sylka napisał(a):
Smoku, wiedzialam, ze nie odpuscisz tej okazji zeby nie napisac czegos w tym stylu o kobietach.
Wybacz, Sylka, ale tak pięknie wystawiłaś się na strzał, że nie potrafiłem sobie odmówić.
A swoją drogą nie napisałem w tym miejscu o kobietach żadnego kłamstwa - jeno szczerą prawdę. Którą w dodatku sama potwierdziłaś wcześniejszym wyznaniem głębi serca: "wściekła byłam wczoraj, nie dziś". To mi wystarczy i właściwie na tym powinienem zakończyć dyskusję z Tobą w kwestii, o której napisałem.
Cytuj:
Powinienies pokutowac ze swojego stosunku do kobiet, bo na pewno nie jest biblijny.
Mój tekst nie dotyczył mojego stosunku do kobiet (o nim pogadaj ze Smoczycą) tylko do nauczania i przywództwa kobiet w Kościele. Jest on biblijny, a także został potwierdzony empirycznie przez samą Sylkę w całym autorytecie...
Natomiast jeśli chodzi o mój stosunek do feminizmu, to absolutnie nie będę z niego pokutował.
Cytuj:
A tak poza tym to znam mnostwo facetów, ktorzy maja jeszcze większe chustawki nastrojow niz niejedna kobieta! Stwierdzam ze faceci z problemami emocjonalnymi równiez nie powinni nauczac. A niestety nauczaja!!!!!!!!!!!!
A czy ja napisałem, że wszyscy faceci powinni nauczać? Przecież jest napisane, że nie wszyscy. I to w kilku miejscach. A jeśli nauczają ci, którzy nie powinni, to jest problem ich oraz tych, którzy ich słuchają.
Cytuj:
A co do Hagina Smoku, to nie mow " hop" bo jeszcze 2005 sie nie skonczyl, a 2006 sie nie zaczal.
Hahaha! Sylko, a gdzie jest napisane w Biblii, że narody się nawrócą przed Powtórnym Przyjściem Pańskim, a niebo na Ziemi będzie przed inauguracją 1000 letniego Królestwa? Biblia mówi o czymś wręcz przeciwnym. Duch Święty Biblię raczej zna, więc jeśli Hagin prorokował takie rzeczy, to chyba w jakimś innym duchu...
Cytuj:
A Bóg nie da sie z siebie nasmiewac.
Dokładnie tak.
Cytuj:
Tak więc zastanów sie dwa razy zanim cos autorytarnie ogłosisz.
Ale to Hagin ogłasza takie bzdury, a nie ja!