"Robaczek2 napisał(a):
Dzieki Pax vobiscum ale nie widze w Twojej wypowiedzi odpowiedzi na moje: "Moze jest ktos na tym forum kto nie jest?"
Udzieliłem Tobie odpowiedzi, tylko, że Ty nie czytasz ze zrozumieniem.
Ja nie znam nikogo na tym forum (włączając siebie), który jako jeden z pierwszych prześladował oraz gnebił kościól Jezusa. Tak wiec w tym sensie ja nie jestem pierwszym grzesznikiem o, którym mówił Paweł.
Teraz Ty proszę odpowiedz co masz na myśli, że jesteś pierwszym grzesznikiem?
Rownież proszeę Ciebie o ustosunkowane się do słów Pawła w których mówi dość wyraźnie, że jest wiernym sługą godnym naśladowania, majacym czyste sumienie, żyjacym w świętości, sprawiedliwości i nienaganie.
Czy ty również żyjesz tak jak Paweł jako pierwszy grzesznik? Robaczek napisał(a):
Tyle tylko, ze wszyscy znaja "znam owce moje". I tylko Autor tej wypowiedzi bedzie decydowal, czy zespol Biblii Ekumenicznej, Billy Graham, Robaczek2, i wielu innych w roznych tutaj watkach sa Jego przyjaciolmi. proponowal bym nie wchodzic w jego kompetencje. Jezu, Ty sie tym zajmij.
Gdybyś prawdziwie chciał pomocy Pana Jezusa to byś się modlił w tej sprawie a nie pisał rzekomo do Pana Jezusa na forum. Nie oszukuj siebie, Boga i nas.
Smok Wawelski napisał(a):
Pax, obawiam się że Robaczek JEST "w świecie" w rozumieniu Janowym. Inaczej nie powoływałby się na Dunsa Szkota, żeby jakkolwiek uzasadnić swoje tezy sprzeczne ze Słowem Bożym.
Bracie, wiem, że Robaczek jest w świecie. Chciałem aby sam zobaczył, że jego wypowiedzi są takie jak u ludzi nieznajacych Pana. Z każdym wpisem widać to wyraźnej.