www.ulicaprosta.net

Forum przy Ulicy Prostej
Teraz jest Śr cze 18, 2025 11:21 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lut 11, 2021 10:20 pm 

Przecież tu nikt nie twierdzi, że szczepionka jest znamieniem bestii...Co najwyżej może byc preludium do tego znamienia. A świat...i tak będzie się z nas śmiał i z nas szydził. O to bym się nie martwiła.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz lut 11, 2021 11:24 pm 

Chciałbym jeszcze tylko przypomnieć, sobie w pierwszej kolejności i dalej nam wszystkim, że ludzie, którzy umierają czy to z powodu infekcji wirusowych, skutków ubocznych szczepień, nowotworów, udarów, zawałów, wypadków samochodowych... itd. w większości niestety nie wierzyli w prawdziwego Jezusa i nie pojednali się z Bogiem... To jest w tym chyba najsmutniejsze... :(

Bo przecież każdy musi kiedyś umrzeć, lecz ostatecznie to nie powód śmierci będzie istotny, lecz kwestia zbawienia i życia wiecznego z Panem. Módlmy się, aby jak najwięcej osób opamiętało się z grzechów przed śmiercią, póki czas łaski jeszcze trwa :)

"Albowiem nie wstydzę się Ewangelii Chrystusowej, jest ona bowiem mocą Bożą KU ZBAWIENIU każdego, kto wierzy" Rzym. 1:16; www.kuzbawieniu.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So lut 13, 2021 9:25 am 

Owieczka napisał(a):
Przecież tu nikt nie twierdzi, że szczepionka jest znamieniem bestii...Co najwyżej może byc preludium do tego znamienia.
Ale dla istoty problemu to bez znaczenia czy ta szczepionka, czy następna, bo zgodnie z przedstawianymi poglądami ma być znamieniem Bestii.
Cytuj:
A świat...i tak będzie się z nas śmiał i z nas szydził. O to bym się nie martwiła.
Mi nie chodzi o to, że świat się będzie śmiał i szydził ( to jest w zasadzie oczywiste), mi chodzi o to czy ten śmiech i szyderstwo nie jest wynikiem błędnych poglądów/postępowania chrześcijan - i tym się "martwię".
Rafał napisał(a):
... każdy musi kiedyś umrzeć
To porwanie jest "odwołane" ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So lut 13, 2021 3:43 pm 

wujcio napisał(a):
Owieczka napisał(a):
Przecież tu nikt nie twierdzi, że szczepionka jest znamieniem bestii... Co najwyżej może być preludium do tego znamienia.
Ale dla istoty problemu to bez znaczenia czy ta szczepionka, czy następna, bo zgodnie z przedstawianymi poglądami ma być znamieniem Bestii.
Wujciu, a gdzie Ty tutaj przeczytałeś, że następna szczepionka ma być znamieniem Bestii?

wujcio napisał(a):
Mi nie chodzi o to, że świat się będzie śmiał i szydził (to jest w zasadzie oczywiste), mi chodzi o to czy ten śmiech i szyderstwo nie jest wynikiem błędnych poglądów/postępowania chrześcijan - i tym się "martwię".
Pogląd, że mamy do czynienia z eksperymentem (społecznym, genetycznym i medycznym) nie jest wyłączny dla chrześcijan. Podziela go również wielu niewierzących. To, czy ten pogląd jest błędny, będzie można ocenić po jakimś czasie (którego nie poświęcono w tym przypadku na takie zbadanie produktu, jak wszystkich innych dopuszczonych do obrotu szczepionek). Nie wiem, kto się będzie "śmiał ostatni" (przez łzy).

https://www.corbettreport.com/futurevaccines/
https://www.youtube.com/watch?v=UQvaQFd ... e=youtu.be

Zwróćcie uwagę, że drugi link prowadzi do cenzury YT (można sprawdzić w podpisie pod filmem). Autor podaje źródła, co jest przydatne. Niestety, ktoś bardzo utrudnia podjęcie racjonalnej decyzji na podstawie danych za i przeciw, cenzurując wszystko (lub przynajmniej większość jak YT, Google, Twitter), co jest "przeciw". Wystarczy sprawdzić te same hasła wpisane do przeglądarki google i innych, niezależnych od Big Tech.

