Antyweszka napisał(a):
Pax,
Wierz mi lub nie (pewnie nie), ale z nas dwojga bardzo życzliwie chcę się z Tobą zgadzać i zgadzam

(wzajemne zrozumienie to już inna sprawa)
To nie jest sprawa wiary. Po owocach widzę, że się ze mną i z Pismem nie zgadzasz. Wciąż okazuję Ci życzliwość lecz Ty nie masz uszu do słuchania i dopóki nie będę widział drżenia przed Słowem Bożym [Iz 66:2] to mój ton pozostanie taki sam.
Najpierw prosiłbym Cię o odpowiedzi na moje pytania gdyż na razie widzę zero skruchy i bojaźni mimo wygadywania głupot.
Antyweszka napisał(a):
Być może zaskoczę Cię tym stwierdzeniem, ale religia to JEST dzieło szatana i zarazem, to JEST kara Boża na ludziach, którzy umiłowali grzech
Brat Pana Jezusa natomiast z tobą się nie zgadza. W swoim liście napisał, że jest pewien rodzaj religii, która Bogu się podoba. Porównaj to samo słówko w Jakubie 1:27 do Dziejów Ap 26:5. Oczywiście to co nazywa się dziś religią czy uwielbieniem Boga nie ma nic wspólnego w czczeniu Boga w duchu i prawdzie.
“Pure religion G2356 and undefiled before God and the Father is this, To visit the fatherless and widows in their affliction, [and] to keep himself unspotted from the world.” Jk 1:27
“Which knew me from the beginning, if they would testify, that after the most straitest sect of our religion G2356 I lived a Pharisee” Acts 26:5Antyweszka napisał(a):
(wielkie dzieło szatana jest częścią olbrzymiego, niesamowitego i przedziwnego dzieła samego Boga, czy tego chcesz, czy nie).
Gwałty, pedofilia, chciwość, zazdrość, cudzołóstwa itd do których namawia Szatan to dzieło Boga? Ty się chyba Boga nie boisz.
Upamiętaj się.
Antyweszka napisał(a):
jeszcze jedno - Lucyfer sprzeciwił się Bogu i został wyrzucony, ale zrobił to przez swoją przegraną pozycję wobec... Jezusa - Mesjasza - Syna Człowieczego! Gdyby w niebie nie pojawił się Jezus, Lucyfer nadal byłby w chwale! Dlatego zastanów się nad tym kogo tak naprawdę szatan ma w nienawiści? Boga? Przecież był Jego ulubieńcem!
No właśnie - człowieka szatan nienawidzi i to Jezus - Syn Człowieczy zabrał mu pozycję Bożego ulubieńca.
Im więcej piszesz tym bardziej się pogrążasz. Jezus jest Bogiem odwiecznym. Nie musiał walczyć z Szatanem o pozycję ulubieńca. Przestań oglądać Youtube, chwyć za Biblię i się upamiętaj. Proś Boga aby Ci wybaczył tą gadaninę.