Dziękuję Mammusiu za Twoje zainteresowanie moimi problemami. Ja jako opiekun brata robię zakupy po całej Warszawie, żebyśmy jedli pysznie, zdrowo i tanio. Ktoś z opieki Społecznej raczej zrobi zakupy w najbliższym sklepie, nie zwracając uwagę na ceny i na pewno nie przyniesie wody oligoceńskiej kawał drogi od domu. Odkąd nieszczęścia przyszły na rodzinę, tzw wierzący jakich znałem zachowywali się jabym granat wrzucił w towarzystwo. Mój ostatni ''zbór'' to mała społeczność podległa pod KZ. Tam po spotkaniu modlitewnym wszyscy mnie omijali a jak ktoś ze mną rozmawiał to sugerował raczej proces klonowania, żebym klona zostawił przy mamie z Alzheimerem i cukrzycą a samemu poszedł pracować do ochrony. Nikt przez 3 i pół roku opieki nad mamą mnie nie odwiedził, chciałem aby położono na mnie ręce, pomodlono się. Ktoś żeby zrobił mi zakupy. A gdzie tam.. totalna olewka i spychologia. Jeszcze wtedy dowiedziałem się, że jestem zarażony HCV i nastąpiła totalna załamka. Po jakimś czasie od śmierci mamy odeszłem z KZ widząc coraz więcej ludzi nie zrodzonych z Boga i jeszcze biskupek modlił się z rękami do góry, a za plecami błogosławiona matuńka z Jasnej Góry....Dość. Parę lat temu umieściłem temat ''Spotkania w warszawie'' bo może ktoś będzie chciał się ze mną pomodlić, ale marne efekty. W obecnej chwili jako entuzjasta Kościołów domowych- braterskich modlę się o obdarowanie prorocze i abym był częścią społeczności w której Pan Jezus jest głową a nie człowiek i jego programy. Chciałbym być w żywym organizmie jak w Nowym Testamencie. Poznałem wspaniałych Braci na internecie, którym Duch Święty pokazał mnie i są bardzo pomocni i praktycznie i modlitewnie. Ci ludzie to Boże cuda w epoce ignorancji, olewki i spychologii w stosunku do ludzi potrzebujących. Czekam na Pana, na pewno kiedyś się wszystko pozmienia. A to Słowo, które niedawno dotarło jak pisałem na UP o pomoc: Jr 30:17 BW "Bo spowoduję, że zabliźnią się twoje rany i (Przywrócę ci bowiem zdrowie UBG) uleczę cię z twoich ciosów — mówi Pan — chociaż nazwali cię Odrzuconą, o którą nikt się nie troszczy."
_________________ "Bez prorockich objawień naród dziczeje....''Księga Przysłów 29:18a
|