Rafał napisał(a):
... każdy musi kiedyś umrzeć
To porwanie jest "odwołane" ?[/quote][/quote] Porwanie nieodrodzonych ludzi (a tak rozumiem kontekst wypowiedzi Rafała) nigdy nie miało nastąpić. Więc nie musi być "odwoływane".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So lut 13, 2021 4:59 pm 

Smok Wawelski napisał(a):
Wujciu, a gdzie Ty tutaj przeczytałeś, że następna szczepionka ma być znamieniem Bestii?
Tutaj: viewtopic.php?p=56217&sid=6b17a08e3ffaf5e13b01385f706de61c#p56217
Cytuj:
Czy szczepionka stanie się znamieniem Bestii zapowiedzianym w Księdze Objawienia?
Tak. ...
Kiedy ta szczepionka właściwie stanie się znakiem Bestii?
Jeszcze nie teraz.

Również Owieczka wskazywała, że są takie poglądy: viewtopic.php?p=56158&sid=6b17a08e3ffaf5e13b01385f706de61c#p56158
Cytuj:
Są tacy, którzy utożsamiają szczepionkę ze znamieniem bestii.

Pogląd, że mamy do czynienia z eksperymentem (społecznym, genetycznym i medycznym) nie jest wyłączny dla chrześcijan. Podziela go również wielu niewierzących. To, czy ten pogląd jest błędny, będzie można ocenić po jakimś czasie (którego nie poświęcono w tym przypadku na takie zbadanie produktu, jak wszystkich innych dopuszczonych do obrotu szczepionek). Nie wiem, kto się będzie "śmiał ostatni" (przez łzy).
Oczywistym jest, że cała pandemia, próby organizowania społeczeństwa, próby leczenia z wirusa ( i w tym mamy również sprawę szczepionki) są polem, na którym dokonuje się eksperyment: medyczny, społeczny, polityczny, gospodarczy itp. Efekty i skutki dopiero zobaczymy.
Nie do tego odnosił się moja wypowiedź ( którą cytowałeś), a do twierdzenia, że szczepionka jest znamieniem Bestii, poprzedza inną szczepionkę, która dopiero będzie takim znamieniem, czy jest preludium do znamienia ( zresztą jak rozumieć to preludium ?).
Jak niewierzący będą oceniali m.in. wiarygodność Biblii jeśli szczepionka nie okaże się znamieniem Bestii, a będzie zwykłym lekarstwem, które jak wiele lekarstw ma skutki uboczne ?
Porwanie nieodrodzonych ludzi (a tak rozumiem kontekst wypowiedzi Rafała) nigdy nie miało nastąpić. Więc nie musi być "odwoływane".
Ja wypowiedź Rafała rozumiem zgodnie ze znaczeniem słowa "każdy", również chrześcijanie mieszczą się w tym pojęciu. Zresztą dla ludzi niewierzących taki kontekst jest nie do uchwycenia.
Wiele razy słyszałem, jak ludzie mówili, że każdy musi umrzeć, i zawsze mnie zastanawiało, czy to prawda, bo przecież niektórzy będą porwani, ale może porwanie to też rodzaj śmierci. Tak na marginesie to zdanie jest zawsze punktem zaczepienia i pokazania ludziom, że Biblia opisuje przyszłość, o której nie mają świadomości ( bo nie czytają Pisma, a nikt im tego nigdy nie pokazał).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So lut 13, 2021 6:17 pm 

Cytuj:
Jeśli zaszczepię się teraz czy przyjmę znamię Bestii?
Nie.

