syna, ten ma i Ojca” [1 Jan 2:22-23]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt wrz 06, 2016 10:12 pm 

Nie tak dawno po prawie 2000 lat przerwy Sanhedryn wybrał rabina Barucha Kahane na arcykapłana.

Niestety zasłona wciąż jest na oczach.

http://www.breakingisraelnews.com/74772 ... DgCl3sZ.97

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr wrz 07, 2016 10:27 am 

Okazuje się, że w artykule jest błąd. Ale i tak do Sanhedrynu będą należeć najważniejsze decyzje dotyczące odbudowy świątyni i wznowienia ofiar. Zasłona musi być na oczach, bo dopiero w Mesjaszu zostanie zdjęta dla całego narodu:

8/30 CORRECTION: While the Nascent Sanhedrin recommended Rabbi Baruch Kahane as the Kohen Gadol, it did not officially appoint him as he made it clear he would be unwilling to accept such an appointment at this time. The Sanhedrin recommended him for the position of “Rosh Kohanim” (head of the priests), a role with Biblical precedent which is often but not always synonymous with that of the High Priest. The court recognized and blessed Rabbi Kahane’s invaluable efforts in the past to advance the issue of reinstating the Temple Service, which include participating in reenactments and establishing a school for educating kohanim.

Breaking Israel News is an enthusiastic advocate of efforts to reinstate the Jewish Temple and in no way intends to bring negative attention to these efforts. We put a great deal of effort into ensuring our articles are accurate. Nonetheless, misunderstandings do occur and we apologize for any potential discord caused by this article.

Read more at http://www.breakingisraelnews.com/74772 ... 7tSL3ZB.99

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr wrz 07, 2016 11:34 am 

Dziękuje za poprawkę i przepraszam za niedoczytanie całego teksu ze zrozumieniem.

Jakoś nie zauważyłem tej korekty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr wrz 07, 2016 4:10 pm 

http://nowyekran.info/bergoglio-zacheca ... ia-bestii/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz wrz 08, 2016 9:07 am 

Ciekawe. Autorami tego tekstu są ludzie z nowo powstałego "Bizantyjskiego Patriarchatu Katolickiego" powstałego pod patronatem Matki Boskiej:

http://vkpatriarhat.org.ua/en/?page_id=185
https://www.youtube.com/watch?v=QoqOVyALW8E

Powołują się na to, że to oni są spadkobiercami Słowa Bożego ORAZ nauki apostolskiej (czyli chyba tradycji, bo przecież nauka apostolska jest w Słowie Bożym). Rzucili klątwę na patriarchę Bartłomieja i Franciszka.

Kiedyś protestanci przynajmniej uznali Słowo Boże za jedyne źródło objawienia i wyrzekli się oddawania czci stworzeniu w postaci kultu maryjnego. A tu mamy przeciwne zjawisko. Coś jakby widzieli, ale siedzą dalej w bagnie, sami wzywając innych do upamiętania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz wrz 08, 2016 9:24 am 

Pomieszanie z poplątanym.Chyba o to własnie chodzi...Jakże musimy trzymac sie Słowa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz wrz 08, 2016 11:59 am 

kristina napisał(a):
http://nowyekran.info/...

Chciałbym przez chwilę przy okazji napisać osobiste zdanie ku waszej refleksji na temat stron takich, jak ta powyższa. Oto parę kwiatków znalezionych na szybkiego na powyższej stronie (wytłuszczenie i kolorowanie moje):

Powróciwszy z konferencji obiecała z niezwykłym wzburzeniem w programie telewizyjnym (RTR, program żyda Swanidze „Zierkało”) „wbijać” w głowy rosyjskich uczniów żydowską wersję wojny i „holokaustu” i „walczyć z antysemityzmem”.

Kolejny cud nad cudami wykreowany przez judeomasonów i ich pomagierów

Zamiast tego, jest to mała kadra oligarchów, ludzie tacy jak Soros, Goldman i Sachs. Osoby, które są napędzane przez Mammonizm czyli Kapitalizm, który opiera się na handlu/wymianie, w przeciwieństwie do produkcji. Mamoniści są zainteresowani pogonią za mamona (bogactwem) wyłącznie dla samej mamony.
...
Te, tak zwane „cywilne” i „popularne” rewolty, maja co najmniej jeden wspólny mianownik. Próbują zdestabilizować reżimy, które sprzeciwiają się ZIO-conom (syjonistom) jak również Mamonickiemu (czyt. Żydowskiemu/a303) Porządku Światowego… .”

Sytuacja w Europie wg Protokołów Mędrców Syjonu

Coraz częściej widzę linkowanie przez dzieci Boże do jakichś artykułów na rożne tematy znajdujących się na takich stronach, jak powyższa, które są rzekomo "niezależnymi mediami", czyli mają się za niezależne od tego "zakłamanego systemu", od mediów będących rzekomo pod wpływem "tych z góry", czyli tych spiskujących. Wierzący linkują np. na strony jak wolna-polska.pl i jej podobne. Często nie zdają sobie sprawy, ile kłopotu takimi zalinkowanymi "ciekawostkami" mogą narobić. Przykład: http://wolna-polska.pl/protokoly-medrcow-syjonu

Naprawdę bardzo, bardzo często takie strony z "niezależnymi wiadomościami" są prowadzone przez jakichś "bohaterów prawdy" obeznanych w iluminatowomasońskożydowskim spisku, który - jak przecież powszechnie wiadomo -, jest uknuty przez tych "diabelskich syjonistów". Właśnie dlatego to owi obiektywni przecież "obrońcy prawdy" muszą stworzyć portal z niezależnymi, nie skalanymi przez spisek wiadomościami, który "prawdę" ci powie.

Niezależnie, czy ktoś się ze mną zgodzi, czy nie: chciałbym przy tej okazji uwrażliwić, zaapelować do wszystkich dzieci Bożych: przemyślcie poważnie linkowanie na strony zawierające tak skrajnie bezbożne, antysemickie treści! Moim zdaniem najlepiej zostawcie takie "fakty i mity" z boku! Myślę, że z braku wiedzy o przeróżnych ciekawostkach nikomu nic nie zabraknie, a jakże wielką szkodę te linki mogą spowodować, jeśli zacznie się klikać dalej na tej stronie natrafiając na takie natchnione nienawiścią bzdury jak powyższe "Protokoły".

Wiadomo, że "oficjalne" świeckie media zawierają i będą zawierały najróżniejsze bezbożne treści. Może ktoś powie, że i przy nich jest takie samo zagrożenie klikania na przeróżne bzdury i brudy. Ale jakoś nie zauważyłem, żeby przykładowo antysemityzm był tak skrajnie propagowany w tych "oficjalnych" mediach. Być może jest tam więcej innych brudów. Niech każdy sam rozsądzi. To, jak powyżej opisałem, dla przemyślenia, czy się linkowaniem do takich ciekawostek robi naprawdę przysługę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz wrz 08, 2016 9:45 pm 

Myślę ,że masz rację. Rozumiem ,że siostry i bracia chcą dobrze podając linki do pewnych materiałów, jednakże nie wszystkie portale są godne polecenia, zwłaszcza ,że forum jest publiczne i popularne. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt wrz 09, 2016 12:42 pm 

Macie racje.Podałam link nie czytając strony. Dostałam go od osoby wierzącej i tyle,że przeczytałam artykuł.Można skasować.Dziękuje.Bedę uważniejsza

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 524 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1