Nikt z obecnych na tym forum nie twierdził, że szczepionka już jest znamieniem bestii. Co najwyżej może byc owym preludium do jej powstania, zważywszy na propozycję tzw. paszportów szczepionkowych,które mają dawac pewne przywileje (np. możliwośc podróżowania za granicę). Jeśli okaże się, że to jeszcze nie ten czas i wszystko to się przetoczy, nic się nie stanie. Ludzie obserwują pewne zjawiska, przewidują coś, mylą się...Już za czasów Jezusa śmiano się z przyjścia Pana i mówiono: "gdzież jest przyobiecane przyjście Jego". Zresztą,kto ma uszy do słuchania, będzie sluchał słów ewangelii i nawróci się. Nie zaszkodzi mu to (szczególnie, że niewierzący ludzie w ogóle mało się interesują takimi tematami, nie winikają w to, nie badają...ograniczają się do wyśmiewania nas).

Wspomniałam, że są tacy chrześcijanie,którzy wierzą, że szczepionka j e s t znamieniem bestii. Ale nie tu na tym forum (wieści z facebooka). Ale znam też "chrzescijan", którzy nie wierzą w Ducha Świętego albo takich, którzy uważają, że współżycie kobiety i mężczyzny przed ślubem jest OK, a ślub "kościelny między wierzącym i niewierzącym przystoi i jest czymś normalnym. Jeśli ludzie ze świata zechcą podważyc wiarygodnośc chrześcijaństwa, będą mieli ku temu o wiele więcej sposobności....niż tylko podważanie poglądów "szczepionkowych".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So lut 13, 2021 6:58 pm 

Owieczka napisał(a):
Cytuj:
Jeśli zaszczepię się teraz czy przyjmę znamię Bestii?
Nie.

Nikt z obecnych na tym forum nie twierdził, że szczepionka już jest znamieniem bestii. Co najwyżej może byc owym preludium do jej powstania, zważywszy na propozycję tzw. paszportów szczepionkowych,które mają dawac pewne przywileje (np. możliwośc podróżowania za granicę). Jeśli okaże się, że to jeszcze nie ten czas i wszystko to się przetoczy, nic się nie stanie. Ludzie obserwują pewne zjawiska, przewidują coś, mylą się...Już za czasów Jezusa śmiano się z przyjścia Pana i mówiono: "gdzież jest przyobiecane przyjście Jego". Zresztą,kto ma uszy do słuchania, będzie sluchał słów ewangelii i nawróci się. Nie zaszkodzi mu to (szczególnie, że niewierzący ludzie w ogóle mało się interesują takimi tematami, nie winikają w to, nie badają...ograniczają się do wyśmiewania nas).

Wspomniałam, że są tacy chrześcijanie,którzy wierzą, że szczepionka j e s t znamieniem bestii. Ale nie tu na tym forum (wieści z facebooka). Ale znam też "chrzescijan", którzy nie wierzą w Ducha Świętego albo takich, którzy uważają, że współżycie kobiety i mężczyzny przed ślubem jest OK, a ślub "kościelny między wierzącym i niewierzącym przystoi i jest czymś normalnym. Jeśli ludzie ze świata zechcą podważyc wiarygodnośc chrześcijaństwa, będą mieli ku temu o wiele więcej sposobności....niż tylko podważanie poglądów "szczepionkowych".
Ale Owieczko, spokojnie :) Ja nie mówię, że piszący na tym forum twierdzą, że obecne szczepionki są znamieniem Bestii, rozmawiamy o informacji, że są chrześcijanie, którzy twierdzą, że tak jest.
Ja bym chciał zapoznać się z uzasadnieniem do twierdzenia, że obecne szczepionki są znamieniem Bestii - tylko tyle.

Natomiast nie byłbym takim optymistą odnośnie oceny ludzi ze świata: Ewangelii, chrześcijan, jeśli okaże się, że szczepionka takim znamieniem nie jest, a ww. ludzie byli przekonywani przez osoby uznające się za chrześcijan, że szczepionka takim znamieniem jest - i tylko tyle. Także spokojnie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So lut 13, 2021 10:48 pm 

Wujciu, mam gorącą prośbę (już chyba kiedyś podobną pisałem do ciebie w innym wątku).
Nie wyrywaj moich słów z kontekstu i nie "czepiaj" się raz po raz prawie wszystkiego, o czym piszę, chyba tylko dla samego czepiania się.
Wielokrotnie całkowicie ignorowałem twoje zaczepki, ale zaczynasz "przeginać".

Mój ostatni wpis dotyczył ludzi niewierzących (kontekst). Nie był wywodem teologicznym na temat życia, śmierci, pochwycenia Kościoła, zmartwychwstania itd.

Moje wrażenie jest takie, że często wyrywasz pojedyncze moje zdania z kontekstu, aby cokolwiek z mojej wypowiedzi zanegować. W jakim celu to robisz?
Nie podoba mi się to i stanowczo się temu sprzeciwiam. Proszę, nie rób tak.

Mogę nie mieć w czymś racji i zawsze jestem skory do sprostowania, ale po merytorycznej uwadze.
Lecz na odnoszenie się raz po raz do twoich "zaczepek" nie mam po prostu czasu i sił... Liczę na zmianę twojej postawy. Dziękuję.

"Albowiem nie wstydzę się Ewangelii Chrystusowej, jest ona bowiem mocą Bożą KU ZBAWIENIU każdego, kto wierzy" Rzym. 1:16; www.kuzbawieniu.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: So lut 13, 2021 11:36 pm 

Rafał napisał(a):
Wujciu, mam gorącą prośbę (już chyba kiedyś podobną pisałem do ciebie w innym wątku).
Nie wyrywaj moich słów z kontekstu i nie "czepiaj" się raz po raz prawie wszystkiego, o czym piszę, chyba tylko dla samego czepiania się.
Wielokrotnie całkowicie ignorowałem twoje zaczepki, ale zaczynasz "przeginać".

Mój ostatni wpis dotyczył ludzi niewierzących (kontekst). Nie był wywodem teologicznym na temat życia, śmierci, pochwycenia Kościoła, zmartwychwstania itd.

Moje wrażenie jest takie, że często wyrywasz pojedyncze moje zdania z kontekstu, aby cokolwiek z mojej wypowiedzi zanegować. W jakim celu to robisz?
Nie podoba mi się to i stanowczo się temu sprzeciwiam. Proszę, nie rób tak.

Mogę nie mieć w czymś racji i zawsze jestem skory do sprostowania, ale po merytorycznej uwadze.
Lecz na odnoszenie się raz po raz do twoich "zaczepek" nie mam po prostu czasu i sił... Liczę na zmianę twojej postawy. Dziękuję.
To nie jest kwestia czepiania się ! A już szczególnie wszystkiego co piszesz - w ogóle skąd taka myśl, że czepiam się wszystkiego, że neguję wszystko, często wyrywam z kontekstu :? ? Pisałeś tutaj bardzo dużo rzeczy, co do których w ogóle nie zabierałem głosu ( również z faktu, że w ogóle nie czytałem tego co pisałeś). Zakładanie z mojej strony jakiś niezrozumiałych zaczepek wobec ciebie, negowania wszystkiego co piszesz uważam za co najmniej dziwne :shock:

Z tekstu który pisałeś nie wyczytałem, że kontekst dotyczy ludzi niewierzących, wręcz przeciwnie, tak jak pisałem słowo "każdy" odnosi się również do chrześcijan. Moja uwaga związana była z myślą, że być może inaczej rozumiesz kwestię porwania - i tyle. I w istocie jest to merytoryczne.

Jeśli moja osoba i odnoszenie się do twoich twierdzeń jest takim wielkim problemem z Twojej strony, to oczywiście mogę z Tobą nie dyskutować, bo odgadnięcie kiedy według ciebie czepiam się, a kiedy dyskutuję z Tobą merytorycznie, będzie dla mnie nie do ustalenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn lut 15, 2021 7:01 pm 

wujcio napisał(a):
Ja bym chciał zapoznać się z uzasadnieniem do twierdzenia, że obecne szczepionki są znamieniem Bestii - tylko tyle.

Chyba nie oczekujesz, że ktoś tu będzie bronił opinii, której sam nie podziela? ;)

Ja myślę, że da się mądrze zrobić w rozmowie wzmiankę o znamieniu Bestii i zainteresować ludzi Księgą Objawienia. Udaje mi się to z miłośnikami "teorii spiskowych" wśród osób mi bliskich, ze świata. Na pewno z mało kim można w ogóle taką rozmowę przeprowadzić, żeby być dobrze zrozumianym i mieć pole do wyjaśnień. Mówię, że Biblia przepowiada taki globalny system kontroli, w którym bez "tego czegoś" nie będzie można kupować i sprzedawać i że to wszystko związane z covidem może być do tego wstępem. Ale mówię też o połączeniu "znamienia" z kultem Antychrysta.

Swoją drogą trochę mnie przeraziło, jak u mnie w pracy ludzie już czekają w blokach startowych na szczepionkę, bo przecież w tym roku to "MUSZĄ" jechać za granicę na wakacje, bo w tamtym nie byli. Jakiekolwiek próby rozmowy o potencjalnym niebezpieczeństwie (zdrowotnym) to totalne fiasko. Bo przecież naukowcy wiedzą co robią....
Aha, inny ciekawy argument- skoro Izrael się zaszczepił to szczepionka musi być dobra, bo Żydzi to spryciarze i siły specjalne dowiedziałyby się, gdyby coś nie grało :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pn lut 15, 2021 10:28 pm 

asique napisał(a):
Chyba nie oczekujesz, że ktoś tu będzie bronił opinii, której sam nie podziela?
A skąd taki pomysł ?
Ja po prostu chciałem poznać uzasadnienie dla twierdzenia, że szczepionka jest znamieniem Bestii, czy też, że któraś następna taką ma być ... itd. ... tylko tyle.
Jeśli na forum są osoby, które poddają pod rozwagę myśl, że :
Cytuj:
Czy ktoś myślał nad tym, że szczepionka może przeobrazić sie w znamię bestii,
viewtopic.php?p=56201&sid=d520919a794065190dcd12d39e6b9226#p56201 to może mają namiary na uzasadnienie. Może same na bazie tekstu Pisma są w stanie podać biblijne argumenty.
Dla mnie to jest bardzo poważna sprawa, tu nie ma żartów i opowiadania co tam się komu wydaje :?

asique napisał(a):
jakiekolwiek próby rozmowy o potencjalnym niebezpieczeństwie (zdrowotnym) to totalne fiasko. Bo przecież naukowcy wiedzą co robią....
A co mają zrobić ludzie jeśli np. :
w Gazecie Prawnej z 4.01.br. wypowiada się prof. dr hab. Jacek Jemielity Kierownik Laboratorium Chemii Bioorganicznej, który na pytanie: Dlaczego aż tak jednoznacznie pan opowiada się za tą metodą? stwierdza, cyt ." Bo to niesamowity przełom, który dokonał się na na-szych oczach. Data 2 grud-nia 2020 r. zapisze się złotymi zgłoskami w historii medycyny. Po raz pierwszy mRNA zostało zastosowane i zaaprobowane w terapii. " i dalej " Geny zapisane są w DNA, więc nazwać coś „majstrowaniem przy genach” to znaczy, że musielibyśmy dostarczać szczepionkę, która modyfikuje nasze DNA – żadna szczepionka tak nie działa. ".
albo
Dr hab. Piotr Rzymski z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu zaznaczył w rozmowie z PAP, że szczepionki mRNA w żaden sposób nie zmieniają ludzkiego genomu. https://zdrowie.wprost.pl/koronawirus/1 ... tawna.html
albo
Jednocześnie nie można obawiać się, że mRNA wniknie do ludzkiego genomu.
– Po prostu nie ma takiej opcji – podkreśla prof. Gut.
https://zdrowie.wprost.pl/koronawirus/f ... genom.html
:( To jeśli mamy odrzucić ww. stanowisko, to wypadałoby coś w zamian zaproponować. Nie jestem w stanie zweryfikować argumentów naukowych za tak, albo za nie.
To myślałem, że chociaż poznam biblijne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt lut 16, 2021 2:45 pm 

wujcio napisał(a):
Ja po prostu chciałem poznać uzasadnienie dla twierdzenia, że szczepionka jest znamieniem Bestii, czy też, że któraś następna taką ma być ... itd. ... tylko tyle.
No, to musiałbyś zapytać na forum kogoś, kto takie stanowisko prezentuje. Na razie nie widzę takich osób. Technologia stosowana w takich szczepionkach pozwala na potencjalną kontrolę społeczeństwa. Przyjęcie samego znamienia będzie aktem świadomego wyboru. Nikt nie zostanie zaskoczony tym, że oddał pokłon bestii i przyjął jej "pieczęć". Jeśli ktoś jest w stanie uzasadnić tezę przeciwną, to niech próbuje. Na razie powoli wchodzimy w etap przygotowawczy, który będzie oswajał ludzi z taką rzeczywistością jak totalna kontrola.

Stanowisko "anty" proponowane w sieci jest często cenzurowane, i zapewne dlatego film linkowany przez Ciebie nie jest już dostępny. Tutaj link do materiału ze źródłami (również usuniętego z YT):

wujcio napisał(a):
To jeśli mamy odrzucić ww. stanowisko, to wypadałoby coś w zamian zaproponować. Nie jestem w stanie zweryfikować argumentów naukowych za tak, albo za nie.
Oto kilka wypowiedzi z drugiej strony:

https://blogs.bmj.com/bmj/2021/01/04/pe ... -raw-data/
https://blogs.bmj.com/bmj/2021/02/05/cl ... -raw-data/
https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-r ... isation-eu
https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4037
https://www.bmj.com/company/newsroom/co ... ave-lives/

Tutaj jest proponowana debata specjalistów na ten temat:

https://wnet.fm/2020/12/11/jerzy-milews ... ars-cov-2/
https://wnet.fm/2020/12/28/szczepionka- ... reparacie/

Jeśli ktoś ma link do debaty, to niech wklei. Na razie mamy mnóstwo propagandy, warunkowe dopuszczenie do obrotu, brak konkretnych danych o wynikach badań producentów i cenzurę głosów sprzeciwu. Zdrowy rozsądek podpowiada, że coś jest nie tak.

Dlatego np. w Holandii 36% pracowników służby zdrowia odmówiło przyjęcia szczepionki. Jako powód podają:

"Asked why they would not accept being vaccinated, nurses said they are concerned about the long-term side effects, the speed at which the vaccine was developed and the lack of expert information. ‘Healthcare professionals require neutral, good information so that they can take a well-informed decision,’ union chairwoman Stella Salden said. ‘This can only be done by making the information available in the appropriate way… listening to professionals is crucial. At the moment, they have a lot of questions and that means there is insufficient confidence in the vaccine.’"

https://www.dutchnews.nl/news/2020/12/o ... d-vaccine/

wujcio napisał(a):
To jeśli mamy odrzucić ww. stanowisko, to wypadałoby coś w zamian zaproponować.
W zamian proponuje się inne terapie, które są tańsze, bardziej sprawdzone i bezpieczniejsze. Ale dziwnym trafem nie przebijają się do świadomości społecznej i wdrożenia. Każdy, kto zwraca uwagę na ten prosty fakt, jest oczywiście podejrzewany o "teorię spiskową".

https://wnet.fm/2020/12/04/dr-wlodzimie ... czepionki/
https://www.youtube.com/watch?v=k8RyV3V ... take%3ANow

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt lut 16, 2021 6:49 pm 

Stanowisko "anty" proponowane w sieci jest często cenzurowane, i zapewne dlatego film linkowany przez Ciebie nie jest już dostępny. Tutaj link do materiału ze źródłami (również usuniętego z YT):

Niezależnie od tego, że przeciwnicy tych szczepionek w wielu aspektach mogą mieć rację (jak przykładowo jakieś ewentualne skutki uboczne po latach itp.), materiały jak powyższy trudno brać poważnie:
Każdy, kto zwraca uwagę na ten prosty fakt, jest oczywiście podejrzewany o "teorię spiskową".

Niestety zbyt często źródła takie jak powyżej linkowane są wątpliwej jakości: "James Corbett is an Anarcho-capitalist/Anarcho-voluntarist YouTuber, conspiracy theorist, and an indie ‘new journalist’ with a penchant for spreading Russian propaganda and fake news.[1] He performs amateur analysis of politics conspiracy theories and purported propaganda in The Corbett Report, YouTube, Global Research TV, RT news and other shows and websites such as the Boiling Frogs Post, NewsBud, 5G summit and other such occasional events, despite having no credentials in any of these fields, such as 9/11 and the JFK assassination being false flag attacks, government mind control, water fluoridation and chemtrails lowering IQ to make it harder to wake up sheeple, the “Clinton Body Count”, 5G sends toxic EMF, Bill Gates is a Nazi eugenicist, GMOs cause tumours, Climate change is a hoax, vaccines never worked and are also a hoax, moon landing is hoax,[2] eugenics is still alive, America is secretly a socialist country,[3] pizzagate is real,[4] Trump wants to establish a New World Order, among many, many others." [https://rationalwiki.org/wiki/James_Corbett]

Przytłaczająca lista teorii spiskowych. O ile to prawda - a w sieci można znaleźć dużo materiałów Corbetta -, to laikom nie warto wierzyć w interpretację informacji przedstawioną w powyższym materiale. Zapewne są lepsze źródła, by przedstawić sceptycyzm wobec mRNA itd. To najwyraźniej nie jest rzetelne źródło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt lut 16, 2021 9:10 pm 

Autor materiału podaje źródła, którymi się podpiera. W sumie liczy się merytoryczna argumentacja, a nie zdanie kogoś innego na temat źródła (czyli argumentacja z autorytetu). Choćby to było "rationalwiki". Dobrze byłoby pokazać, który element materiału jest nieprawdziwy. To byłaby rzetelna krytyka merytoryczna.

Oto strona rationalwiki na temat Jezusa. Poważne źródło krytyczne?

https://rationalwiki.org/wiki/Jesus

Oczekiwałbym merytorycznej krytyki treści (wraz ze źródłami), a nie działań w stylu "jeśli nie podoba cię wiadomość, to zabij posłańca".

A wracając do pytań wujcia, to ciekawostka, które może coś wyjaśniać:

https://medianarodowe.com/2021/02/14/pr ... edycznych/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt lut 16, 2021 9:30 pm 

A wracając do pytań wujcia, to ciekawostka, które może coś wyjaśniać:

https://medianarodowe.com/2021/02/14/pr ... edycznych/
Tak, nie można tego wykluczyć, że opinie "za szczepionką" są formułowane w oparciu o interes, w tym finansowy. Z tym, że ma to krótkie nogi, bo za jakiś czas efekty uboczne wyjdą.

A tak z innej beczki, bo zaciekawiło mnie zdanie, które napisałeś:
Technologia stosowana w takich szczepionkach pozwala na potencjalną kontrolę społeczeństwa.
Masz może, ale pod ręką, materiały, które to wyjaśnią ? Nie wymagam, abyś coś szukał specjalnie, ale to ciekawe, bo to, że odmowa zaszczepienia będzie powodem do kontroli ludzi to wiem, ale że sama technologia zawarta w szczepionce daje takie możliwości, to nie wiedziałem. Na czym to może polegać ( co ta technologia zmienia w człowieku, że ten będzie podlegać kontroli) ? Ale jak nie masz nic pod ręką, to nie szukaj specjalnie !

Odpowiedz z cytatem  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1